PŘEHLED: VERVA vyzve Liberec o prvenství v tabulce. Bodovat bude chtít také Zlín nebo Vítkovice.
NHL 21 Článek PŘEHLED: VERVA vyzve Liberec o prvenství v tabulce. Bodovat bude chtít také Zlín nebo Vítkovice.

PŘEHLED: VERVA vyzve Liberec o prvenství v tabulce. Bodovat bude chtít také Zlín nebo Vítkovice.

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

14. 1. 2021 12:58

V 5. kole ENYAQ hokejové ligy se střetnou zástupci týmů Bílí Tygři Liberec a HC VERVA Litvínov o první místo v tabulce. O čelo bojuje taky Mladá Boleslav, která se utká s posledními Vítkovicemi a Třinec, který čeká souboj s Olomoucí.

14. ledna odstartuje další kolo EHL. Od 16:00 se utkají gameři týmů HC Kometa Brno a HC Škoda Plzeň. Kometě se v nové sezoně zatím moc nedaří a Plzeň rozhodně nebude jednoduchým soupeřem. Nicméně Indiáni se v posledním utkání proti Spartě nepředvedli v nejlepším světle a jejich nevyrovnanosti můžou využít brněnští gameři. Napínavé a rozhodně vyrovnané utkání čeká na gamery i fanoušky Liberce a Litvínova od 18:30. Oba kluby předvádí sympatické výkony. Liberec se drží v čele tabulky již druhým kolem, ale má stejný počet bodů jako čtvrtý Litvínov. Výhra bude rozhodně důležitá pro oba celky a může zásadně ovlivnit vývoj pořadí v tabulce.

Tři zápasy se odehrají 16. ledna. HC Oceláři Třinec nejdříve nastoupí proti HC Olomouc. Severomoravský celek by si výhrou mohl pojistit místo na čele tabulky a útočit na prvenství. Naopak Kohouti po jejich první výhře v minulém kole potřebují další body, aby se odrazili ode dna. V dalším utkání vyzve HC Energie Karlovy Vary moravský klub PSG Berani Zlín, který zatím okupuje předposlední místo a zisk bodů pro ně bude klíčový. Hrací den završí východočeské derby mezi HC Dynamo Pardubicemi a HK Mountfield.

K dohrávce 5. kola dojde 17. ledna mezi BK Mladou Boleslaví a HC Vítkovicemi RIDERA. Středočeši, vzhledem k postavení v tabulce, půjdou do utkání jako jasní favorité s ambicemi získat tři body, které by jim rovněž pojistily místo v čele tabulky. Naopak Vítkovice žene dopředu motivace odprostit se od spodní části tabulky.

Přehled zápasů 5. kola základní části: