PŘEHLED: Třinec hraje o důležité body v derby s Vítkovicemi
NHL 21 Článek PŘEHLED: Třinec hraje o důležité body v derby s Vítkovicemi

PŘEHLED: Třinec hraje o důležité body v derby s Vítkovicemi

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

25. 1. 2021 08:56

V přímém přenosu se dnes od 16:00 střetnou celky HC Oceláři Třinec a HC Vítkovice RIDERA. Následně od 18:30 proběhne další online vysílané utkání mezi týmy Madeta Motor České Budějovice a HC Škoda Plzeň.

V severomoravském derby půjde doslova o důležité body. Třinec by se výhrou mohl přiblížit k čelu tabulky a pojistit si postupové místo do play-off. Na druhé straně Vítkovice jsou stále jediným týmem, který nezískal ještě jediný bod, a tak by pro ně výhra mohla být odrazovým můstkem, aby se přiblížili ještě k bojům o vyřazovací část. Který z týmů si nakonec odnese 3 body můžete sledovat už dnes od 16:00 na oficiálním twitch kanále ENYAQ hokejové ligy.

V dalším streamovaném utkání budou 3 body taky důležité pro oba celky. České Budějovice i Plzeň mají momentálně stejný počet bodů i vyrovnanou bilanci. Výhra by je tak dnes mohla posunout blíž do play-off. Utkání sledujte živě od 18:30.

V úterý 26. ledna se proti sobě postaví Liberec a Mountfield HK. Favorizovaný Liberec by neměl mít problém se ziskem 3 bodů, aby si udržel prvenství, nicméně Hradec Králové letos předvádí slušné výkony a už jednou dokázal porazit dokonce úřadující mistry. Ve stejný den své síly ještě poměří HC Sparta Praha a HC Olomouc. Pražané bojují o play-off ve středu tabulky, kde je rovnou pět týmů se stejným počtem bodů, takže si nemohou dovolit zaváhat. Kohouti by se naopak díky výhře mohli mezi tuhle vyrovnanou skupinu dostat.

Na konci měsíce se odehraje moravské derby mezi Kometou Brno a Zlínem. Berani jsou s tříbodovým náskokem před Kometou, co má za sebou sérii tří porážek, kterou by chtěla zlomit. Zlín by se výhrou ale mohl posunout do vyrovnaného vlaku mířícího do play-off.

V neděli se odehraje utkání mezi Litvínovem a Mladou Boleslaví. Oba celky patří mezi letošní TOP 4. Mladá Boleslav by se výhrou mohla posunout do čela tabulky, naopak Litvínov by se po zisku tří bodů dotáhl na první dvě místa a mohli by si být jistější s postupem do vyřazovací části.

Přehled zápasů 7. kola základní části: