Předkolo play-off patřilo favoritům, postupuje Mladá Boleslav, Litvínov, Olomouc a Kometa
Novinka Předkolo play-off patřilo favoritům, postupuje Mladá Boleslav, Litvínov, Olomouc a Kometa

Předkolo play-off patřilo favoritům, postupuje Mladá Boleslav, Litvínov, Olomouc a Kometa

Chlebyn

Chlebyn

15. 2. 2023 10:00

Po prvním dni vyřazovacích bojů známe postupující do čtvrtfinále!

Předkolo play-off nabídlo několik zajímavých sérií, ze kterých se do čtvrtfinále podívají 4 týmy. 

Úvodní série mezi Spartou Praha a BK Mladá Boleslav. Mladá Boleslav do toho utkání vkročila opravdu nešťastně, kdy prohrála oba svoje 1v1 zápasy. Spartě chyběla jedna výhry a šla by dále. To všechno ale změnil 2v2 zápas. Tam sice Sparta vedla 2:0 v polovině druhé třetiny, ale do konce třetiny se Mladé Boleslavi ještě povedlo vyrovnat a 6 minut před koncem 3. třetiny se dostali do vedení 3:2. Sparťanský Arcade, který se už pravděpodobně viděl v čtvrtfinále šel do dalšího zápasu s nalomenou psychikou a taky se to podepsalo na jeho výkonu. Po výprasku od Domina s výsledkem 7:0 se šlo na rozhodující zápas ve vyrovnané sérii. Hráč Mladé Boleslavi Fenomen zasadil poslední hřebíček do rakve Sparty, kdy porazil Kubiiiho 5:1 a posílá tak svůj tým do čtvrtfinále, kde narazí na favorita celé soutěže HC Dynamo Pardubice. 

Předkolo play-off patřilo favoritům, postupuje Mladá Boleslav, Litvínov, Olomouc a Kometa

V dalším utkání předkola ENYAQ Hockey League se představily týmy HC Škoda Plzeň a HC Kometa Brno. Do série vstupovala Kometa jako favorit i přes jednoznačný výsledek v zákl. části, který vyšel lépe pro Plzeň. Kometa Brno v čele se známým gamerem Romanem “Blade” Pilným, ale napravila zaváhání ze začátku soutěže a zastavila postup Plzně do dalších bojů o titul. První zápas ale ukázal, že gameři Komety to nebudou mít tak lehké v postupu do čtvrtfinále. Do něj s velkým zdržením od Romana Pilného, kterého pravděpodobně s postupujícím věkem tíží jisté problémy vstoupil i plzeňský gamer JR. Plzeň vyhrála úvodní utkání 4:1. Na rozhovoru se Blade nechal slyšet: "Tohle první utkání je prohraná bitva, ale válka jde dál a budeme bojovat." A s tím šel také brněnský gamer Chuliganis do dalšího utkání, kde nedal prostor k ničemu svému soupeři a Kometa Brno srovnala sérii na 1-1. Zápas takzvaných “dvojek” lépe vyšel pro moravský klub a náhle Kometa byla v pozici, kdy jí stačilo jedno utkání k postupu do další části vyřazovacích bojů. Plzeňský gamer Derry šel zachraňovat setrvání v tomto ročníku proti Bladovi. První jmenovaný podal sice srdnatý výkon, ale to bohužel na výhru nestačilo a Kometa vyhrála celou sérii poměrem 3-1. Blade na rozhovoru uvedl, že si opravdu nepřál Plzeň do předkola a tím toto vítězství je určitě cennější. Kometu čeká už ve čtvrtek zápas proti jednomu z překvapení této sezóny a tím je Kladno.

Předkolo play-off patřilo favoritům, postupuje Mladá Boleslav, Litvínov, Olomouc a Kometa

Ostřílená dvojice z Litvínova Kumbik a JiFi, kteří si zahráli poslední 2 finále ENYAQ Hockey League, se postavili proti méně zkušené dvojici gamerů Jelen a Asgardiiik z Liberce. V první utkání Asgardiiik bojoval s Kumbikem, kdy na konci 2. třetiny skóre ukazovalo překvapivý výsledek 2:2. Minutu před koncem poslední třetiny přišlo vyloučení Liberce a Kumbik to trestal gólem na 3:2. Asgardiiik už měl pouze málo času na to zvrátit skóre, a tak se Litvínov dostal do vedení v sérii 1-0. Další zápas byl naprosto jednoznačnou záležitostí ze strany JiFiho. Liberecký gamer Jelen prohrál 1:4 a Liberec se dostal velmi blízko k postupu do čtvrtfinále. Vše mohli potvrdit v zápase 2v2, ale Liberec ukázal bojovnost a povedlo se jim utkání ubránit na úzké vítězství 1:0. Další zápas už ale Litvínov rozhodl o postupu do čtvrtfinále po výhře Kumbika 2:1 nad Jelenem. Verva Litvínov se ve čtvrtfinále potká s Českými Budějovicemi. 

Celé předkolo uzavřel zápas mezi Karlovými Vary a Olomoucí. Toto utkání mělo jasného favorita a tím byl druhý jmenovaný klub. Olomouc postoupila z 5. místa a gameři z Karlových Varů museli bojovat do posledního kola, aby se vůbec podívali do předkola. První utkání si vzali na sebe olomoucký gamer Aigeu a veterán ENYAQ hokejové ligy, hrající za Karlovy Vary doublemaca. Doublemaca ukázal bojovného ducha, ale bohužel to nestačilo a prohrál své utkání 2:4. S výhodou vedení v sérii nastupoval Sushiiik proti Almonovi, ale přišel nečekaný zvrat, když Almon porazil svého soupeře 4:3 a dorovnal stav série na 1-1. Poté už to byla jasná jízda Olomouce, kdy nejprve vyhráli zápas “dvojek” 7:3 a poté olomoucký Aigeu vyhrál své utkání proti Almonovi a Olomouc se tak podívá do hlavní části vyřazovacích bojů ENYAQ Hockey League, kde narazí na Třinec.

Playoff pokračuje už tento čtvrtek 16.2. od 13:00, hrací den otevře duel Olomouce a Třince. Sledovat ho můžete živě sledovat twitch kanále ENYAQ Hockey League.