NHL 23 Článek Rytíři na čele, Olomouc zažívá historicky nejlepší vstup do sezony

Rytíři na čele, Olomouc zažívá historicky nejlepší vstup do sezony

Nicolas Heller

Nicolas Heller

3. 1. 2023 17:46

Ve čtvrtém kole jsme byli svědky hned několika drtivých vítězství, ve kterých vítězné kluby svoje soupeře k puku pustily jen zřídkakdy a favorité potvrdili svá postavení v tabulce.

Přesto se našly dva zápasy, kde by se dalo napětí krájet až do posledních minut celé zápasové série. O obrovské překvapení se málem postarali gameři Třince, kteří Pardubicím sice podlehli 2:3, hned dvě utkání ale skončily těsným výsledkem s jednogólovým rozdílem a do senzace tak nebylo daleko.

Rytíři na čele, Olomouc zažívá historicky nejlepší vstup do sezony

 K průběhu utkání se vyjádřil i kapitán týmu Josef „Pepcastachurcik“ Stachura: „S Dzouvim jsem měl více ze hry ale nepohlídal jsem si začátek třetí třetiny, kdy jsem za 30 vteřin dostal 2 góly, pak jsem nějaké šance měl ale neproměnil což byla velká škoda která možná rozhodla sérii. Danny hodně potrápil Michala, myslím že Michal moc nepočítal se stylem hry Dannyho, ještě poslední dvě minuty měl Danny přesilovku, kterou bohužel nevyužil. Dvojky jsme prohrávali už 5:2 ale řekli jsme si, že se nevzdáme.“

Před zápasem jsme si říkali, že za výsledek 2:3 budeme rádi ale nakonec jsme zklamáni, že jsme nedokázali vyhrát. 

„Nakonec k nám přišlo štěstí dokázali jsme vyrovnat a v prodloužení otočit celý duel, což nám vlilo krev do žil na poslední zápasy. Zápas s Michalem jsem prohrával 0:3, Michal už hru zavřel což si myslím, že byla chyba. Byl jsem lepší celý zápas a dokázal jsem vyhrát 6:4. Danny nedokázal vyzrát na Dzouviho, který si zápas pohlídal a vyhrál 4:1. Přesto jsme si dokázali, že můžeme v soutěži porazit úplně každého a myslím že můžeme být černým koněm do play-off,“ dodal Stachura.

Vyrovnaný zápas mezi Pardubicemi a Třincem navíc pomohl Rytířům z Kladna k vystřídání Pardubic na prvním místě tabulky. Poslední prohra Pardubic v lize se datuje k 7. lednu roku 2021 a byl to právě Třince, kdo uštědřil Pardubicím jedinou prohru za předešlé dvě sezony. Vyrovnaný výsledek série nabídl také zápas Mladé Boleslavi s Kometou Brno. Brno první dvě utkání, stejně jako Pardubice v předchozím zápase, vyhrálo pouze o gól. Tři body si ale dokázalo pojistit už ve třetím utkání, které se tradičně hraje dva proti dvěma. Boleslav v posledních dvou utkáních pouze kosmeticky upravovala skóre na konečných 2:3.

Průběžně se tak nejvíce daří Kladnu, Pardubicím a Olomouci. Právě tyto kluby zůstávají po čtvrtém kole bez porážky a v případě Olomouce se jedná dokonce o nejlepší vstup do sezony za celou historii ENYAQ hokejové ligy a předsezonní změny na soupisce tohoto celku se zatím zdají jako úspěšný tah. Se ztrátou jedné výhry na čelo tabulky momentálně operují České Budějovice a Kometa, která už tři kola po sobě vyhrála těsným výsledkem 3:2. Současná pozice tak stála brněnské gamery mnoho úsilí, navíc je bude čekat těžká zkouška proti Olomouci. 

Lepší výsledky by pravděpodobně očekával Litvínov, který drží šestou příčku, sedmý Liberec nebo osmí Oceláři. Na základní část minule sezony by nejradši zapomněla Boleslav, letos se však drží na sympatické deváté pozici, odkud může pomýšlet na play-off. Na vydařený start nedokázala navázat Plzeň a pouze jednu výhru má také Mountfield HK. Na chvostu tabulky, a po čtvrtém kole s nula body, se drží Karlovy Vary, Vítkovice a taktéž, poněkud překvapivě, Sparta. Ta figuruje na posledním místě.

Právě Sparta se přijede v pátém kole ucházet o první body do živě vysílaného utkání proti Třinci, který si rozhodně bude chtít spravit chuť. Odrazit se ze středu tabulky do čela se bude chtít ve druhém vysílaném zápase jak Litvínov, tak Liberec. Obě utkání budete moci sledovat živě na twitch kanále ENYAQ hokejové ligy.