„Vývojáři by se měli více soustředit na hratelnost,“ myslí si Lelek o sérii NHL
Článek „Vývojáři by se měli více soustředit na hratelnost,“ myslí si Lelek o sérii NHL

„Vývojáři by se měli více soustředit na hratelnost,“ myslí si Lelek o sérii NHL

Adam Král

Adam Král

5. 12. 2022 17:07

Na rozhovor jsme si pozvali komentátora nejen hry NHL, Ondřeje "Lelek" Kvardu. Co by na hře změnil a co dělá když zrovna nekomentuje EHL?

Ondřej Kvarda, alias Lelek. Dlouholetý komentátor nejen NHL, ale i dalších her jako Counter-Strike a v poslední době také reálného hokeje. V neposlední řadě pak samozřejmě velký fanoušek hokeje. Jaký díl NHL se mu nejvíc líbí? A co by změnil na tom posledním?

Jaký díl ze série NHL máš nejradši?

Určitě NHL14, byl to poslední díl na starou generaci konzolí (PS3 a X360) a přišlo mi, že to byl jediný díl, který byl správně odladěný… Od té doby už ze hry takový pocit nemám.

NHL 23 je venku víc, než měsíc. Jak díl v porovnání s ostatními hodnotíš?

Neměl jsem úplně možnost hrát tolik online jako tomu bylo u minulého dílu, ale zatím jsem žádnou převratnou změnu nenašel… Bohužel, některé sólo módy, které točím na YouTube, jsou například úplně stejné jako minulé roky + tam přibylo pár nových bugů, takže nějaké větší zhodnocení bych nechal na našich profících. 😉

Utopil jsi už nějaké hodiny ve hře? Pokud ano, kolik?

Zatím se celkem držím a kromě zmiňovaného natáčení dávám přednost jiným aktivitám, takže bych řekl, že jsou to zatím spíše nižší desítky hodin se vším všudy.

„Vývojáři by se měli více soustředit na hratelnost,“ myslí si Lelek o sérii NHL

Hraješ i něco jiného než NHL? Co třeba?

Momentálně kromě lovení trofejí v Asassin's Creed sérii hrajeme relativně dost často po večerech se snoubenkou také Apex. Dost si to oblíbila, a tak spolu večer sedíme vedle sebe u PS5 a PS4 a hrajeme spolu.

Myslíš si, že se má série NHL ještě kam posunout?

Popravdě asi úplně ne. Respektive, já bych byl rád, kdyby se to ustálilo a vývojáři se více soustředili na hratelnost a hru dostali do podoby, ve které si pamatuji NHL14, to by byl za mě ten správný posun.

Za všechny série EHL, je něco, co ti utkvělo v paměti? Nějaký fajn moment?

Těch by bylo… každý ročník takových momentů má několik, ale pro mě osobně bylo skvělé se díky prvnímu ročníku podívat do studia O2 TV sport i z jiného pohledu než jako CS:GO komentátor. Od té doby se toho i s těmito zkušenosti dost změnilo, ale určitě tomu tento moment dost pomohl.

Máš za sebou odkomentovaných spoustu EHL zápasů a livestreamů, považuješ se za takového herního Roberta Zárubu?

Jsem moc rád, jak mě hráči berou, spousta z nich na mě dřív koukala na YouTube, takže nevím, jestli bych se považoval vyloženě za Zárubu, ale věřím, že je většina z gamerů ráda, že se v EHL aktivně pohybuji právě já.

„Vývojáři by se měli více soustředit na hratelnost,“ myslí si Lelek o sérii NHL

Z komentování her jsi se dostal i k příležitostem v reálném sportu, co všechno dnes vlastně komentuješ?

V současné chvíli trávím nejvíce času u hokeje, ať už jde o Extraligu, Change Ligu nebo případně Univerzitní soutěž. Snažím se k tomu všemu přistupovat stejně, abych se co nejrychleji, podobně jako tomu bylo u CS:GO, dostal do té správné komfortní zóny. U CS:GO občas také ještě dostanu nějaký ten prostor, ale už toho určitě není tolik, co dříve, jsou tady na to teď už i jiné mladší esa 😉 

Ke konci roku si ještě odbiji svoji druhou sezónu jakožto komentátor DRL (Drone Racing League), na to se moc těším, první sezóna mě dost bavila.