Radek "Kumbik" Kumbera: „Jsme ve finále. Každá chyba může rozhodnout“
NHL 20 Článek Radek "Kumbik" Kumbera: „Jsme ve finále. Každá chyba může rozhodnout“

Radek "Kumbik" Kumbera: „Jsme ve finále. Každá chyba může rozhodnout“

Nicolas Heller

Nicolas Heller

6. 5. 2020 17:30

Radek "Kumbik" Kumbera je jedním z finalistů Esport hokejové ligy, kde reprezentuje barvy extraligového klubu BK Mladá Boleslav. Se svým kolegou Jindřichem "Jifi23" Fenclem se dokázal probojovat až do samotného finále EHL, kde se utkají s kladenskými Rytíři. Finálový zápas je, společně se zápasem o třetí místo mezi brněnskou Kometou a HC Dynamo Pardubice, naplánován na 8. května. Vysílání odstartuje ve 13:00 na oficiálním twitch kanále Esport hokejové ligy a především také v televizním vysílání na O2TV Sport. Ve hře je titul prvního šampiona Esport hokejové ligy a finanční odměna ve výši 150 tisíc korun!

Mladá Boleslav po výhře základní části ligy nejprve prošla ve čtvrtfinále play-off přes gamery Plzně 3:1 na zápasy a v semifinále deklasovala Kometu 3:0. Své pocity před velkým finále nám Radek "Kumbik" Kumbera prozradil v rozhovoru.

Ahoj Radku, skrze semifinále jste prošli jako nůž máslem, jdete si pro titul?

Ahoj, je pravda, že jsme nečekal takto rychlý postup ze semifinále, ale nechci zbytečně předbíhat. Vyhrát chceme určitě!

Koho z dvojice Jarin / Tejky považuješ za větší hrozbu?

Oba jsou velmi kvalitní hráči, osobně za větší hrozbu považuji Tejkyho i proto, že je mezi námi cítit rivalita. Nepochybuji o tom, že mi to bude chtít Tejky pořádně spočítat.

Ze základní části jste vyšli neporaženi, měli jste na kontě však dvě remízy, přičemž jedna z nich byla právě s Kladnem. Co by podle tebe mohl být ve finále ten rozhodující faktor?

Těžko říct. Očekávám velmi vyrovnaný zápas. Jsme ale ve finále, každá chyba nebo i trochu štěstí, které je v této hře potřeba, může rozhodnout. Věřím, že na finále budeme dobře psychicky připraveni a chyb se vyvarujeme.

Play-off se vysílá také na O2 TV Sport, působí na tebe ta atmosféra živého vysílání? Je to jiný pocit, než když hraješ z domova?

Pro mě je to ještě lepší pocit! Když jsme oba ve studiu, je rychlost připojení vyrovnaná a nedochází k žádným neočekávaným zásekům hry. Jasně, je to trochu větší adrenalin, ale spíš si to užívám. Líbí se mi, že to sleduje spousta lidí, motivuje mě to k co nejlepším výkonům.

V EHL máš zasebou spoustu zápasů, teď tě čeká poslední, ten nejdůležitější. utkvěl ti v paměti ale některý z těch předchozích, který pro tebe byl důležitý nebo v něčem zvláštní? Bylo to semifinále s Kometou?

Je jich více. V základní části jsem pyšný na zápas, kde jsem musel otáčet manko šesti gólů proti Michaelovi Hetzovi, což se povedlo a nakonec jsem to dotáhl alespoň na remízu. Důležité pro mě bylo taky vítězství proti CzechDominovi ve čtvrtfinále. Cením si také výhry proti Pepčovi Stachurovi, protože je jedním z nejlepších Čechů. Byl jsem velice rád za to, že se mi podařilo vyhrát a to dokonce s čistým štítem.

Jsi ve finále EHL, ve hře je 150 000 Kč a titul šampiona první ligy. Dokázal sis něco takového na začátku kvalifikací do ligy představit?

Po draftu jsem věděl, že budeme mít vysoké cíl. Kdyby mi někdo řekl na začátku, že budeme hrát finále, tak bych mu ale nevěřil. Jsem opravdu rád, že jsem s Jindrou v týmu, že jsme ze stejného města a že jsme se i díky této lize stali přáteli, to je také skvělý bonus!