Úvodní kolo nového ročníku nabídlo derby a reprízu čtvrtfinálového zápasu
Článek Úvodní kolo nového ročníku nabídlo derby a reprízu čtvrtfinálového zápasu

Úvodní kolo nového ročníku nabídlo derby a reprízu čtvrtfinálového zápasu

Chlebyn

Chlebyn

5. 1. 2024 18:15

Včerejším dnem odstartoval 5. ročník Esport hokejové ligy. Hlavním lákadlem bylo derby mezi Pardubicemi a Hradcem, ale také duel mezi brněnskou Kometou a Kladnem.

Mountfield HK vs HC Dynamo Pardubice (1:2)

Na papíře měl tento zápas být jasnou záležitostí pro Dynamo. Mistr z posledních 3 sezón nikomu moc prostoru k vyrovnanému hokeji v předchozích sezónách nedával, ale Hradec ukázal, že tento ročník nemusí být pouze do počtu. Hradec Králové prošel změnou sestavy, kapitán týmu Jaroslav “Kasparos13” Kašpar do klubu povolal dva nové gamery. Prvním je Jeroným „STISZ” Žiak a z kvalifikace byl vybraný David „Rotys” Rotrekl. Pardubice díky změně formátu ze 4 gamerů na soupisce na 3 opustil pouze nehrající kapitán a maskot Jaroslav „Jarin” Řehoř. 

Kasparos13 vs Dzouvi (4:2)

Obrovské překvapení přišlo hned v prvním zápase tohoto ročníku. Dzouvi, který minulý ročník prohrál pouze jeden svůj zápas nyní padl hned v 1. kole. Postaral se o to kapitán týmu Mountfield HK, Kasparos. V 1. třetině bylo k vidění spoustu akcí, ale gól to nepřineslo. Dzouvi byl první, který otevřel skóre zápas ve 29. minutě, ale už ve 31. minutě bylo vyrovnáno po přihrávce, se kterou toho moc golmán nemohl udělat. 3. třetina přinesla překvapivý gól Kasparose, který se tak dostal do vedení v zápase. V 52. minutě už to bylo o dva góly, když hradecký gamer prokličkoval středem kluziště a nachytal brankáře. 4 minuty před konce 3. třetiny Dzouvi snížil, ale hned z další akce Kasparos opět utekl soupeři o dva góly. Do konce zápasu měl dzouvi několik šancí, ale nepodařilo se mu ani jednu proměnit. Hradec Králové velmi překvapivě vzal vedení v sérii na jejich stranu. 

STISZ vs hcpce1996 (2:4)

Michal „hcpce1996” Vaněk vstupoval do tohoto zápasu v mírném tlaku po prohře jeho spoluhráče. Nový formát tří zápasů v sérii může přinést jistá překvapení, kdy malé zaváhání může vyústit ve ztrátu tří bodů. STISZ na druhou stranu neměl co ztratit. Hcpce1996 měl ale dnes svůj den. Už v polovině druhé třetiny vedl 3:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že Hradec po druhém utkání bude brát plný počet bodů. Ve 3. třetině začal dávat branky i hradecký gamer a náhle bylo skóre 3:2 v prospěch Dynama. Bohužel pro STISZe, tak po ztrátě puku na útočné modré čáře se hcpce1996 dostal do úniku ze kterého skóroval. Konečné skóre zápasu ukazovalo 4:2 pro Pardubice. 

Kasparos13, STISZ vs Dzouvi, hcpce1996 (0:2)

Kdo čekal dominanci Pardubic ve 2v2 zápasech, tak dnes musel být opravdu smutný. Dynamo podle očekávání vyhrálo i poslední zápas, ale jen s výsledkem 2:0. 

Pro Mountfield HK velmi hezký start do jejich sezóny, kdy měli na dosah skalp Dynama, které naposledy prohrálo sérii 7. ledna 2021! 

HC Kometa Brno vs Rytíři Kladno (1:2)

Kometa Brno před startem ligy obměnila soupisku. Do týmu přišel z Plzně Jakub „JR” Radkovič a z Olomouce přicestoval Lukáš „Sushiiik” Suchomel. Ke Kladnu se přidal zkušený Lukáš „Chuliganis” Kříž, který přestoupil právě z Komety Brno, kde po boku kapitána týmu Romana „Blade” Pilného vybojoval 4. místo v předchozím ročníku EHL. Tento zápas byl také reprízou čtvrtfinálového klání z minulého roku, kde se Kometě podařilo porazit oslabené Kladno 3-2 na série.

Blade vs Shebby (0:1)

Fotbalový výsledek nabídl první zápas série mezi Bladem a Shebbym. Oba gameři ukázali precizní obranu bez chyb a výsledkem toho bylo pouze hubené vítězství kladenského gamera 1:0. 

JR vs Chuliganis (2:4)

První třetina vypadala, že bude v podobném duchu, jako první zápas, ale vše změnil Chuliganis, který před koncem 1. třetiny vstřelil branku na 1:0. V polovině 2. třetiny se během přesilovku navýšil své vedení. Pár vteřin potom se z rychlého protiútoku prosadil znovu ex-brněnský Chuliganis. Před druhou přestávkou ještě upravil skóre na 4:0. JR se během poslední třetiny snažil tvořit hru, ale zvládl dát pouze 2 branky a tak celkové skóre zápasu ukazovalo stav 4:2 v prospěch Kladna. Pro Kladno tato výhra znamenala jejich první 3 body do tabulky v tomto ročníku. 

Blade, JR vs Shebby, Chuliganis (3:2)

Série už sice byla rozhodnutá, ale v zápase 2v2 si mohla Kometa alespoň vylepšit skóre, které může být klíčové při postupu do vyřazovací části. Kometa Brno v tomto zápase dokázala zvítězit 3:2. Konečný stav série byl 2-1 z pohledu Kladna. 

Rytíři Kladno úspěšně vkročili do sezóny vítězstvím a vrátili Kometě prohru ze čtvrtfinále. V následujícím kole se Kladno utká s HC Energií Karlovy Vary a Kometa narazí na nováčky z Plzně. 

V pondělí 8.1. od 17:00 se na našem stream utkají Bílí Tygři Liberec proti HC Vítkovice RIDERA a jako druhý zápas vám nabídneme HC Oceláři Třinec vs HC VERVA Litvínov


Kompletní výsledky 1. kola


TABULKA