Sparta ztratila body s Olomoucí, derby ovládlo Dynamo
NHL 23 Článek Sparta ztratila body s Olomoucí, derby ovládlo Dynamo

Sparta ztratila body s Olomoucí, derby ovládlo Dynamo

Adam Král

Adam Král

21. 12. 2022 18:52

Druhým kolem základní části provázeli komentátoři David "Davkouny" Vogel a Ondřej "Lelek" Kvarda, kteří v živém přenosu komentovali dva streamované duely. Šlo o zápasy Hradce Králové s Pardubicemi a Olomouce se Spartou.

Mountfield HK vs HC Dynamo Pardubice (0:5)

Ve východočeském derby proti sobě nastoupily kluby Mountfield Hradec Králové a HC Dynamo Pardubice.

Kasparos13 vs Dzouvi (0:6)

V první hře gamer Dzouvi z Dynama ukázal svou dominanci a svého protivníka s přezdívkou Kasparos13 doslova rozstřílel. Šest vstřelených gólů, přičemž do brány pardubického kanonýra neprošel jediný puk.

Willy9 vs hcpce1996 (2:9)

Také druhá hra byla v režii gamerů z Pardubic. Po konci třetí třetiny svítilo na ukazateli skóre 2:9 a naděje Hradce tak začaly pozvolna pohasínat.

Kasparos13 + Willy9 vs Dzouvi + hcpce1996 (1:3)

První čtyřhra večera byla poněkud klidnější a jak je zvykem, padalo i méně gólů. Dvojice Dzouvi a hcpce1996 ale znovu ukázala svoji sehranost a pustila se do rychlého vedení 2:0. Hradci se podařilo snížit skóre na 1:2, Pardubice ale přidali ještě jeden gól a vedení 3:1 si udrželi až do konce hry.

Kasparos13 vs hcpce1996  (1:4)

Gamer hcpce1996 si své prvenství držel už od první třetiny, kdy byl schopen vsítit hned tři branky. Přestože se Kasparovi povedlo připsat si jeden gól, na Pardubičana nakonec neměl a podlehl mu 1:4.

Willy9 vs Dzouvi (2:7)

Poslední duel Hradce Králové a Pardubic už jen udělal tečku za suverénním výkonem Pardubic. Dzouvi svého protivníka nešetřil a odnesl si vítězství s náskokem pěti branek.

Dzouvi tak zpečetil výhru Pardubic ve východočeském derby.

Sparta ztratila body s Olomoucí, derby ovládlo Dynamo

HC Olomouc vs HC Sparta Praha (4:1)

Druhým streamovaným zápasem byl duel mezi Olomoucí a pražskou Spartou, ve kterém byli ještě před zápasem mírným favoritem gameři v rudém.

Aigeu vs Arcade (5:3)

V prvním utkání se Sparta dostala do gólového vedení, odpověď Olomouce na sebe však nenechala dlouho čekat a v úvodu druhé třetiny už byl stav vyrovnaný. K jejímu konci se však podařilo Aigeu odskočit Arcadovi na rozdíl dvou gólů a ten udržet až do konce utkání.

Moza vs Indris (3:1)

V druhé hře se opakoval velmi podobný scénář. Sparta šla opět do vedení, které si však nedokázala dlouho udržet. V dalších třetinách už Spartu Moza nepustil k puku a v emočně vypjatém utkání vyhrál 3:1.

Aigeu + Moza vs Arcade + Indris (2:4)

Jestli něco Spartě jde opravdu dobře, pak to jsou utkání 2v2. Sparta v nich v předchozí sezoně byla dokonce čtvrtým nejlepším týmem. Není divu, že právě tady se Spartě podařilo urvat první bod do série na svoji stranu. Bylo to však až ke konci druhé třetiny, kdy Sparta utrhla vyrovnané utkání na svoji stranu a ve třetí třetině už jen pečetila celkovou výhru 4:2.

Aigeu vs Indris (7:4)

Utkání, které až do poslední třetiny to vypadalo velmi vyrovnaně se nakonec obrátilo v Indrisovu noční můru. Ještě minutu před koncem utkání platil stav 4:4, vše se ale změnilo lusknutím prstu, když Aigeu utrhl vedení na 5:4. Indris nedokázal ustát obrovský nápor a pod tlakem utkání naprosto selhal v obranné fázi a nakonec podlehl gamerovi Olomouce vysoko 4:7.

Moza vs Arcade (6:4)

V prvních dvou třetinách dostal Arcade “vyškoleno” a na ukazateli svítily až do konce druhé třetiny 4 góly pro Olomouc a 0 pro Spartu. Po gólu přidala Olomouc i Sparta a až do samotného závěru utkání byl stav 5:1 ve prospěch Olomouce. Arcade chytil druhý dech až v posledních vteřinách utkání, kdy se mu během závěrečné minuty až obdivuhodně podařilo vstřelit tři branky. Na Mozu to ale nestačilo a Arcade inkasoval porážku 4:6.

Sparta tak s rivalem, kterého obvykle porážela, padla poměrem 4:1 na zápasy a ani ve druhém kole si nepřipsala bod do tabulky, kde jí momentálně patří poslední místo.

Aktuální tabulka základní části EHL.