Známe kompletní soupisky Esport Hokejové Ligy pro pátou sezónu
Článek Známe kompletní soupisky Esport Hokejové Ligy pro pátou sezónu

Známe kompletní soupisky Esport Hokejové Ligy pro pátou sezónu

Nicolas Heller

Nicolas Heller

23. 12. 2023 21:00

Po napínavých kvalifikacích a draftovacím procesu, ve kterém si kluby vybíraly svoje nové gamery, známe konečně kompletní soupisky klubů a jména účastníků páté sezóny, která odstartuje už 4. ledna.

Od poslední sezóny prošla pravidla pro soupisky drobnou změnou a to sice snížením počtu gamerů na soupisce klubu. Každý tým měl možnost zapsat na soupisku 3 gamery, každého zápasu se následně účastní dva z nich. Volba a nasazení gamerů do jednotlivých zápasů je volbou klubu nebo pověřeného kapitána.

V Pardubicích proběhla sázka na jistotu a ze soupisky pro pátý ročník zmizel pouze náhradník Jarin87. I v páté sezóně tak bude klub pokračovat s trojnásobnými mistry Esport Hokejové Ligy a po boku Adama Menšíka alias Dzouviho nastoupí opět hcpce1996 a CallmePablo.

Kompletní proměnou kádru prošel naopak Litvínov. Ten se musel rozloučit s úspěšnou čtveřicí Winci, Kumbik, JiFi23 a TheNotorik, která klubu v minulosti zajistila hned dvakrát druhé místo. Poté, co se všichni gameři bývalého kádru rozhodli ukončit aktivní kariéru v rámci EHL, dává Litvínov šanci nováčkům, pro které uspořádal vlastní kvalifikaci, kde si ještě před sezónou ověřil jejich dovednosti.

Jedno třetí místo ze sezóny 2021/2022. Taková je bilance pražské Sparty před pátou sezónou nejvyšší domácí esportové soutěže. Šanci přidat další úspěch dostanou již etablovaná jména. Spjat se Spartou i v páté sezóně zůstává kapitán Filip „Arcade“ Nosek, po jehož boku opět stanou spoluhráči Kubiii7 a Indris. Tahle trojice spolu vstoupí už do třetí společné sezóny.

Nic se nemění ani na východě republiky. Soupiska Ocelářů nedoznala větších změn a kapitán esportového týmu Josef „Pepcastachurcik“ Stachura do zbraně opět povolal mladou pušku Daniela „DannyZedlo“ Sedláčka a spoluhráče, se kterým třinecké Oceláře reprezentuje už od druhé sezóny Jakuba „Jackey“ Michálka. Stejné složení přineslo Ocelářům v předchozí sezóně historicky první úspěch v rámci Esport Hokejové Ligy a to celkové třetí místo. Cílem tak bezpochyby bude posunout laťku ještě o stupínek či dva výše.

Roman „bladeito“ Pilný je kapitánem esportové sekce brněnské Komety už od první sezóny EHL a pokud se podíváme na historii soupisky brněnského klubu, každoročně na ní dojde k několika změnám. Ani letos nenechal Pilný kámen na kameni a do klubu přivedl dvě posily. Z Plzně zavítal do Komety Jakub „JR11“ Radkovič, v Olomouci pak Pilný uloupil Lukáše „sushiiik“ Suchomela. Značně obměněná sestava se tak pokusí najít zašlou slávu ze sezóny 2019/2020, kde Kometa patřila mezi trojici nejlepších esportových klubů.

Konzervativnější byli Bílí Tygři Liberec, kteří sáhli pouze po jedné změně. Ze soupisky se poroučel Mikin a beliqar, které nahradil Marian „OiSmjan1k“ Janik. Toho ulovili Tygři v otevřené kvalifikaci, do které se zapojil po roční pauze. Předtím působil ve službách pražské Sparty.

Kvalifikaci jako nástroj pro lov mladých talentů a nových tváří využili také Západočeši. Ke zkušené dvojici Michal „Mikycz71“ Máj a Jaroslav „AlmonCZE“ Kouba se nově přidá Lukáš „Bucis98“ Buček. Svým spoluhráčům se tak pokusí prolomit prokletí eliminace v prvním kole play-off, které provází Energii už od první sezony.

Soupiska Olomouce prošla kompletní proměnou oproti minulé sezóně. Navrátilec Patrik „ShadesCZ“ Baričák se po roční pauze ujímá pozice kapitána a z kvalifikace ho doplní dvojice Patrik „Patre3sk0“ Valigursky a Adam „Bazi“ Bazgier. 

Martin „Tejkyyy“ Tejček, Vojtěch „Krchy11“ Krcho a Michal „silak“ Silný jsou jména, která k esportu v Českých Budějovicích neodmyslitelně patří. Není tedy divu, že v jihočeském klubu nedošlo na soupisce k větším změnám. Stejná trojice doplněná o Václava „karabina“ Karabáčka má na svědomí druhé místo ve čtvrté sezóně Esport Hokejové Ligy a trojice Tejkyyy, Krchy11 a karabina také třetí místo ze sezóny druhé. Recept na úspěch tak v Budějovicích bezpochyby mají a nic na něm měnit nehodlají.

Výrazněji se však míchalo kartami v Hradci. Soupisku opustil dlouholetý člen David „Willy9“ Voňka a s ním i posila z předchozí sezóny Lukáš „pizzaluk“ Picek. Z původního jádra tak zůstal pouze Jaroslav „Kasparos13“ Kašpar. Toho po roční pauze doplní Jeroným „STISZ“ Žiak. Třetím jménem na soupisce bude David „Rotys“ Rotrekl.

Byť se Plzni v posledních dvou sezónách daří postupovat do play-off, na svůj první větší úspěch klub čeká a tak je zcela pochopitelné, že se jej pokusí dosáhnout se zcela obměněnou sestavou. HC Škoda Plzeň udělala na soupisce pořádný průvan a prostřednictvím výběru gamerů z kvalifikací si vybrala hned tři nové talenty. Dobře si tedy zapamatujte jména Petr „SwipeCZ“ Stašek, Martin „Lipi“ Lipus a Tomáš „XTom“ Komžík, protože je možné, že o nich ještě uslyšíte. Cíl kádru by měl být jasný, zopakovat postup do play-off, potrápit zkušené matadory a nabrat první zkušenosti v nejprestižnější domácí lize ve hře NHL.

Hrát v klubu nejslavnějšího českého hokejisty je pravděpodobně sen každého gamera. Ten se kromě stálic kladenské soupisky Kamilu „hajsmi“ Hajšmanovi a Jakubu „Shebby“ Šebestovi splní také Lukáš Křížovi alias Chuliganisovi. Ten si to z Mladé Boleslavi namířil přes brněnskou Kometu až do klubu Jaromíra Jágra, kde doplní už tak silnou dvojici, která je zvyklá na pravidelnou účast v play-off.

Vítkovice jsou posledním týmem, kterému se během čtyř sezón nepodařilo proniknout do vyřazovacích bojů. Vše se ale může změnit právě v páté sezóně Esport Hokejové ligy, do které si Vítkovice z první pozice vybrali Radek „RK16“ Kareše. Ten si podmanil kvalifikační turnaje naprosto suverénním způsobem, když v kvalifikačním žebříčku nasbíral o 100 bodů více než gamer na druhém místě. Zkušenosti s EHL mu bude navíc předávat zkušený David „Chupibear93“ Ranocha a Ondrej „Aigeu“ Juraši.

Palebná síla Mladé Boleslavi bude opět postavená na již ostřílené dvojici, kterou tvoří Michael „michaelhetz“ Hetzendorfer a Marek „mark1988cuf“ Coufal. Stejně jako v minulé sezóně nebude chybět ani Fenomen36363. Trojice gamerů bude chtít vrátit Boleslavi slávu z první sezóny, kde se stala absolutním vítězem a jelikož lize od druhé sezóny dominuje Dynamo Pardubice, je Mladá Boleslav jedním ze dvou klubů, který se může pyšnit titulem z EHL.