Youtuber Lelek: „Jsem zvědavý, co přinese draft a další části ligy“
NHL 20 Článek Youtuber Lelek: „Jsem zvědavý, co přinese draft a další části ligy“

Youtuber Lelek: „Jsem zvědavý, co přinese draft a další části ligy“

Nicolas Heller

Nicolas Heller

25. 1. 2020 16:00

Ahoj Ondro, mohl by ses stručně představit čtenářům a fanouškům, kteří tě ještě neznají? (Co teď děláš, jak dlouho se pohybuješ v gamingu/esportu?)

Ahoj, většina čtenářů mě bude znát spíše pod přezdívkou Lelek, pod kterou jsem už před téměř 8 lety začal tvořit herní videa na YouTube. Od té doby jsem prošel skrze streamy a komentování CS:GO turnajů až k moderování pořadu Cool esport. Ve všech těchto aktivitách aktivně pokračuji, takže mě můžete stále vidět jak na YouTube a Twitchi, tak také komentovat esportové turnaje či moderovat na různých akcích.

Jak ses vlastně dostal k moderování a komentování esportových turnajů?

Ke komentování jsem se dostal skrze NHL videa na YouTube. Po večerech jsem hrával s klukama z eSuby CS:GO. Ti si potom všimli mého potenciálu a rozhodli se mi nabídnout možnost komentování některých zápasů jejich týmu. Potom už to šlo opravdu rychle. O půl roku později jsem dokonce komentoval i MČR. Měl jsem opravdu štěstí, v té době bylo málo komentátorů a já díky tomu měl prostor skoro každý den něco komentovat a vybudovat si tak dobrou pověst.

Chtěl bys někdy komentovat utkání v ledním hokeji?,

Ano, mám to v plánu. Už jsem si odkomentoval pár turnajů ve virtuálním hokeji, ale můj cíl je komentovat i reálné utkání. Paradoxně tenhle cíl mám už strašně dlouho, komentování CS:GO zápasů se tam tak nějak připletlo. (smích) 

Máš v esportu nebo v hokeji nějaké komentátorské vzory?

Začínal jsem 4 roky zpátky, kdy tady v esportu moc komentátorů nebylo a já se snažil být originální, takže v Česku žádný vzor z oblasti esportu nemám. V zahraničí to je SADOKIST. V reálném hokeji se mi moc líbí komentování Roberta Záruby a Michala Dusíka. Sympatický je mi také hokejový expert Petr Hubáček.

Před 7 lety odstartoval tvůj Youtube kanál videi z několika různých her. Jednou z nich bylo NHL 13. Série z NHL natáčíš doteď. Proč ses rozhodl zrovna pro tituly NHL?

Hokej mě vždy bavil i když jsem ho nikdy nehrál na vyšší úrovni. Říkal jsem si, že zde NHL nikdo nenatáčí, takže by to mohlo zajímat velké množství diváků. Věřím, že jsem sérii NHL dokázal spoustě z nich představit.

V NHL hraješ také režim HUT, ve kterém se odehraje základní část EHL. Na kterého hráče ve svém HUT týmu spoléháš? Kdo je tím hlavním tahounem?

Poslední dobou mi střílel docela dost Vrána, ale že bych na někoho přímo spoléhal, to asi úplně ne. Stále si hledám tu správnou souhru, zatím jsem mířil spíše na overall rating, které mám teď na 91 a výš už to asi nedostanu. Teď je čas se zaměřit na synergii.

Koho by sis ještě přál přivést do své HUT sestavy?

Líbila by se mi nějaká lepší karta obránce Karlssona nebo Seguina, ale ve výsledku nemám teď na nikoho počíháno.

Když to tedy sečteš, kolik času denně věnuješ hraní NHL?

Určitě to není každý den. Spíše 3-4x do týdne 2-3 hodiny, což se dost podepisuje na výsledcích, ale můj osobní program je bohužel časově náročný. (smích)

Co tě motivovalo zúčastnit se Esport Hokejové Ligy? Jak se ti projekt líbí?

Chtěl jsem po delší době změřit síly s dalšími hráči z ČR a upřímně se naplnilo to, co jsem si myslel, už holt patřím do starého železa. (smích) Obecně se mi ale projekt moc líbí a jsem velmi zvědavý na draft a všechny další části ligy.

Jelikož zde máš příležitost být draftován jedním z extraligových klubů, do kterého by ses chtěl dostat? Lze jej považovat za tvůj oblíbený tým z Tipsport extraligy?

Určitě bych se nejradši dostal do Komety. Je to vlastně i dodatek k předchozí otázce, možnost reprezentovat Kometu je opravdu obrovská motivace.

Máme za sebou již čtyři kvalifikační kola. Jak bys zhodnotil své dosavadní působení?

Zatím jsem v žebříčku hodně dole a bojím se, že už se to po páté kvalifikaci nezmění. Je to i bohužel kvůli tomu, že nemám na trénink tolik času, kolik bych si představoval. Hned v první kvalifikaci jsem v prvním zápase potkal jednoho z mých dlouholetých fanoušků z youtube. Po kvalifikaci mi napsal, že ten zápas pro něj byl skvělý zážitek. To je pro mě také velké zadostiučinění, takže se dá říct, že jsem spokojen se svojí účastí. Jsem rád, že společný zápas někomu může udělat radost.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí do dalších zápasů.

Diky moc za rozhovor a hodně štěstí ostatním, jak v kvalifikaci, tak také na blížícím se draftu.