PŘEHLED: Boj o play-off. Vary se utkají s Litvínovem, Sparta s Třincem
NHL 21 Článek PŘEHLED: Boj o play-off. Vary se utkají s Litvínovem, Sparta s Třincem

PŘEHLED: Boj o play-off. Vary se utkají s Litvínovem, Sparta s Třincem

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

11. 2. 2021 12:51

Základní část ENYAQ hokejové ligy se pomalu blíží ke konci. Zatímco Litvínov s Třincem se už o postup nemusí příliš obávat, tak Karlovy Vary a Sparta ještě nemají vyhráno. Pro oba celky je zisk tří bodů stěžejním. Sledujte dnes večer přímý přenos boje o play-off.

Od 17:00 se v přímém přenosu utkají Karlovy Vary a Litvínov. Západočeské derby může rozhodnout, zda se Energie letos podívá do vyřazovací části. Aktuálně se sice nacházejí na 6. místě tabulky s 12 body. Jenže stejný počet bodů mají i další čtyři celky, a tak se každá výhra počítá. Litvínov je na 5. místě s 18 body a příliš se o svou postupovou pozici bát nemusí. To ovšem neznamená, že by dnešní zápas Winci a spol. darovali zadarmo.

V 19:30 se střetne Sparta s Třincem. Pražané jsou momentálně na 9. místě s 12 body, takže se vyskytují v podobné situaci jako Karlovy Vary. A nebudou to mít vůbec snadné, protože Oceláři patří mezi TOP 4 týmy v lize. Jak důležité utkání pro pražský celek dopadne, můžete sledovat na oficiálním streamu.

Dnes se ještě odehraje utkání mezi Olomoucí a Brnem. Kohouti bojují o postup do vyřazovací části, v případě výhry mají šanci se dostat do osmičky. Kometa je po nevydařené sérii proher na předposledním místě, ale své postavení si ještě může vylepšit. Ve 20:00 se proti sobě postaví Mountfield HK a HC Škoda Plzeň. Oba celky chtějí postoupit do play-off. Plzeň půjde do zápasu s tříbodovým náskokem, o který je chce Hradec připravit.

V neděli 14. února se odehraje utkání mezi Zlínem a Vítkovicemi. Berani by ziskem tří bodů mohl ještě usilovat o postup do vyřazovací části, naopak Vítkovice si už o postupu mohou nechat zdát. Alespoň by chtěly získat nějaké body, jelikož stále jsou na chvostu tabulky s nulou.

Bitva o prvenství v základní části se uskuteční 16. února mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Oba týmy se pohybují v TOP 3, mladoboleslavští gameři se po výhře nad Spartou posunuli do čela tabulky, ale příčku ještě nemají jasnou. Vítězstvím nad Bílými Tygry by si ji ale mohli pojistit.

Zápasy 10. kola základní části: