PŘEHLED: Třinec ve šlágru druhého kola vyzve Boleslav, Spartu čeká první utkání
NHL 21 Článek PŘEHLED: Třinec ve šlágru druhého kola vyzve Boleslav, Spartu čeká první utkání

PŘEHLED: Třinec ve šlágru druhého kola vyzve Boleslav, Spartu čeká první utkání

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

20. 12. 2020 15:00

ENYAQ Hokejové liga pokračuje svým druhým kolem, kde se poprvé ukážou i zástupci HC Sparta Praha. Přímé přenosy ze studia bylo z mimořádných důvodů nutné přesunout na začátek ledna. Zbylá utkání se odehrají podle plánu 20., 21. a 22. 12. 2020.

Druhé kolo EHL bude neobvykle rozdělené, kdy se v prvním bloku odehrají všechny online utkání, začátkem ledna pak přijdou na řadu dva přímé přenosy ze studia, které musely být z mimořádných důvodů odloženy. V nich se utkají HC Sparta Praha proti PSG Berani Zlín, následně pak HC Olomouc proti HC Dynamo Pardubice.

V úvodním živém utkání se v dresu HC Sparta Praha objeví nejúspěšnější gamer kvalifikace, OiSmjan1k. Chybět nebudou ani Arcade a MrMako18, kteří se budou snažit nedarovat první body zlínským gamerům. PSG Berani Zlín do sezony nevkročili ideálně a po nevydařeném kole proti Třinci si budou chtít spravit chuť. Těžko však odhadovat, v jakém rozpoložení do živého klání nastoupí sparťanští gameři, jelikož se ještě předtím utkají s hradeckým Mountfieldem. Ten ve dvou vyrovnaných utkáních vybojoval jednu výhru, zato však proti úřadujícímu mistrovi BK Mladá Boleslav. Hradečtí Willy9, AnonymousCZ91 a Shebby tak ukázali obrovskou sílu, kterou v průběhu sezony nebude dobré podceňovat. Souboj HC Sparta Praha proti Mountfield HK začíná 21. 12. od 19:00.

Druhým utkáním, jež budeme moci ze studia živě sledovat, bude souboj HC Olomouc proti HC Dynamo Pardubice. Pardubickému triu se podařilo hned na úvod ročníku zvítězit a v těsném souboji přetlačit gamery z Litvínova (kde nechybí ani Kumbik) poměrem 3:2. To Olomouc na svůj první duel teprve čeká, uvidíme tedy, v jaké formě do aktuální sezony Indris, Krishot58 a Fikuss naskočí. Až dnes je totiž na pořadu dne dohrávka z prvního kola mezi HC Olomouc a HC Škoda Plzeň, jež startuje od 15:30.

Jedním z nejzajímavějších klání aktuálního kola bude duel mezi HC Oceláři Třinec a BK Mladá Boleslav. Ten se odehraje v úterý 22. 12. od 20:00 a utká se v něm úřadující mistr EHL, kterému se nepodařil vstup do aktuální sezony a bude bojovat o svou první letošní výhru. Proti však budou stát gameři z Třince, kteří jednoznačně ovládli svá klání a jako jediní dokázali v prvním kole zvítězit celkově 5:0. Odnesou si body obhájci titulu, nebo jedni z největších favoritů probíhajícího ročníku?

Přehled zápasů 2. kola základní části: