Chrabrý Jelen hrdinou Liberce, Kohouti překvapili Mountfield a vydřeli si první výhru
NHL 22 Článek Chrabrý Jelen hrdinou Liberce, Kohouti překvapili Mountfield a vydřeli si první výhru

Chrabrý Jelen hrdinou Liberce, Kohouti překvapili Mountfield a vydřeli si první výhru

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

11. 1. 2022 21:30

V 5. kole EHL byli diváci svědky nečekaného vítězství. Outsideři z Olomouce přehráli zkušenější Mountfield a konečně získali první body. Naopak radost nemají v Mladé Boleslavi, tým si připsal už čtvrtou porážku v sezoně, když nestačil na mladíčky z Liberce.

HC Olomouc vs Mountfield HK (3:2)

Nedělní večer živých přenosů EHL zahájilo utkání mezi outsidery a favority. Podle dosavadních výsledků byly misky vah nakloněny na straně Hradce Králové. Jenže v tomto případě se prakticky ukázalo, co znamená pořekadlo “nechval dne před večerem”.

Sushiiik vs Willy9 (3:0)

Souboj kapitánů naznačil, jakým směrem by se tenhle večer mohl ubírat. Už v 8. minutě dokázal skórovat olomoucký tahoun. Willy9 se snažil tlačit před Sushiiikovu branku, ale díky pevné obraně si Sushiiik držel vedení, a následně v polovině duelu navýšil vedení o další gól. Do vedoucí pohody se poté dostal ihned z kraje 3. třetiny, a skóre už dokázal udržet do konce.

Rotys vs Mozaps (4:3sn)

V druhém zápase se na kontaktní branku čekalo o něco déle. Padla až těsně před koncem 1. třetiny za záda hradeckého brankáře. Druhá třetina byla pouze ve znamení neproměněných šancí. Až na začátku 3. třetiny udělali olomoučtí fatální chybu a po faulu na hradeckého útočníka následoval samostatný nájezd, který Mozaps hravě proměnil. A následovala gólová smršť. Nejdříve se Mountfield dostal do vedení, jenže poté zahákovali olomouckého hráče a Kohouti rychle využili přesilovky. V 55. minutě se ale Hradec znovu dostal do vedení, nicméně ne na dlouho, protože minutu na to Olomouc znovu srovnala. Do konce základní hrací doby gól už nepadl, a pokračovalo se v prodloužení, které bylo taktéž bezbrankové. Rozhodly tak až samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější Rotys.

Shades vs STISZ (3:9)

Hradec poprvé v sezóně do zápasu nasadil svého čtvrtého hráče Stisze, který důvěru nezklamal a předvedl jeden z nejlepších debutů v historii EHL. Shadesovi nedal sebemenší šanci a svého soupeře rozstřílel nekompromisním způsobem. Shades nedokázal po celou dobu zachytit tempo zápasu a tak připsal první prohru pro HC Olomouc.

Sushiiik + Rotys vs Willy9 + Mozaps (2:1sn)

Hned první čtyřhra dnešního dne přinesla rozhodnutí výsledku ve prospěch týmu z Moravy. Velmi opatrně hraný zápas dospěl až do nájezdů, kde si dokázali lépe poradit gameři z HC Olomouc. Skutečně dramatický způsob rozhodnutí série!

Sushiiik + Shades vs Willy9 + STISZ (3:5)

V posledním mači se opět ve velmi pozitivním světle ukázal Stisz. Zatímco jeho spoluhráči měli problém s nalezením receptu na střelbu branek, Jeroným Žiak opět předvedl parádní výkon a zejména díky němu dokázali gameři z Mountfieldu HK docílit vítězství v poslední čtyřhře série.

Chrabrý Jelen hrdinou Liberce, Kohouti překvapili Mountfield a vydřeli si první výhru

BK Mladá Boleslav vs Bílí Tygři Liberec (2:3)

Druhé večerní live utkání už tolik překvapení nepřineslo. Tým michaelahetze letos nepředvádí výkony, na které byli fanoušci zvyklí v minulých sezonách a herně se docela trápí. Ani zkušenému gamerovi se nedaří, má 3 prohrané zápasy z pěti, a pokud by Mladá Boleslav ještě chtěla pomýšlet na postup do play off, musí přijít impulz právě od kapitána. Naopak Liberec se svou zcela novou sestavou nadále překvapuje a v neděli si připsal už třetí výhru ze čtyř utkání.

Michaelhetz vs Jelenn (1:3)

Bílí Tygři kontrolovali puk už od začátku a do vedení se dostali během prvních deseti minut. Až do třetí třetiny pak gól nepadl. V posledních minutách navýšil jelenn na 0:2, ale vzápětí michaelhetz zvládl snížit stav na 1:2. Obrat se ale nekonal a jelenn ještě v úplném závěru potvrdil svou výhru. Mladý gamer udělil zkušenému harcovníkovi z BK Mladá Boleslav slušnou lekci a ukázal že se s ním do budoucna určitě musí počítat.

Patriotpetrboss vs MartinCZ_2122 (4:5)

Oba zkušení borci předvedli vyrovnaný duel. I v tomto případě se ale jako první do vedení dostali Bílí Tygři a to hned ve 2. minutě. Odpověď ale přišla několik vteřin na to. Před zazněním první sirény Mladá Boleslav ještě stihla otočit skóre. A tím krasojízda nekončila. Jen 22 vteřin po zahájení 2. třetiny padla třetí branka, když boleslavský útočník díky dobrému postavení ujel obránci a v souboji 1v1 překonal libereckého brankáře. Jenže v půlce utkání přišel další zvrat. Po dvou rychlých gólech bylo skóre znovu vyrovnané a pár minut na to se Liberec dostal znovu do vedení. Před koncem 3. třetiny si pak ještě pojistil výhru pátou brankou, a ačkoliv se Boleslavi ještě podařilo snížit na jednobrankový rozdíl, na srovnání ale už nezbývalo dostatek času.

Chuliganis vs Asgardiiik (4:1)

Alespoň ve třetím duelu se mladoboleslavští mohli radovat. Ačkoliv to byl opět Liberec, kdo otevřel skóre utkání, tak Mladá Boleslav ve 2. třetině srovnala, a následně se už nedovolila Bílým Tygrům zatnout drápy. Chuliganis vstřelil další tři branky, a tím dotáhl duel do vítězného konce.

Michaelhetz + Patriotpetrboss vs Jelenn + MartinCZ_2122 (4:5)

Bílí Tygři dodrželi pravidlo a i ve 2v2 zápase otevírali skóre. Diváci ale museli čekat až do konce 1. třetiny. Po úvodním hvizdu 2. třetiny jim ale vedení dlouho nevydrželo, protože Boleslav zvládla z kraje srovnat. Ve 30. minutě pak otočila vývoj a dostala se do vedení a několik minut na to ještě navýšila na 3:1. Na začátku 3. třetiny se pak rychle dostala do vedení 4:1. Těžko říct, co se stalo v kádru Mladé Boleslavi, ale od 10. minuty začal Liberec více tlačit a dokázal za poměrně krátkou dobu srovnat stav na 4:4. V poslední minutě pak Bílí Tygři dali Mladé Boleslavi pořádný políček, když otočili skóre na 4:5.

Michaelhetz + Chuliganis vs Jelenn + Asgardiiik (2:1)

Mladá Boleslav sice přišla o body, ale nechtěla se vzdát úplně. V posledním 2v2 zápase alespoň čestně zvítězila 2:1. Asgardiiik dnes prostě neměl svůj den.

Ještě tento týden nás čeká 6. kolo, které přineseme opět živě na našem Twitch kanálu a na Youtube. V akci uvidíme  následující týmy: Rytíři Kladno, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň a HC Oceláři Třinec.

Související články