Titul prvního šampiona EHL slaví BK Mladá Boleslav
NHL 20 Článek Titul prvního šampiona EHL slaví BK Mladá Boleslav

Titul prvního šampiona EHL slaví BK Mladá Boleslav

Nicolas Heller

Nicolas Heller

8. 5. 2020 16:00

Historicky první vyřazovací boje v Esport hokejové lize, aktuálně kvůli pandemii koronaviru jediné hokejové lize v ČR, vyvrcholily 8. května. Do play-off postoupilo nejlepších osm týmů základní části, ze kterých mohl vzejít jen jeden vítěz a tím se v historicky prvním ročníku Esport Hokejové ligy stal extraligový klub BK Mladá Boleslav.

Rytíři Kladno a BK Mladá Boleslav se proti sobě postavili ve finále Esport hokejové ligy 8. května. Diváci mohli sledovat finálové boje v přímém přenosu na twitch kanále Esport Hokejové ligy a na O2 TV Sport za doprovodu komentáře Richarda Tesaře, Jana Velarta a Ondřeje "Lelka" Kvardy.

Hokej je pro nás národním sportem, a proto není divu, že se do vzrůstajícího fenoménu esportu rozhodla naskočit i společnost BPA sport marketing (marketingový zástupce Tipsport extraligy), která představila Esport hokejovou ligu. Tento unikátní projekt znamená první videoherní NHL 20 ligu v České republice, která se hraje exkluzivně na konzolích PlayStation 4. Přes online kvalifikace se vybrali nejlepší gameři, kteří v základní části reprezentovali 14 týmů Tipsport extraligy.

Do kvalifikace před vstupním draftem EHL se zapojilo v pěti turnajích více než 900 gamerů. V každém turnaji mohli sbírat body, díky kterým pak nejlepších 45 postoupilo do vstupního draftu. Do Síně slávy českého hokeje si pak své gamery přijeli draftovat přímo zástupci klubů Tipsport extraligy. Každý klub volil dva gamery, kteří je reprezentovali v základní části a následném play-off EHL.

K rozhodnutí finálového duelu play-off stačily "pouze" čtyři zápasy, ve kterých si Mladá Boleslav poradila s Rytíři Kladno. V zápase o třetí místo se poté radovali gameři HC Kometa Brno. Všichni zúčastnění si rozdělili celkovou finanční odměnu ve výši 150 000 Kč.

Celé play off Esport hokejové ligy se hrálo na tři vítězná utkání formou „Davis Cupu“. Tým, který vždy získal jako první tři výhry, vyhrál sérii. Kromě třetího utkání série, které hráli všichni čtyři gameři najednou, se hrály všechny zápasy gamer vs gamer.

Zápas o 3. místo

HC Dynamo Pardubice vs. HC Kometa Brno 1:3
13:00 Michal "Michal1996" Vaněk - Roman "Blade" Pilný
13:30 Adam "Callmepablo" Čejka - Josef "Pepcastachurcik" Stachura
14:00 Adam "Callmepablo" Čejka, Michal "Michal1996" Vaněk - Roman "Blade" Pilný, Josef "Pepcastachurcik" Stachura
14:30 Michal "Michal1996" Vaněk - Josef "Pepcastachurcik" Stachura
15:00 Adam "Callmepablo" Čejka - Roman "Blade" Pilný

Finále

BK Mladá Boleslav vs Rytíři Kladno 3:1
15:30 Jindřich "Jifi23" Fencl - Martin "Tejky" Tejček
16:00 Radek "Kumbik" Kumbera - Jaroslav "Jarin" Řehoř
16:30 Jindřich "Jifi23" Fencl, Radek "Kumbik" Kumbera - Jaroslav "Jarin" Řehoř, Martin "Tejky" Tejček
17:00 Jindřich "Jifi23" Fencl - Jaroslav "Jarin" Řehoř
17:30 Radek "Kumbik" Kumbera - Martin "Tejky" Tejček