Pepcastachurcik posiluje, na pozici osobního kouče angažoval hráče AHL
NHL 20 Článek Pepcastachurcik posiluje, na pozici osobního kouče angažoval hráče AHL

Pepcastachurcik posiluje, na pozici osobního kouče angažoval hráče AHL

Nicolas Heller

Nicolas Heller

1. 4. 2020 11:00

Josef "Pepcastachurcik" Stachura reprezentuje v Esport hokejové lize barvy HC Kometa Brno, kam byl draftován společně s Romanem "Blade" Pilným. V základní části EHL aktuálně drží páté místo a postup do play-off už mají jistý. Pepcistachurcika jsme se zeptali, jaké jsou jeho ambice pro play-off a koho nedávno angažoval na pozici osobního kouče.

Ahoj, mohl by ses krátce představit pro ty, kteří začali EHL sledovat teprve nedávno?
Ahoj jmenuji se Josef Stachura, ale všichni mě znají pod přezdívkou Pepča Stachurčík. Jsem z Třince a reprezentuji Kometu Brno. Pracuji v Třineckých železárnách.

Od kdy hraješ NHL a kolik času denně věnuješ trénování ve hře?
NHL na Playstationu pamatuji od roku 1998. Od tohoto ročníku jsem začínal, to mi bylo 5 let. Co se týče hraní online, tak jsem začínal v roce 2008. Naplno jsem se do toho však pustil až v roce 2018. Trénuji průměrně 1-2 hodiny denně a věřím, že takové nastavení je pro mě ideální. Více času už považuji za kontrproduktivní.

Jaký pro tebe byl zážitek z offline kola, byl jsi někdy v rámci hraní NHL už někdy na podobném turnaji?
Nikdy jsem takhle nehrál a byl to pro mě obrovský zážitek. Jsem rád, že jsem něco takového mohl zkusit. Je to úplně něco jiného než hrát z domu! Byl jsem strašně nadšený, mohl bych takhle hrát pořád. Super bylo, když jsem pak mohl dělat rozhovor s Ondrou Kvardou, který na Kometu chodí často.

Offline zápasy bylo možné sledovat na twitch kanále EHL, díval se třeba někdo z rodiny? Jak se jim líbilo tvé počínání v zápasech a vysílání?
Ano, sledovalo to opravdu hodně lidí z mého okolí, včetně rodiny a kamarádů. Nejvíce je překvapili komentátoři, díky kterým přenos působil velmi realisticky.

Tvým týmovým kolegou je známý streamer Roman "Blade" Pilný, připravujete se na zápasy i společně?
Určitě, hodně si radíme a vymýšlíme novinky. Sledujeme zápasy ostatních a na každého soupeře se společně připravujeme.

Před posledním kolem základní části vám patří 5. místo v tabulce, je to pro tebe úspěch nebo spíše zklamání?
Momentálně je to pro nás zklamání, určitě jsme útočili na vyšší příčky. Základní částí liga naštěstí nekončí a Kometa se rozjíždí v play-off! To pro nás bude nejdůležitější.

Jaký jste si pro play-off stanovili cíl? Jdete si pro první místo a lákavou odměnu 80 000 Kč?
Cíl je naprosto jasný. Jednoznačně jdeme vyhrát, cokoli jiného znamená neúspěch. Je tu sice spousta silných soupeřů, ale věřím, že na to máme.

Jak jsi aktuálně spokojen se svým HUT týmem, kdo je momentálně ten hlavní tahoun ve tvé sestavě?
Největším tahounem je určitě Austen Matthews. Já si spíš vybírám hráče, se kterými se mi pocitově dobře hraje. Jak se říká, pokud je dobrá parta, pak je velká šance na úspěch.

Budeš svůj HUT tým před play-off ještě nějak obměňovat? Přivedeš nové posily?
Před play-off už další změny v kádru neplánuji. Možná přijde zlatý kluk Sidney Crosby. 

Nedávno jsi představil zajímavou spolupráci, můžeš nám ji trochu přiblížit?
Ano, začal jsem spolupracovat s hokejistou z AHL, Lukášem Jaškem. Má zkušenosti z esportu v Kanadě, které mě určitě mohou ve virtuálním hokeji posunout dále.