PŘEHLED: Sparta vyzve první Liberec, Kometa se proti Třinci bude chtít odlepit ze dna
NHL 21 Článek PŘEHLED: Sparta vyzve první Liberec, Kometa se proti Třinci bude chtít odlepit ze dna

PŘEHLED: Sparta vyzve první Liberec, Kometa se proti Třinci bude chtít odlepit ze dna

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

28. 1. 2021 14:08

Hned první dva zápasy 8. kola ENYAQ Hokejové ligy se odehrají před zraky diváků. Pražská Sparta se postaví dosavadnímu lídrovi z Liberce, Třinec bude chtít dotáhnout špičku, Brno se však potřebuje dostat z chvostu tabulky.

Prvním streamovaným zápasem nadcházejícího kola bude duel průběžně prvního Liberce proti sedmé Spartě. Bílí Tygři zatím prokazují úžasnou výkonnost a z dosavadních sedmi zápasů si odnesli hned šest výher a s 18 body se osamostatnili na úplné špičce tabulky. Pražská Sparta se drží v klidném středu, a pokud by se jí dnes podařilo vyhrát, dožene dvojici týmů těsně za Libercem, a to Boleslav a Dynamo. Komentované utkání sledujte na našem Twitch kanále od 16:00.

Následovat bude duel, který se před dvěma dny odehrál i na reálných kluzištích. Třinci se totiž postaví Kometa. Oceláři mají na dosah špičku tabulky a v případě vítězství se posunou na dělené druhé místo. Naopak Brno se podobnými výsledky pochlubit nemůže, aktuálně totiž okupuje předposlední příčku před Vítkovicemi, které jako jediné dosud nezískali ani bod. Moravský duel tak může na jedné straně přinést skvělé průběžné pořadí, na druhé straně odskočení od úplného dna. Zápas startuje dnes od 18:30.

Souběžně se soubojem Sparta vs. Liberec se dnes uskuteční další klání, a to mezi Mladou Boleslaví a Energií. Karlovy Vary zatím odehrály zápasy s vyrovnanou bilancí tří výher a čtyř porážek, jsou tak zatím na průběžném osmém místě, odkud by se její gameři jistě rádi posunuli výše. Boleslav však dosud prohrála jen jedinkrát a s jedním zápasem k dobru drží druhé místo. Dokážou se boleslavští hráči dotáhnout na úplnou špičku, nebo naopak Vary vyrovnají svou bilanci na 4-4?

Vítkovice čeká na cestě za lepším umístěním těžký soupeř, v sobotu 30. 1. totiž od 20:00 vyzvou Pardubice, které tak mohou dohnat první Liberec. Ostravští gameři mají zatím hrůzostrašnou sérii 0-7, Dynamo naopak velice pozitivních 5-1. Prolomí konečně Vítkovice výsledkovou smůlu, nebo se Pardubice posunou o krok výše?

Ostatní zápasy se odehrají dnes, 30. 1. a 1. 2. 2021.

Přehled zápasů 8. kola základní části: