Olomouc se pokusí prolomit sérii porážek proti Mountfieldu, Liberec se utká s Boleslaví
NHL 22 Článek Olomouc se pokusí prolomit sérii porážek proti Mountfieldu, Liberec se utká s Boleslaví

Olomouc se pokusí prolomit sérii porážek proti Mountfieldu, Liberec se utká s Boleslaví

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

10. 1. 2022 09:00

V 5. kole EHL se před kamerami představí trápící se Olomouc proti rozjíždějícímu se Mountfieldu. Nováčci z Liberce se pak pokusí navrátit se na vítěznou vlnu v utkání s Mladou Boleslaví, které se letos zatím příliš nedaří.

Ani zcela nová sestava Kohoutů zatím nedokázala zlomit kletbu z minulých sezon, a tak se stále herně trápí. Dnes v podvečer narazí na Mountfield, který za sebou má dva vítězné zápasy v řadě, a proti papírově slabším soupeřům předvedl dominantní hru. Pro Olomouc tak nejsou vyhlídky na zisk prvních bodů příliš růžové, naopak Hradec Králové může poměrně snadno poskočit na vyšší místa v tabulce.

Právě Bílí Tygři si z minulého kola odnesli těsnou prohru ze zápasu s Mountfieldem. Nyní si mohou zpravit chuť s Mladou Boleslaví. Liberec byl dosud bezchybný proti slabším soupeřům. Těmi Mladá Boleslav pod vedením michaelahetze rozhodně je, jelikož si první body dokázala odnést až po velmi těsné výhře nad podobně se trápící Plzní v minulém kole. Misky vítězných vah jsou tak nakloněny na straně Liberce.

Zápasy na jistotu

Rozlosování zápasů 5. kola je poměrně jednoznačného rázu. Každé utkání by se dalo označit jako duel jasného favorita s outsiderem. I tak může ale dojít na překvapení.

HC Kometa Brno letí na vítězném nebi a nadšení i odhodlání v kádru zatím nenaznačuje tomu, že by nyní vyhasla. Karlovy Vary sice nebudou lehkým soupeřem, ale oproti brněnskému týmu předvádí spíš průměrné výkony. Nicméně tohle je jedno z těch utkání, kde by diváci mohli zažít drama s překvapením na konci, pokud by Brňané neměli svůj nejzářnější večer.

Dnešek by se mohl pro Dynamo Pardubice označit za tréninkový. Sestava vedená hcpce1996 by totiž se Zlínem neměla mít sebemenší potíže. Pardubice ukazují svou dominantní hru na virtuálním ledě i proti mnohem silnějším soupeřům než jakými jsou Berani. Ti naopak po ambiciózním startu sklouzávají k výsledkům, které známe z minulých sezon.

Zkušený pepcastachurcik a jeho Oceláři se po jednokolové přestávce pokusí navázat na vítěznou šňůru. Proti Rytířům to ale nebudou mít úplně lehké. Ti mají po čtyřech zápasech průměrnou bilanci dvou výher a dvou proher, takže se rozhodně budou chtít porvat o další body. Jenže proti silnějším týmům zatím nedokázali uspět, a to staví Třinec do výhodnější pozice.

Ve Vítkovicích panuje velmi pochmurná nálada. Týmu se stále nepodařilo urvat jediný bod, letos za sebou má zatím tři porážky, se součtem z minulé sezony to ale dělá už 16 prohraných zápasů v řadě. Aby se gamerům podařilo smolnou bilanci zlomit, museli by dát do zápasu proti Litvínovu 200 %. Winci a spol. jsou letošními adepty na play off, a tak se od nich dnes neočekává nic jiného než další tříbodový zisk.

Stejná očekávání jsou také u Sparty. Pražené jsou momentálně na 4. místě za Litvínovem a také patří mezi favority nejen dnešního večera, ale celé základní části. Proto by proti podprůměrné Plzni neměli mít sebemenší potíže.

Sledujte přímé přenosy zápasů EHL

Již dnes 10. ledna od 17:00 sledujte na oficiálním twitch, youtube nebo facebook kanále EHL utkání mezi HC Olomouc a Mountfield HK. Následně pak od 19:30 se bude vysílat zápas BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec.