Základní část vrcholí, Sparta a Olomouc bojují o play-off. Liberec chce udržet první místo
Článek Základní část vrcholí, Sparta a Olomouc bojují o play-off. Liberec chce udržet první místo

Základní část vrcholí, Sparta a Olomouc bojují o play-off. Liberec chce udržet první místo

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

23. 2. 2021 12:27

Poslední čtyři utkání základní části EHL jsou tady, aby rozhodly, kdo se podívá do letošního play-off, a komu se podaří postoupit z výhodnější pozice.

Již dnes od 18:00 rozhodnou Kohouti o svém osudu. Olomouc čeká dosavadní lídr tabulky Liberec. Pokud by se hanáckému celku, který je aktuálně na 9. místě s 15 body, podařilo zvítězit, tak by se ziskem tří bodů posunul na postupující 8. místo. Ale ještě by nebylo rozhodnuto.

Sparta Prahu totiž čekají dvě utkání. Tým se momentálně drží na 8. místě také s 15 body. Pokud chtějí postoupit na jistotu, musí zvládnout zápasy se silnými Pardubicemi i Litvínovem bez zaváhání. V případě, že by vyhráli pouze v jeden hrací den, tak by o postupu mohla rozhodnout bilance vstřelených a inkasovaných branek, kterou mají s Olomoucí taky velmi vyrovnanou.

Zda postoupí Sparta nebo Olomouc se možná rozhodne už dnes. Utkání mezi Prahou a Litvínovem začíná v 19:00. Druhý zápas čeká Sparťany 24. února.

Ve čtvrtek 25. února od 11:00 se odehraje poslední utkání sezony 2020/2021 mezi Pardubicemi a Kometou Brno. Oba týmy už vědí, na čem jsou. Pardubice mají postup do play-off jistý, jen se ještě upřesní, z jak výhodné pozice to nakonec bude. Aktuálně jsou na 2. místě se stejným počtem bodů, jako má první Liberec. Naopak Kometa letos ukončí sezonu na chvostu tabulky.