Rozhovor s vítězem prvních dvou kvalifikací
NHL 20 Článek Rozhovor s vítězem prvních dvou kvalifikací

Rozhovor s vítězem prvních dvou kvalifikací

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 1. 2020 10:05

Esport hokejová liga má za sebou úvodní dvě kvalifikace. Ta první se odehrála 12. ledna a zúčastnilo se jí neuvěřitelných 246 hráčů. Podobný zájem vzbudila u hráčů populárního titulu NHL 20 také druhá kvalifikace, kterou si zahrálo celkem 216 hráčů. Oba turnaje přilákaly také známé tváře české gamingové scény. Mezi účastníky se objevil vášnivý hráč a komentátor Ondřej „Lelek“ Kvarda a populární streamer Roman „bladeito“ Pilný. Tomu se v první kvalifikaci dokonce podařilo vyhrát tři zápasy a probojovat se až mezi nejlepších 32 hráčů.

Vítězem obou kvalifikací se nakonec stal ostřílený hráč, který již patří mezi domácí špičku na obou konzolích. Jeho herní přezdívka je Dzouvi a my jsme mu položili pár otázek.

Dzouvi, gratulujeme k průběžnému prvnímu místu v kvalifikačním žebříčku Esport hokejové ligy. Mohl by ses nám na úvod více představit?
Ahoj, jmenuji se Adam Menšík, je mi 18 let a pocházím z Pardubic. Studuji Sportovní gymnázium v Pardubicích.

Kolik let už hraješ hru NHL a jak často?
NHL hraji už od ročníku NHL 11 nebo NHL 12, teď si to přesně nevybavuji. A jak často? Dá se říct, že se tomu věnuji skoro každý den.

V EHL máš příležitost být draftován jedním z extraligových klubů, do kterého by ses chtěl dostat? Lze jej považovat i za tvůj oblíbený v Tipsport extralize ledního hokeje?
Určitě bych chtěl reprezentovat HC Dynamo Pardubice, protože žiji v Pardubicích, takže jsem i jejich fanouškem. Na hokej v Pardubicích chodím skoro na každý zápas!

Když už samotná hra nese název NHL, máš v této zámořské lize také své oblíbence?
V NHL je mým oblíbeným týmem Tampa Bay, protože jsem od malička sledoval Vincenta Lecavaliera. Současně rád sleduji Stevena Stamkose.

Jak bys zhodnotil průběh první kvalifikace? Byla to pro tebe procházka růžovým sadem nebo ses pořádně zapotil?
Největší problémy jsem měl ve 2. kole kvalifikace, kdy jsem celý zápas na soupeře dotahoval. Nakonec jsem ale vyhrál 4:3, to bylo těsné. Poté jsem ve 4. kole potkal Double-maca. To od něj jsem se ve svých začátcích učil hrát NHL. Sice jsem ten duel vyhrál, ale stále ho považuji za jednoho z nejlepších hráčů u nás.

Jak ses cítil, když jsi tu první kvalifikaci vyhrál? Očekával jsi, že se dostaneš tak daleko, nebo jsi měl menší ambice?
Abych řekl pravdu, tak jsem si věřil minimálně na TOP4. Ze začátku mě zaskočil systém BO1, ale ve finále jsem rád, že se hrálo právě tímto způsobem.

Co je tvou největší motivací při účasti v EHL?
Pro mě je největší motivací vůbec reprezentovat svůj oblíbený klub.

Máš už nějaké zkušenosti s velkými turnaji jako je EHL?
Nedávno jsem byl na turnaji v Praze, který jsem vyhrál, ale velká liga jako je EHL zde nikdy nebyla a jsem rád za možnost se jí zúčastnit.

Jak se ti obecně projekt EHL líbí?
Líbí se mi moc. Něco podobného vzniklo i ve Švédsku, kde se to hraje v trochu jiném módu. EHL je velký projekt a jsem rád, že vznikl právě v České republice.

Měl bys nějaký vzkaz pro hráče, kteří stále váhají s registrací do dalších kol?
Jasně. Za zkoušku nic nedáš. Určitě se neboj zkusit porovnat síly s těmi nejlepšími hráči u nás.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v dalších kvalifikacích.
Také děkuji.