Kohouti senzačně otočili utkání s Třincem. Kometa už počtvrté prohrála
NHL 21 Článek Kohouti senzačně otočili utkání s Třincem. Kometa už počtvrté prohrála

Kohouti senzačně otočili utkání s Třincem. Kometa už počtvrté prohrála

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

17. 1. 2021 11:00

Gameři Bílých Tygrů Liberec si i po 5. kole udržují vedení v tabulce, které si pojistili jednoznačnou výhrou nad Litvínovem. O překvapení kola se postarali olomoučtí gameři, kteří dokázali otočit vývoj utkání se silnějším soupeřem. Kometa Brno už počtvrté prohrála a propadla se na chvost tabulky.

O senzaci 5. kola se postarali gameři HC Olomouc, kteří nastoupili v roli outsidera proti papírově silnějšímu soupeři HC Oceláři Třinec. Začátek utkání probíhal podle předpokladů a kapitán Indris nezvládl soupeřův nápor. V druhém zápase ale dokázal Krishot58 držet tempo s jedním z nejlepších českých gamerů Pepcoustachurcikem, a tak po 60 minutách základní hrací doby se za stavu 3:3 muselo prodlužovat. V nastaveném čase bylo štěstí nakloněno Kohoutům. Třinec se dostal do vedení po třetím zápasu, ve kterém zvítězili 1:2. Čtyřhru ale zvládli lépe Kohouti, ačkoliv oba zápasy byly velmi vyrovnané. Nicméně tři body putovaly do Olomouce po výhrách 3:2 a 2:1.

Bílí Tygři Liberec se utkali s týmem HC Verva Litvínov. Pro oba týmy byla výhra důležitá, jelikož by mohla rozhodnout, kdo se bude držet v čele tabulky. Úspěšněji z duelu vyšli Severočeši. Připsali si čtyři výhry (5:2, 4:1, 6:2 a 9:1), pouze v druhém zápase nezvládl DannyZedlo nápor Kumbika a podlehl mu 2:6. Liberec si díky výhře pojistil 1. místo v tabulce.

Špatné období zažívá HC Kometa Brno. Gameři nedokázali už počtvrté uspět, tentokrát v přímém přenosu proti HC Škoda Plzeň, a tím se tým propadl na předposlední místo v tabulce. Proti Západočechům zvládli urvat výhru 5:4 pouze v jediném zápase, ve kterém si dokázal Chlebyn držet vedení až do závěrečné sirény. Jinak Plzeň předvedla svou letošní sílu a odnesla si 3 body po výhře 1:4 na zápasy.

Velmi vyrovnané utkání se odehrálo taky mezi týmy Madeta Motor České Budějovice a HC Sparta Praha. Jihočeši sice v prvním zápase prohráli 2:3, ale poté dokázali otočit vývoj utkání na 2:1 po výhrách 6:5 a 3:2. Jenže ve čtyřhře byly lépe sehraní pražští gameři, kteří se postarali o finální obrat výhrami 3:4 a 1:2, čím si taky připsali vítězné 3 body a posunuli se na 4. místo v tabulce.

Ze dna tabulky se podařilo odrazit gamerům týmu PSG Berani Zlín, kteří se utkali s Karlovými Vary. O vítězi klání rozhodl až poslední pátý zápas, jelikož se hrací den vyvíjel jak na horské dráze. Kubin zajistil výhru 6:1 proti Mikinovi, ve druhém zápase ale stačila pouhá jedna branka, aby Zlín vyrovnal sérii a ve třetím zápase se do vedení opět dostaly Vary, když Pepik001 porazil 4:1 Pikeje. Jenže ve 2v2 pak dominovali Berani, kteří v obou zápasech zvítězili 1:5 a odnesli si tak 3 body.

Ve východočeském derby se střetly HC Dynamo Pardubice a Mountfield HK. V hrací den padlo celkově 58 gólů, takže diváci mohli vidět hodně ofenzivní e-hokej. Ze tří bodů se radovaly Pardubice, které sice zvítězily 4:1 na zápasy, ale Mountfield jim nedal nic zadarmo. Hradecký AnonymousCZ91 naložil Jarinovi 12 gólů, což si Dynamo nenechalo líbit a v závěrečném pátém utkání nasázelo 13 branek.

Výsledky 5. kolo:

 

Tabulka po 5. kole: