Souboj odvěkých rivalů! Kometa se pokusí zazářit proti Spartě
NHL 22 Článek Souboj odvěkých rivalů! Kometa se pokusí zazářit proti Spartě

Souboj odvěkých rivalů! Kometa se pokusí zazářit proti Spartě

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

17. 1. 2022 12:30

V 7. kole EHL se diváci mohou těšit na souboj odvěkých hokejových rivalů přímo před kamerami. HC Kometa Brno se utká s HC Sparta Praha. Ve druhém večerním zápase se pak střetne HC Energie Karlovy Vary s Moutnfield HK.

Od 17:00 bude plný kotel na streamu! V zápase mezi Kometou a Spartou to rozhodně zajiskří, protože ani jeden z rivalů nebude chtít přijít o cenné body. Navíc tahle porážka by opravdu bolela. Oba celky totiž usilují o umístění v TOP 4, díky čemu by postoupily přímo do čtvrtfinále play off.

K přímému postupu má zatím lépe našlápnuto Kometa, která se momentálně drží na 2. místě v tabulce. Před minulým kolem došlo v týmu k zemětřesení v podobě výměny gamerů. Andremeister z osobních důvodů ukončil účast v lize, a tak jeho místo obsadil bývalý hráč Mountfieldu, Anonymous. Křest ohněm absolvoval v 6. kole výhrou 4:2 nad zlínským pikejem a dokázal týmu i fanouškům Brna, že se na něj mohou spolehnout. Jenže Berani byli jen slabý čajíček oproti Spartě. Tým zkušeného kapitána Bladea nečeká další snadný večer. Statistiky sice mluví ve prospěch Brna, přesto pokud chce urvat body, aby si nadále drželo současné umístění, musí nechat duši na virtuální ledové ploše. 

To samé platí pro Spartu, možná dokonce dvojnásob. Po masivní prohře s Pardubicemi se gameři pod vedením Arcadea musí vzchopit. Pokud chtějí uvažovat o bodovém zisku, musí se soustředit pouze na dnešní výkon a nemít žádné pochybnosti, ačkoliv se znovu postaví proti papírově silnějšímu soupeři. Především kapitán musí jít příkladem. Bohužel pro tým ale v každém streamovaném 1v1 zápase vyhořel, a to i proti mnohem slabším soupeřům, celkově má bilanci čtyř prohraných zápasů proti dvěma vyhraným. 

Dnešní večer bude nepochybně napínavý. Oba rivalové budou muset proměnit každou šanci v gól, nedopouštět se zbytečných chyb a faulů, a kromě útoku myslet i na obranu. Především dobře nastavená taktika bude rozhodující.

Bitva ve středu tabulky

Nervydrásající duel čeká diváky i v druhém večerním utkání mezi Energií Karlovými Vary a Mounfieldem HK. Oba kluby si šlapou na paty uprostřed tabulky. Ačkoliv jsou bodově vyrovnaní (6 bodů), tak aktuálně je ve výhodnějším postavení osmý Mountfield. Ten má ale kvůli odkladům odehrané pouze čtyři kola, a tak skóre výher a proher (2:2) není příliš férové oproti Varům. Ty mají odehraných všech šest kol. I kvůli tomu jejich bilance 2:4 vypadá hrozivěji. 

Pro srovnání je tak rozhodující jejich skóre zápasů, které je v průměru naprosto vyrovnané. Naopak na góly má navrch Hradec s průměrnými 3,2 vstřelenými brankami na zápas proti 2,7 gólům Energie. I tak je to také poměrně vyrovnaný údaj. Bude tedy zajímavé sledovat, který z celků se dnes před kamerami předvede v lepším světle. A zda Hradci začnou konečně padat góly do soupeřovy brány, na což si tým dlouhodobě stěžuje.

Přehled utkání 7. kola EHL

Sledujte živě na streamu

V pondělí 17. ledna od 17:00 se před kamerami střetnou odvěcí rivalové HC Sparta Praha a HC Kometa Brno. Od 19:30 bude e-hokejový večer pokračovat utkáním HC Energie Karlovy Vary vs Mountfield HK. Oba zápasy sledujte na oficiálních twitch kanále EHL.