Plzeň nebyla překážkou pro Karlovy Vary. V duelu mezi Spartou a Třincem rozhodoval poslední zápas
NHL 24 Článek Plzeň nebyla překážkou pro Karlovy Vary. V duelu mezi Spartou a Třincem rozhodoval poslední zápas

Plzeň nebyla překážkou pro Karlovy Vary. V duelu mezi Spartou a Třincem rozhodoval poslední zápas

Chlebyn

Chlebyn

12. 1. 2024 10:15

Na dnešním streamu bylo k vidění pro naše diváky utkání mezi Plzní a Vary. Druhý zápas nabídl infarktové zápasy v BO3 sérii.

V prvním streamovaném utkání 3. kola jsme mohli sledovat zápas mezi týmy, kteří budou pravděpodobně budou bojovat o střed tabulky. Nejzajímavější utkání ale přišlo později. Zápas mezi Spartou a Třincem je vždy napínavý, ale tentokrát ze sebe obě strany vydaly maximum. Zápas musely rozhodovat až 2v2 zápasy. 

HC Energie Karlovy Vary vs HC Škoda Plzeň (3-0)

Karlovy Vary přivedly před startem ligy gamera Bucise, který se zdá být dobrou variantou pro jejich tým. Na druhé straně Plzeň, která kompletně obměnila kádr a vybrala si z draftu tři nové gamery - Petr „SwipeCZ" Stašek, Tomáš „XTom" Komžík a Martin „Lipi" Lipus. Do toho zápasu vstoupila pouze dvojice gamerů SwipeCZ a slovenská jednička, streamer XTom. 

Bucis98 vs XTom (6:4)

Nervóznější vstup měl do zápasu Bucis, který se dlouho ve hře hledal. Po první třetině se šlo do kabin za remízového stavu 2:2. Bucis zkraje 2. třetiny odskočil XTomovi na jednobrankové vedení. V poslední části zápasu se Bucis utrhl do dvoubrankového vedení a vše nasvědčovalo tomu, že si už výsledek podrží. Gamer Bucis se ale chtěl předvést v jeho první účastí na streamu a vstřelil již 5. gól, kdy do konce zápasu zbývalo 5 minut. XTom zaúřadoval hned z buly a snížil na 3:5. Na časomíře svítilo 21 sekund do konce a XTom se dostal k odraženému puku, který dokázal vystřelil brankáři mezi betony. Zápas byl náhle pouze o gól, ale Bucis z poslední akce zápasu navýšil vedení na konečných 6:4. Pro Bucise a Karlovy Vary to znamenalo důležité vedení v sérii 1-0. 

Miky vs SwipeCZ (3:2)

Stálice karlovarské esport sekce Miky mohl stvrdit vítězství pro jeho klub již v druhém zápase. Brzy se dostal do vedení 1:0, ale SwipeCZ na jeho gól nečekal dlouho a v polovině prvního dějství srovnával na 1:1. Začátek 2. třetiny byl v režii Mikyho, který zvyšoval na 2:1. Jak už to v NHL 24 bývá, hned z další akce se Swipovi povedlo už podruhé v zápase srovnat skóre. Gameři se přetahovali o každý centimetr ledu, ale pouze 2 sekundy před konce druhé třetiny se Mikymu povedlo urvat vedení na jeho stranu a do kabin se šlo za stavu 3:2 pro Karlovy Vary. Jak se ukázalo, tak tento výsledek byl i konečný a Karlovy Vary si tak berou důležité 3 body. 

Bucis98, Miky vs XTom, SwipeCZ (4:3)

V zápase, ve kterém šlo už pouze o skóre, právě tento zápas nabídl největší drama až do samotného konce. Plzeň byla 10 minut před konce zápasu v dvoubrankovém vedení 3:1, ale Karlovým Varům se podařilo vstřelit kontaktní branku na 2:3 z jejich pohledu. Bucis a Miky srovnali stav utkání pouze 48 sekund před koncem po šťastném odrazu od brusle. Obrat byl dokonán v prodloužení 17 sekund před koncem a na Mikym byla vidět obrovská euforie z výhru. 

HC Sparta Praha vs HC Oceláři Třinec (1-2)

Pokud si diváci mysleli, že na drama v této sérii bude nouze, tak se mohli připravit na horskou dráhu emocí. Gameři byli namotivovaní, což jsme mohli vyčíst z jejich reakcí po situacích, které se udály na virtuálním ledě. Sparta byla opravdu blízko k výhře, ale v rozhodujícím utkání jim chybělo štěstí, které stále na straně Ocelářů. 

Indris vs Pepcastachurcik (2:6)

Dvě jména, které na naší scéně musí znát snad každý. Oba streameři a také hráči Esport hokejové ligy od jejího počátku. Indris se v těžkém souboji postavil Pepčovi, který se po posledním nevydařeném zápase s Litvínovem, kde pouze seděl na lavičce, rozhodl nominovat do tohoto utkání. Společně s DannyZedlem se postavili dvojici Indris a Kubiii7. Lépe utkání začalo pro Indrise, který vstřelil rychlý gól. Pepča ale se svou gólovou odpovědí na sebe nedal dlouho čekat a odpověděl rovnou dvakrát, čím se dostal do vedení. Po 10 minutách první třetiny už bylo skóre 4:1 pro Třinec. Pepča při každém gólu roztáčel své mlýny a jasně dal divákům najevo, že to bude právě on, který bude držet otěže zápasu. Indris se už těžko dostával zpět do zápasu, přesto dokázal vstřelit ještě druhý gól. To mu ale nebylo nic platné, protože Pepča vstřelil hned dva a celkové skóre na tabuli svítilo 6:2 ve prospěch Třince. 

Kubiii7 vs DannyZedlo (6:5)

Pokud se šel někdo občerstvit před následujícím utkání, tak musí zhlédnout záznam tohoto klání. Kdyby měl být jeden zápas z EHL zařazený do HUT momentů (herní mód v Hockey Ultimate Team ve hře NHL 24 - pozn. red.) tak to bude právě tento. DannyZedlo ve 38. minutě prohrával vysoko 0:5, kdy mu Kubiii nedal prostor k vstřelení branky. Naděje přišla v zmíněné minutě, kdy DannyZedlo vstřelil gól na 1:5. Jeho herní projev do té doby nenaznačoval, že by se měl pokusit o to, aby se dostal zpět do zápasu. Rady od trenéra a kapitána Pepčistachury si během druhé přestávky si vzal pravděpodobně k srdci a do poslední části vlétl jak uragán. V 42. minutě vstřelil druhou branku. Ve 44. minutě si udělal prostor v útočném pásmu a dorážel kotouč pouze do prázdné branky. Minutu před koncem snižoval už na 4:5 a na Kubiiim bylo vidět, že je pod velkým tlakem. Danny byl na koni a 12 sekund před koncem 3. třetiny dorovnal skóre na 5:5 po neskutečném návratu do zápasu během poslední třetiny zápasu. V prodloužení jsme gól neviděli, tak musely na řadu přijít samostatné nájezdy. Gamer Třince vedl v samostatných nájezdech před poslední sérií a stačilo pouze udělat jeden zákrok k dokonání neskutečného obratu, který v EHL ještě nebyl k vidění. Bohužel pro něj Kubiiimu se podařilo dorovnat sérii a po neproměnění nájezdu Dannyho si sparťanský hráč vzal puk na středovém kruhu a prozatím zmařil šance Třince na 3 body z jejich zápasu. Kubiiimu se po zápase muselo velmi ulevit, protože dokázal promrhat 5ti brankové vedení, ale přesto na nájezdy překonal Dannyho v jeho nejlepší dovednosti. 

Indris, Kubiii7 vs Pepcastachurcik, DannyZedlo (0:1)

Pepcastachurcik se musel před zápasem postavit do role mentálního kouče pro Dannyho, který byl rozhozený z tak těžkého utkání, které předcházelo tomuto zápasu. To stejné pravděpodobně potřeboval i hráč Sparty. Opatrné utkání z obou stran nakonec rozhodl pouze jediný gól z hokejek třineckých hráčů. Gól padl ve 37. minutě po úniku jednoho z hráčů na straně Třince. Sparta ve zbytku zápasu tlačila, ale brankáře na druhé straně se jim nepodařilo překonat. Třinec slaví vítězství proti Spartě 2-1 na série. 

V pondělí 15.1. bude k vidění na vašich obrazovkách duel mezi BK Mladá Boleslav proti HC Vítkovice RIDERA a 4. kolo uzavře zápas HC Sparta Praha vs HC Kometa Brno. Zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále od 17:00


Kompletní výsledky 3. kola

Tabulka