Semifinále EHL: Do finále postupují Pardubice a Kladnem. Třinec a Vítkovice budou bojovat o bronz
NHL 24 Článek Semifinále EHL: Do finále postupují Pardubice a Kladnem. Třinec a Vítkovice budou bojovat o bronz

Semifinále EHL: Do finále postupují Pardubice a Kladnem. Třinec a Vítkovice budou bojovat o bronz

Chlebyn

Chlebyn

1. 3. 2024 10:00

Semifinálové střetnutí Esport Hokejové Ligy jsou již za námi, a už v sobotu budeme svědky korunovace mistra pátého ročníku soutěže! O titul se v bitvě proti sobě postaví týmy Pardubic a Kladna, zatímco týmy Vítkovic a Třince se utkají o cenu útěchy ve formě bronzové pozice.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice RIDERA

Vítkovice se staly velmi překvapivým účastníkem semifinále, po výhře v předkole nad Českými Budějovicemi si poradili i s Mladou Boleslaví ve čtvrtfinále a v cestě za zlatem jim stál veleúspěšný klub HC Dynamo Pardubice. Dvojice Adam „Dzouvi“ Menšík a Michal „hcpce1996" Vaněk si znovu přivlastňují celé play-off a putují za čtvrtým titulem v řadě. 

Dzouvi si v první zápase nedělal velkou hlavu z gamera Ondřej „Aigeu“ Juraši a porazil ho lehce 6:0. 

Poté přišlo defenzivní utkání z obou stran při zápase gamerů hcpce1996 a Radek „RK16“ Kares. Druhé utkání skončilo nakonec 2:1 pro Pardubickou stranu. 

Ve třetím zápase se Vítkovicím podařilo vykřesat naději, když ve čtyřhře porazili pardubické duo 4:3. Dzouvi se ve čtvrtém zápase postaral o postup Dynama do finále, když za bujarých oslav porazil gamera RK16 8:3. 

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec

Tato série měla opravdu všechno. Vloni se Třinec zastavil před branami finále a v zápase o 3. místo brali pouze bronz. Jinak tomu nebude ani tento rok. 

V prvním zápase naprosto vybouchl DannyZedlo, který prohrál proti hajsmimu vysoko 0:9. 

Následně do zápasu naskočila jednička třineckých Ocelářů Josef „Pepcastachurcik“ Stachura, který ve vyrovnaném utkání zdolal Jakuba „Shebbyho“ Šebestu 6:5 a série byla vyrovnaná 1-1. 

Utkání dva na dva bylo opravdové drama. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale štastnější v tom zápase bylo Kladno, které si v těsném závěru vybojovalo vítězství 5:4.

Kamil „hajsmi“ Hajšman si následně vylámal zuby na kapitánovi Ocelářů Pepcovistachurckikovi, který vybojoval pro Třinec výhru 4:3. 

Série šla do úplně posledního utkání, kde Shebby rozhodl o postupu středočechů do finále EHL. Bude to jejich vůbec druhá účast ve finále Esport Hokejové Ligy.

 Pro Třince v této sezóně zbyl pouze zápas o 3. místo, kde vyzvou už v sobotu 2. 3. od 16:00 vítkovickou Rideru. O titul se utkají gameři HC Dynamo Pardubice a Rytíři Kladno. Obě série můžete sledovat živě na našem Twitch kanále.