Olomouc si v těsném zápase vysloužila výhru proti Hradci Králové, Budějovice nedaly šanci Liberci
NHL 24 Článek Olomouc si v těsném zápase vysloužila výhru proti Hradci Králové, Budějovice nedaly šanci Liberci

Olomouc si v těsném zápase vysloužila výhru proti Hradci Králové, Budějovice nedaly šanci Liberci

Chlebyn

Chlebyn

21. 1. 2024 08:00

5. kolo nám přineslo vyrovnané utkání mezi HC Olomouc a Mountfield HK. To samé se nedá říct o druhém zápase, který mohli diváci sledovat na oficiálním kanále Esport hokejové ligy. V druhém zápase si České Budějovice odnesly výhru bez jediné ztráty.

HC Olomouc - Mountfield HK (2-1)

Dva týmy, které do tohoto zápasu nasbíraly stejný počet bodů. HC Olomouc po úspěšné minulé sezóně, kde se jim podařilo probojovat až do čtvrtfinále změnila kompletně sestavu. Ve čtvrtfinále byli velmi blízko k postupu přes Oceláře Třinec, ale tehdejší sestava nezvládla využít matchpoint, a tak postup slavil Třinec, který nakonec vybojoval 3. místo. Pro tuto sezónu přišla změna a kompletně nová soupiska pro kohouty. Kapitánem týmu se stal navrátilec Patrik „Shades” Baričák, který do týmu vybral dvojici Adam „Bazii” Bazgier a Patrik „Patresk0” Valigursky. 

Bazii vs STISZ (3:1)

Oba gameři měli velmi opatrný vstup do utkání. Bazii byl tím, kdo překonal brankáře jako první. V 15. minutě si položit brankáře a backhandem si nemýlil do prázdné branky. STISZ převzal otěže zápasu, když se snažil o vyrovnání a tlačil Baziiho v jeho obranném pásmu. Ve 27. minutě se olomoucký gamer dostal do útoku a po smolné situaci si STISZ srazil kotouč za záda svého brankáře a Olomouc tak už vedla 2:0. Na začátku 3. třetiny si puk vzal od modré čáry v hradeckém dresu hrající Hedman a vykřesal naději v zápase. Baziimu se dařilo bránit útoky STISZE a sám v 59. minutě vstřelil gól na konečných 3:1 pro Olomouc a také první důležitý bod v sérii. 

Patre3sk0 vs Rotys (2:3)

Podobný vstup do zápasu měla i druhá dvojice gamerů. Na gól jsme museli čekat až do 12. minuty, kde si Patre3sk0 udělal prostor a zavezl puk až před brankáře, kde se po odrazech dostal až do branky. Rotysovi se na začátku druhé třetiny podařilo vyrovnat skóre na 1:1. Ve 3. třetině dokonce otočil stav utkání ve svůj prospěch. 2 minuty do konce zápasu navyšoval své vedení už na 3:1. Patre3sk0vi se podařilo na konci zápasu pouze snížit a Rotys tak vybojoval naději pro Hradec Králové. 

Bazii, Patre3sk0 vs STISZ, Rotys (3:2)

Zápas se musel rozhodnout až ve 2v2 zápase, tam poprvé v sérii lépe do utkání vstoupil Hradec Králové. Olomouci ale dlouho netrvalo vstřelit branku a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Po bezbrankové druhé třetině se Olomouci na začátku třetiny třetí podařilo vsítit gól. Olomouc tím byla velmi blízko plnému počtu bodů ze zápasu proti Hradci Králové. V 54. minutě gameři Olomouce odskočili už o 2 góly, ale Hradci se ihned podařilo znovu snížit. Do konce zápasu se Hradci dařilo držet útočné pásmu, ale z neustálého tlaku branku nevstřelili. 

Olomouc tímto odskočila Hradci o 3 body a momentálně drží poslední postupové místo do předkola play-off. 

Bílí Tygři Liberec - Banes Motor České Budějovice (0-3)

Liberec nečekal vůbec lehký úkol. České Budějovice jako vicemistr z minulé sezóny soupisku neměnil a tak hlavní jádro týmu zůstalo stejné. Naopak Liberec přivedl z kvalifikace bývalého gamera, který nastupoval v sezóně 2020/2021 za pražskou Spartu. 

Jelen vs Krchy11 (1:8)

Po úvodní třetině vypadalo lépe skóre pro Krchyho, který v zápase vedl 2:1. Ve druhé třetině přišla gólová smršť, když se Krchymu podařilo vstřelit 5 branek a Jelen už se těžko mohl dostávat zpět do zápasu. Ve 3. třetině přidal Krchy ještě poslední gól v zápase, čímž uzavřel první zápasu se skóre 8:1. 

OiSmjan1k vs Tejkyyy (3:5)

Vyrovnanější duel přineslo druhé utkání mezi gamery OiSmjan1k a Tejkyyy. Janik už v 9. minutě vedl 2:0. V polovině druhé třetiny se po několika kuriózních odrazech dostal k puku Tejkyyy a snížil stav na 1:2. Ještě před koncem druhého dějství si Janik vstřelil vlastní gól po nešťastné situaci a ve 39. minutě dokonce prohrával už 2:3. To ale nebylo vše, 40 sekund před koncem kapituloval znovu a Tejkyyy už měl vedení 4:2. 5 minut před koncem třetí třetiny snížil na 3:4, ale k vyrovnání už nedošlo, přesto poslední slovo měl Tejky, který vstřelil gól na 5:3 pouhých 0,2 vteřin před koncem. Pro České Budějovice to znamenalo výhru v této sérii a posunutí se na 4. místo v tabulce. Liberec i nadále zůstává na 9. místě s 6 body. 

Jelen, OiSmjan1k vs Krchy11, Tejkyyy (3:5)

Liberec si mohl pouze zlepšit skóre v tomto zápase, ale ani to se jim nepodařilo. Ač přes lepší start do zápasu, který měl Liberec, tak první kdo vstřelil branku byli gameři Českých Budějovic. Druhá třetina nabídla pouze jediný gól, a to z hokejek libereckého celku. Ve 43. minutě se Liberci povedlo dostat do vedení 2:1, ale brzy přišla hned dvojí odpověď a otěže zápasu znovu přebraly České Budějovice. V 50. minutě už navyšovaly skóre na 4:2 a Liberec byl velmi daleko k výhře. Po využité přesilovce odskočily Budějovice do tříbrankové vedení, přesto se na konci zápasu ještě Liberci podařilo snížit na konečných 3:5 z jejich pohledu. 

V pondělí 22. 1. se můžete těšit na zápasy 6. kola. Od 17:00 bude k vidění utkání mezi BK Mladá Boleslav vs HC Škoda Plzeň a stream uzavře zápas velmi dobře hrající Komety Brno proti HC Energie Karlovy Vary. Oba zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále


Kompletní výsledky 5. kola

Tabulka