Oznámení o trestu pro gamera Michaelhetz za nevhodné chování
Článek Oznámení o trestu pro gamera Michaelhetz za nevhodné chování

Oznámení o trestu pro gamera Michaelhetz za nevhodné chování

Dalibor Benes

Dalibor Benes

13. 1. 2022 13:37

Vedení ligy se zabývalo stížností na chování gamera Michaelhetz, kterou podali gameři klubu Mountfield HK.

Při domlouvání náhradního termínu utkání BK Mladá Boleslav vs Mountfield HK se gameři obou klubů spojili napřímo a v rámci jejich komunikace došlo k nepříjemnému incidentu v podobě vulgárních a osobních urážek.

Gameři BK Mladá Boleslav zároveň podali stížnost na provokativní a neuctivé chování ze strany gamera STISZ z MHK.

Vedení ligy v tomto případě rozhodnulo následovně:

  1. Gamer Michaelhetz obdržel distanc na tři další zápasy EHL (jmenovitě se jedná o zápasy proti Mountfield HK, Motor České Budějovice a HC Vítkovice RIDERA) z důvodu hrubých urážek gamerů druhého týmu. Upozorňujeme, že se jednalo o urážky nejen za hranou fair play, ale obecně o urážky daleko za hranou normy slušného chování. V rámci těchto zápasů nemůže Michaelhetz nastoupit, ale i nadále je pověřen nominováním sestavy (jako kapitán týmu).
  2. Gamer STISZ obdržel varování a podmínku do konce letošní sezóny (v případě dalšího prohřešku mu budou případné tresty sečteny) za provokativní a neuctivé chování směrem k soupeři.

Gamer STISZ se následně omluvil svým protihráčům: “Moje zpráva určitě neměla cilit urážlivě a pokud to někdo tak sebral tak se omlouvám a pokud to tak vidí tak respektuji moje potrestání v podobě varování."