Motor vyzve mistry z Pardubic, novou sestavu Mountfieldu čeká sehrané Brno. Sledujte živě
NHL 22 Článek Motor vyzve mistry z Pardubic, novou sestavu Mountfieldu čeká sehrané Brno. Sledujte živě

Motor vyzve mistry z Pardubic, novou sestavu Mountfieldu čeká sehrané Brno. Sledujte živě

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

15. 12. 2021 07:09

První kolo EHL je tady! Kdo si udělá vstupní bodový zářez do tabulky? Téměř všechny týmy odehrají své první zápasy v jediný den. Pro diváky jsou ve čtvrtek připraveny dvě streamovaná utkání na oficiálním twitch kanále EHL, a to nejdříve mezi Mountfieldem a Kometou Brno, a následně mezi Motorem Českými Budějovicemi a Dynamem Pardubicemi.

Loni Kometa Brno nezažila sezonu, na kterou by ráda vzpomínala. Sestava kolem Bladea nenaplnila své ambice, a tak ji letos čeká reparát. První zápas sezony proti Mountfieldu fanouškům může napovědět, jestli tento rok zažijí více radostných chvil. Zato Pardubice čeká těžká úloha. Musí potvrdit roli favorita a mistra. V tom jim mohou zabránit gameři Motoru Českých Budějovic se svou staronovou sestavou. Jak dopadnou obě utkání sledujte na twitch kanále EHL ve čtvrtek 16. prosince od 17:00.

Sehraní gameři z Litvínova společně odehrají už třetí sezonu, a proto do ní vstupují s velkými očekáváními. Hned v prvním kole si ale zahrají derby s Karlovými Vary, takže vstupní zkouška nebude nejjednodušší. Ačkoliv jsou váhy nakloněny na straně VERVY, tak Energie umí své soupeře nemile překvapit. Kvalitní podívanou může nabídnout taky zápas mezi Spartou a Třincem. Oba celky do letošní sezony posílily své řady a budou chtít urvat cenné body na své cestě do playoff.

V Plzni došlo na výměnu hráčů, a tak některé nováčky čeká premiéra proti Olomouci, která nastoupí v kompletně nové sestavě. Podobně jsou na tom i Vítkovice, které po velmi špatné loňské sezoně sáhly po obměně kádru. V prvním kole ale narazí na Zlín, ten sice předváděl spíš průměrné výkony, ale zato nastoupí se sehraným mužstvem. Po roční pauze se do soutěže vrátili Rytíři Kladno. Jejich trojka si projde křest ohněm proti Mladé Boleslavi, která si v sestavě ponechala jediného veterána, jinak vsadila na novou krev.

EHL živě na twitchi

Každé kolo můžete sledovat vybrané zápasy na oficiálním twitch kanále ENYAQ HOCKEY LEAGUE. Nalaďte si jedinečnou hokejovou esportovou ligu v Česku už tento čtvrtek 16. prosince od 17:00 a fanděte svým oblíbeným extraligovým týmům online!