Sparta se odrazila ze dna, Litvínov přehrál Hradec
NHL 23 Článek Sparta se odrazila ze dna, Litvínov přehrál Hradec

Sparta se odrazila ze dna, Litvínov přehrál Hradec

Adam Král

Adam Král

17. 1. 2023 15:30

Dnešními dvěma zápasy provedli David "Davkouny" Vogel a Filip "Koozy" Lejček, kteří mohli pozorovat napínavý zápas, v tom druhém to pro změnu bylo poměrně jednostranné.

Bílí Tygři Liberec VS HC Sparta Praha

Už od začátku bylo jasné, že zápas mezi Libercem a Spartou bude vyrovnaným střetnutím. Oba týmy totiž měly pro co hrát, Liberec v případě prohry čekala ztráta svého umístění právě ve prospěch Sparty. Ta navíc nutně potřebovala získávat body po nevyvedeném startu do sezony a pojistit si tak lepší výchozí pozici pro vyřazovací část.

Jelen vs Kubiii7 (4:5)

V prvním utkání šel do vedení Kubii a přesto, že se Jelenovi ještě několikrát podařilo dorovnat, s konečným výsledkem 4:5 nedokázal nic udělat.

Asgardiiik vs Arcade (6:3)

Sparta se chtěla odrazit od prvního utkání a pokračovat ve vítězné krasojízdě. To se dařilo až do posledních 4 herních minut první třetiny, kdy Asgardiiik dokázal vyrovnat. Od té doby si už dokázal držet dvougólový náskok, který ještě o jeden gól rozšířil.

Jelen + Asgardiiik vs Kubiii7 + Arcade (8:3)

Nekompromisní start předvedli gameři Liberce, když šli do okamžitého vedení 4:0. Spartě se sice podařilo dostat na dostřel dvou branek, v poslední třetině ale Liberec ale upevnil svoji pozici a utkání opanoval poměrem 8:3.

Jelen vs Arcade (3:4)

Vedení 2:0 získané v první třetině si Jelen držel až do poloviny druhé třetiny, kdy Sparta po dlouhém čase dokázala vstřelit kontaktní branku, Arcade přidal další puk na účet Liberce začátkem třetí třetiny a utkání se schylovalo k senzačnímu obratu. V poslední, pro mnoho gamerů zrádné, minutě dotáhl Jelen na 3:3. V posledních třiceti sekundách zaznamenal hlavní arbitr utkání faul na straně Jelenna, Arcade tak díky výhodě získal početní převahu a zpečetil svoji výhru.

Asgardiiik vs Kubiii7 (2:4)

Stav série 2:2 muselo rozseknout poslední utkání série. Až do třetí třetiny tahal za delší konec provazu Liberec, který Spartě soustavně utíkal náskokem o jeden gól. Ke konci utkání už byla silnějším týmem Sparta, která začala diktovat tempo. Nejprve Kubiii7 zvýšil na 3:2 a zanedlouho udělal tečku za utkáním čtvrtým gólem.

Sparta si tak připsala třetí vítězství a přeskočila Liberec na devátém místě tabulky.

Mountfield HK VS HC VERVA Litvínov

Zápas, ve kterém se potkaly dva týmy ze zcela opačných pólů tabulky, očekávali diváci spíše jednostranný vývoj a byť Litvínov sérii ovládl, Mountfield HK v mnohých dílčích utkáních favorita trápil.

Kasparos13 vs Kumbik (1:2)

Už v prvním duelu jsme se dočkali pouze tří gólů a Kumbik se s Kasparosem trápil, nakonec si připsal těsnou výhru s rozdílem jedné branky.

Kasparos13 vs JiFi (2:8)

Velice slušný začátek předvedl JiFi, který hned na začátku nasázel dva góly. Vedení si JiFi celou dobu držel a postupně jej navyšoval. Zážitek diváků k mnohogólové nadílce vylepšil také Arcade, který se po svém zápase připojil ke komentátorům a komentář zpestřil svými zkušenostmi a historkami.

Willy9 + Kasparos13 vs Kumbik + JiFi (1:3)

Čtyřhru narušila nepříjemná technická chyba na straně samotné hry a utkání se tak muselo opakovat. Ani to však nezměnilo průběh utkání a dvojice z Litvínova relativně uhájila výhru, byť pouze s náskokem dvou branek.

Willy9 vs Kumbik (6:0)

Držet soupeře od puku je něco, co Kumbik zvládá opravdu skvěle. Předvedl to i v předposlední hře dnešního zápasu. Willyho k puku často nepouštěl a už vůbec ne do nebezpečných akcí. Utkání nakonec skončilo 6:0 pro litvínovské.

Willy9 vs JiFi (2:1)

Největším překvapením zápasu byl rozhodně poslední duel, kde se Willymu, který v má v současnosti pouze 23% vyhraných 1v1 utkání, podařilo zaskočit JiFiho se 67% úspěšností. 

Na celkovém výsledku série to už ale nic nezměnilo a Litvínov si odnesl další tři body.