Vítkovice stále bez bodů, důležité body urval Třinec. Liberec si drží neporazitelnost
NHL 21 Článek Vítkovice stále bez bodů, důležité body urval Třinec. Liberec si drží neporazitelnost

Vítkovice stále bez bodů, důležité body urval Třinec. Liberec si drží neporazitelnost

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

27. 1. 2021 22:00

V 7. kole ENYAQ hokejové ligy se opět dařilo favoritům tabulky, kteří si upevnili své pozice pro blížící se play-off. Vítkovicím se ani po sedmi utkáních nepodařilo získat tři body, jelikož podlehly Třinci. V moravském derby mezi Zlínem a Brnem byli úspěšnější Berani.

Pro oba slezské celky šlo o důležitý zisk tří bodů. Zatímco Vítkovice by se tím konečně odrazily ode dna tabulky, kde stále mají na kontě nulu, tak Třinec by se posunul mezi nejlepších pět týmů a vylepšil si tak postupovou pozici do play-off. Oceláři si tohle plně uvědomovali, jak sám potvrdil jeden z tahounů týmu, Pepcastachurcik: “V 7.kole nás čekalo derby. Chtěli jsme odčinit zaváhání s Litvínovem a Olomoucí a řekli jsme si, že musíme vyhrát 5:0.” To se jim také podařilo stvrdit jednoznačnými výsledky 6:2, 10:2, 4:3, 6:0 a 9:2, čím se ukotvili na 4. místě s 12 body. “Po polovině soutěže jsme mohli mít bodů více, ale i tak jsme spokojeni,” dodává třinecký rodák. Na záznam z utkání se můžete podívat na oficiálním twitch kanále.

Ve druhém streamovaném utkání své síly změřily České Budějovice a Plzeň. Motor nevkročil do zápasů správnou nohou a ze souboje kapitánů vzešel lépe Domin. Jenže Budějovicím se poté podařilo vyhrát další dva zápasy a to shodným výsledkem 5:3. Plzeň ještě zdramatizovala vývoj utkání, když si z první čtyřhry odnesla výhru, ale v rozhodujícím zápase pak Tejky s Krchym11 přehráli soupeře 4:2, a Motor tak poodskočil v tabulce na 6. příčku. 

Bílí Tygři Liberec letos předvádí svou dominanci na virtuální ledové ploše. Zkomplikovat jim držení prvního místa v tabulce se nepodařilo ani Hradci Králové. Dzouvi bez servítek doslova rozcupoval Willyho9 13:0. V druhém zápase to nadějně vypadalo i pro libereckou dvojku DannyZedla, jenže nakonec v zápase neuspěl. “První třetina byla jasně moje a soupeř se moc k ničemu nedostal, bohužel potom přišel zlom, pravděpodobně EA mávla magickým proutkem a já již nezmohl nic,” vyjádřil se k prohře 2:7 DannyZedlo. Následující tři zápasy ale už patřily opět Liberci, a stejně tak i tři body putovaly Severočechům. “Zápasy 2v2 mě Hradec ještě víc ujistil, že do play-off nepatří. Doslova odporný hokej v jejich podání... Naštěstí jsme to s Adamem zvládli a naše neporazitelnost pokračuje,” sebevědomě zhodnotila utkání liberecká dvojka. Jenže silné pozápasové výroky nechyběly ani na straně Hradce od AnonymousCZ91 “Stačil lepší závěr v soubojích 2v2, a Liberec si mohl jít podat ruce s Boleslaví a prohrou 2:3 na zápasy.

V závěsu za Libercem se drží HC Dynamo Pardubice. Ty v 7. kole narazily na Karlovy Vary, kterým ale nedaly jedinou příležitost ke zdramatizování utkání. “Po zápasech 1v1 jsme vedli 2:1, což byla dobrá výchozí pozice do čtyrher. Hned v prvním 2v2 zápase jsme využili matchball a připsali si rozhodující výhru. Nakonec i v poslední čtyřhře jsme vyhráli a zakončili tak sérii 4:1 na zápasy,” popsal vývoj utkání Hcpce1996.  K poměrně vyrovnaným výsledkům v zápasech se vyjádřil i kapitán karlovarského celku Kubin: “Můj zápas s Hcpce byl nesmírně vyrovnaný, soupeř z TOP 4 si ho pojistil až ve 3. třetině. Bohužel o utkáních ale rozhodovala obrana, kterou měly Pardubice lepší. Ve 2v2 nám zase chyběla produktivita a máme problém vstřelit branky. Nicméně si myslím, že celkově šlo o velmi vyrovnané zápasy a soupeře jsme potrápili.

Neskutečně vyrovnané zápasy předvedli gameři týmů HC Sparta Praha a HC Olomouc, během kterých se odehrálo i jedno malé “derby” mezi kapitány. “Na utkání jsem se moc těšil, protože se s Arcadem známe a hrajeme spolu velmi často. Vím, co na něho platí a do utkání jsem vstupoval s mírným sebevědomím. Jenže se pro mě nevyvíjelo vůbec dobře, pokaždé jsem musel skóre dotahovat. Po 2. třetině jsem prohrával dokonce o 2 góly, což mě nutilo přemýšlet, zda se mám držet zvolené taktiky, a nebo ho překvapit změnou. Začal jsem hrát více agresivně a věděl jsem, že když dám rychlý gól, tak znervózní. Gól naštěstí přišel opravdu brzy - v první minutě 3.třetiny. Utkání nakonec rozhodla branka 40 sekund před koncem,” řekl olomoucký kapitán Indris. “Musím podotknout, že Arcade byl v zápase mnohem lepší, pěkně držel útočně pásmo a celkově mě hodně překvapil. Já doplácel na mé špatné vhazování, ale jsem rád, že jsem nakonec utkání zvládl vítězně,” skromně dodává. Další tři zápasy pak ale Spartě stačily k tomu, aby rozhodly o celkovém vítězi a vylepšení umístění pražského celku v tabulce. “Po nevydařených zápasech s Karlovými Vary jsme se zase vzchopili a vybojovali důležité 3 body na cestě do play-off. Dominik a Marian své zápasy zvládli na jedničku. Za stavu 2:1 na utkání jsme dokázali ovládnout hned první 2v2 zápas a tím dokončit tuto výhru," hodnotí pozitivně výsledek Arcade. Poslední čtyřhra sice opět patřila Kohoutům, kteří alespoň odešli se ctí. “Je třeba se z prohry oklepat co nejrychleji. V dalším kole nás čeká favorizovaný Litvínov, který pomýšlí na celkově vítězství. Doufám, že je překvapíme stejně jako Třinec a odvezeme si 3 body,” motivuje hanácký celek Indris.

V dalším moravském derby se střetly HC Kometa Brno a PSG Berani Zlín. Modrobílým se poslední tři utkání nevydařila, a tak chtěli nevlídnou bilanci zlomit. Ze začátku to vypadalo slibně, Bladeito porazil zlínského kapitána 5:4. Jenže další dva duely pro sebe urval těsným výsledkem Zlín. Stav utkání na 2:2 vyrovnala Kometa v první čtyřhře, kdy o vítězi rozhodla jediná branka. V posledním utkání ale byli úspěšnější Berani Mikin a Pikej, kteří vyhráli 0:2. Zlín získal důležité body a ještě může zabojovat o účast v play-off. Kometa by ale musela hodně zabrat, aby se dokázala odlepit od konce tabulky.

Výsledky 7. kola základní části:

 

Tabulka po 7. kole: