Vítkovice dominovaly v zápase proti Liberci a Litvínov zázračně porazil Třinec
NHL 24 Článek Vítkovice dominovaly v zápase proti Liberci a Litvínov zázračně porazil Třinec

Vítkovice dominovaly v zápase proti Liberci a Litvínov zázračně porazil Třinec

Chlebyn

Chlebyn

10. 1. 2024 12:00

V pondělním kole jsme byli svědky zápasů mezi týmy Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice RIDERA. Vítkovice po prohře z 1. kola proti Energii nastoupili proti Liberci, který stál po úvodním kole na čele tabulky. Druhý zápas nabídl velice překvapivý výsledek, když Litvínov dokázal porazit Třinec.

Bílí Tygři Liberec vs HC Vítkovice RIDERA (0-3)

Oba kluby prošly změnou sestav oproti minulému ročníku. Po neúspěšné sezóně se kapitán RIDERY rozhodl pro razantní krok. Z týmu odešla dvojice gamerů horys a RandyYs a kapitán David „Chupibear93“ Ranocha přivedl do týmu skvělé dvě posily. První posilou je Ondrej „Aigeu“ Juraši, který přestoupil z týmu HC Olomouc. Tuto dvojici doplnil Radek „RK16“ Kareš, který kraloval kvalifikacím a stal se jedničkou draftu, kde si ho vybral právě tým Vítkovice RIDERA. Oproti tomu Liberec opustila nehrající dvojice Mikin s beliqarem, které nahradil jediný hráč Marian „OiSmjan1k“ Janík. 

Jelen vs Aigeu (2:6)

Aigeu se dostal už v 6. minutě do vedení, Jelen ale vzpápětí srovnal na 1:1, po tom, co vítkovický hráč ztratil puk na středu hřiště. V polovině první třetiny se gamer Jelen dostal dokonce do vedení v zápase, když si krásně vybruslil mezi kruhy a poslal nechytatelnou střelu mezi tři tyče. Aigeu ještě do konce 1. třetiny zvládl vyrovnat. Druhá třetina nabídla 2 góly, ale všechny dokázala vsítit RIDERA a do poslední části se šlo za stavu 4:2 pro Vítkovice. Aigeu ještě do konce zápasu stihl vstřelit dvě branky a zápas tak skončil 6:2. Pro Vítkovice to znamenalo vedení v sérii. 

OiSmjan1k vs RK16 (1:2)

Zápas dvou nováčků lépe začal pro Janika, když se na začátku druhé třetiny dostal do vedení. V polovině druhé třetiny se po vhazování v útočném pásmu dostal RK16 ke střele a brankář s tím moc nemohl udělat, bylo srovnáno 1:1. Zbývalo jen 10 sekund do konce druhé sirény, gamer RK16 jen doklepával puk do prázdné branky. Do poslední části se šlo za stavu 2:1 pro Vítkovice a na tom už se nic nezměnilo. Gameři Vítkovic už měli jistotu tří bodů a poslední zápas série byl pouze formalitou. 

Jelen, OiSmjan1k vs Aigeu, RK16 (0:2)

Liberec si v tomto zápase mohl pouze kosmeticky upravit skóre, ale ani na poslední pokus se jim nepodařilo brát vítězství. Zápas se lépe vyvíjel pro lépe hrající dvojici Aigeu a RK16, kteří přehráli liberecké hráče 2:0. Celkové skóre série je tak 3-0 ve prospěch Vítkovic. RIDERA bere své první vítězství v této sezóně a Liberec naopak poprvé padnul. 

HC Oceláři Třinec vs HC VERVA Litvínov (1-2)

Na papíře by tento zápas měl být jednoznačnou záležitostí pro Třinec. Litvínov ale s novou sestavou ukázal, že v lize nejsou jen proto, aby si zahráli, ale aby vyhrávali. VERVA obměnila úspěšnou sestavu z let minulých a do toho ročníku nastupují v novém složení René „Pinci“ Svitana,  Roman „Klimi“ Klimek a Josef „ZEJDR“ Klimeš. 

Jackey vs Pinci (3:5)

Jackey do zápasu nevstoupil vůbec dobře, kdy hned zkraje zápasu inkasoval gól. Za pár vteřin ale dokázal srovnat na 1:1. Do druhé třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, ale už minutu po startu se Pinci dostal do vedení 2:1. Litvínov se z kraje druhé třetiny dostal dokonce do dvoubrankového vedení po velkém tlaku v útočném pásmu. V poslední části zápasu snížil Jackey na 3:2, ale Pinci v polovině poslední třetiny navýšil skóre na 4:2. Minutu před koncem zápasu se Jackey znovu dostal na dostřel, když snižoval na 4:3. Gamer Jackey odvolal golmana, co potrestal Pinci gólem 6 vteřin před koncem. Konečný stav vyšel lépe pro Pinci 5:3 a vedení v sérii 1-0 ve prospěch Litvínova.  

DannyZedlo vs Klimi (4:0)

Oproti Pincimu do zápasu mnohem hůře vstoupil Klimi. Ten už brzy ze startu zápasu prohrával v zápase 1:0. DannyZedlo měl v utkání obrovský tlak, ale nedokázal využít svoje šance, a tak se šlo do kabin pouze za jednobrankového vedení pro Třinec, který tento zápas musel vyhrát, aby měl vůbec nějakou šanci na zisk bodů. Ve druhé třetině si DannyZedlo navýšil své vedení na 2:0. V poslední třetině přidal ještě dvě branky a celkové skóre zápasu tedy bylo 4:0 ve prospěch Třince. 

Jackey, DannyZedlo vs Pinci, Klimi (2:3 po sn)

Zápas začal velmi opatrně z obou stran. V zápase se bojovalo o tři body a také to na určitých rozhodnutích hráčů bylo poznat, že nechtějí zbytečně spěchat a radši podrží kotouč. Krátce po startu druhé třetiny se Třinec dostal k úspěšné akci, po které skórovali na 1:0. Před koncem druhé třetiny se k puku dostal Pinci, který prokličkoval celé útočné pásmo a vstřelil krásný gól, který srovnal utkání na 1:1. V poslední části se ale přes všechen tlak dostal do vedení Litvínov. V 50. minutě třinecký hráč upláchl všem a před svým zakončením byl faulován, což znamenalo samostatný nájezd. Exekutor DannyZedlo, zkušený hráč jak na nájezdy, tak na chytání s brankářem neváhal a vyrovnával zápas na 2:2. Zápas šel do prodloužení, které nic nerozhodlo, tak musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V první sérii nájezdů se nikomu nepodařilo prostřelit brankáře. Jackey dokonce při svém nájezdu ani nevystřelil na brankáře. Druhá série zase nabídla proměněné nájezdy z obou stran, 1:1 na nájezdy. Ve třetí sérii proměnil svůj nájezd Pinci a vše bylo na gamerovi Jackey. Ten ale ani druhý nájezd nedokázal vystřelit na branku, když pouze najel do golmana a Litvínov bral velmi překvapivou výhru proti favoritovi na celkové vítězství v tomto ročníku v poměru 2-1 na série. Pro Litvínov to znamená obrovský úspěch. Třinec na druhou stranu musí být velmi zklamaný z tohoto výsledku. 

Už ve čtvrtek 11.1. od 17:00 se na našem streamu utkají HC Energie Karlovy Vary proti HC Škoda Plzeň a druhý zápas nabídne střet mezi HC Sparta Praha a HC Oceláři Třinec, kteří mohou napravit zaváhání proti Litvínovu. 


Kompletní výsledky 2. kola


Tabulka

Související články