Finále kvalifikace rozlosováno, známe složení skupin
NHL 21 Článek Finále kvalifikace rozlosováno, známe složení skupin

Finále kvalifikace rozlosováno, známe složení skupin

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

20. 11. 2020 18:25

Otevřené kvalifikace ENYAQ Hokejové ligy jsou uzavřeny. Nejlepší gameři z kvalifikačního žebříčku a uvolnění gameři z minulého ročníku EHL se nyní utkají ve skupinách finále kvalifikace, které rozhodne o konečném složení širšího výběru gamerů pro draft.

Předposlední krok k možnému splnění snu v podobě reprezentování svého oblíbeného klubu Tipsport extraligy čeká gamery v sobotu 21. listopadu. Ve večerních hodinách odstartuje náročné finále kvalifikace, díky kterému se mohou nejlépe umístění gameři radovat z postupu do draftu.

Z kvalifikačního žebříčku postoupilo do finále kvalifikace celkem 35 nejlepších gamerů, které doplnilo 7 gamerů z minulého ročníku EHL. Finále kvalifikace se odehraje skupinovým formátem, který je rozlosován do sedmi skupin po šesti gamerech, výjimkou skupiny A, kde jich o místo v draftu bude bojovat sedm. Finále kvalifikace se hraje systémem každý s každým dvakrát formátem BO1. Z každé skupiny postoupí nejlepší 4 gameři do širšího výběru pro draft.

Ve skupině A je favoritem na postup jeden z nejlepších střelců minulé sezóny Michael Hetz, který hrál v dresu HC Oceláři Třinec. Klub si jej ale znovu nevybral. "Nesu těžce, že žádný klub na mě nevyužil divokou kartu, protože si myslím, že si to po minulé sezóně zasloužím," reaguje gamer. Zrovna jeho skupina má o jednoho gamera navíc, kvůli čemu se odehraje 14 kol místo klasických deseti a to až do pozdních nočních hodin. "Nevím, co čekat, protože nikoho z gamerů, kromě Karabiny neznám. Určitě to budou těžké zápasy, ale jsem na to zvyklý a těším se. Soupeřové se mají na co těšit, protože jsme ve formě," sebevědomě dodává Michael Hetz.

Ve skupině B se s dalšími pěti gamery střetne současný vítěz kvalifikačního žebříčku OiSmjan1k. "Jsem si vědom, že mám těžkou skupinu, ale chci potvrdit svou kvalitu a ukázat, co ve mně je. Na náročný skupinový formát jsem zvyklý z víkendovky," říká talent z Příboru. Své síly poměří například s CallmePablem, který se minulý ročník účastnil bojů o třetí místo v pardubickém dresu.

"Los byl ke mně celkem přívětivý, není to žádná skupina smrti, ale přesto musím být obezřetný a jít do každého zápasu naplno, jinak by se mi to mohlo vymstít," vyjádřil se ke skupině C bývalý litvínovský gamer TheNotorik. Toho Verva ze svých služeb musela dle pravidel uvolnit. Do svých barev následně přivítala vítěze minulé sezóny Kumbika. "Za nejnebezpečnějšího hráče považuji Shebbyho, který jednu dílčí kvalifikaci vyhrál, což mně se nepodařilo loni nikdy," dodává. Ve skupině C čeká gamery tradičně deset zápasů každý s každým. "Skupinový formát je nesmírně náročný, navíc pozdní čas, ve který se hraje to neusnadní. Odehrát 10 zápasů po sobě není nic lehkého a předpokládám, že v posledních z nich se projeví i faktor únavy. Na druhou stranu odveta sice dává možnost opravy, ale i tak je nervozita na místě," říká TheNotorik o nastaveném systému finále kvalifikací. Své vyhlídky ale vidí pozitivně: "Pevně věřím, že si zajistím postup, co nejdřív!"

O tom, kdo postoupí do širšího výběru pro draft ENYAQ Hockey League se rozhodne už tuhle sobotu 21. listopadu.

Tabulky rozlosování

Skupina A | Kompletní rozpis zápasů skupiny A

Skupina B | Kompletní rozpis zápasů skupiny B

Skupina C | Kompletní rozpis zápasů skupiny C

Skupina D | Kompletní rozpis zápasů skupiny D

Skupina E | Kompletní rozpis zápasů skupiny E

Skupina F | Kompletní rozpis zápasů skupiny F

Skupina G | Kompletní rozpis zápasů skupiny G

Související články