Třetí kolo přineslo těsný duel Komety a Karlových Varů, Kladno rozdrtilo Třinec
NHL 23 Článek Třetí kolo přineslo těsný duel Komety a Karlových Varů, Kladno rozdrtilo Třinec

Třetí kolo přineslo těsný duel Komety a Karlových Varů, Kladno rozdrtilo Třinec

Adam Král

Adam Král

30. 12. 2022 12:00

Dnešní dvojici zápasů komentovali David "Davkouny" Vogel a Filip "Koozy" Lejček, kterým se naskytl pohled na těsný souboj HC Kometa Brno s HC Energie Karlovy Vary. Méně těsný pak byl absolutní přejezd Ocelářů z Třince, kteří podlehli Rytířům Kladno.

HC Kometa Brno vs HC Energie Karlovy Vary (3:2)

Pokud bychom hledali smolaře úvodu sezony, pak bychom se mohli o gamerech karlovarské Energie bavit jako o žhavém favoritovi na vítězství této nešťastné kategorie. Třetí zápas v letošní sezoně a třetí prohra 2:3 v neprospěch karlovarských gamerů.

Anonymous vs Pepik001 (5:4)

Pepik letos nastoupil ke svým prvním utkáním s cílem ukončit smolnou sérii porážek. Zatímco první třetina skončila vyrovnaně 1:1 a nesla se v poklidném duchu, následující třetiny se proměnily v dramatickou řežbu, která vyústila v prodloužení. To nakonec dopadlo lépe pro Kometu, když Anonymous ukončil utkání vstřeleným gólem v prodloužení.

Blade vs Double-Maca (1:2)

Více než 36 minut. Tak dlouho trvalo skórování prvního gólu, kterým nakonec otevřel skóre Double-maca. Ve třetí třetině brali oba gameři po jednom gólu a na vítězi utkání už se nic nezměnilo.

Blade + Anonymous vs Pepik001 + Double-Maca (4:3)

Dlouho se čekalo na první gól Komety a třetí třetina začínala s jednoznačným vedením karlovarských gamerů poměrem 3:0. Blade s Anonymousem ale zahájili nevídanou kanonádu a během jedné třetiny srovnali skóre na 3:3. Rozhodovat se muselo opět v prodloužení a vítěznou branku opět zasadili gameři brněnské Komety.

Anonymous vs Double-Maca (8:0)

Z předposlední hry zápasu si Anonymous udělal exhibiční utkání, když svého protivníka rozstřílel a jen v poslední třetině mu nasázel 4 góly, aby zápas ukončil s čistým štítem 8:0.

Blade vs Pepik001 (2:6)

V posledním zápase bojovala Energie už pouze o lepší skóre do celkové tabulky. Kometa měla tři body jisté, přesto se Západočeši nevzdali a Pepik001 nad Bladem vyhrál 6:2.

Celá série tak skončila vítězstvím Komety v poměru 3:2.

Třetí kolo přineslo těsný duel Komety a Karlových Varů, Kladno rozdrtilo Třinec

HC Oceláři Třinec vs Rytíři Kladno (0:5)

Před samotným zápasem mezi Oceláři a Rytíři zavítal mezi Koozyho a Davkounyho do studia vzácný host, kterým byl hokejista Rytířů Adam Kubík. V rozsáhlém rozhovoru kromě jiného zmínil, že by rád sledoval výhru Rytířů a to se mu nakonec splnilo.

Jackey vs hajsmi (2:7)

Spolu s komentátory zůstal u mikrofonu hokejista Adam Kubík, který zpestřil utkání porovnáním s reálným hokejem a jeho vlastním pohledem na gaming a esport. Sledovat navíc mohl drtivé vítězství svého klubu, konkrétně hajsmiho, který si hravě poradil s Jackeym.

PRCO vs SlondaB (1:7)

Souboj PRCA s Slondou neskončil slavně a kladenští znovu deklasovali své soky. Třinec se zmohl pouze na jeden gól a absence třinecké hvězdy a reprezentanta Pepcistachurcika tak byla znát.

Jackey + PRCO vs hajsmi + SlondaB (0:3)

I přes časté přesilovky, které hajsmi se Slondou Ocelářům často věnovali, nenašli gameři Třince recept na vítězství ani ve třetím utkání. Rytíři už po třech hrách odcházeli s jistotou tří bodů do tabulky a Oceláři už mohli pouze vylepšovat skóre do tabulky.

Jackey vs SlondaB (2:3)

V této hře předvedli gameři Třince nejlepší výkon ze všech utkání tohoto zápasu, pravděpodobně díky uvolněné atmosféře, kterou přinesl fakt, že o bodech z tohoto zápasu je už rozhodnuto. I tak dominovali gameři Kladna, když Slonda porazil Jackeyho 3:2.

PRCO vs hajsmi (2:6)

Na sympatický výkon Třince to vypadalo i v posledním utkání, když se Oceláři dostali do vedení. To dlouho nevydrželo a hajsmi deklasoval PRCA vysoko 6:2.