Motor otáčel sérii proti Kometě, Dynamo deklasovalo Plzeň
NHL 23 Článek Motor otáčel sérii proti Kometě, Dynamo deklasovalo Plzeň

Motor otáčel sérii proti Kometě, Dynamo deklasovalo Plzeň

Adam Král

Adam Král

10. 1. 2023 14:04

Živě vysílané zápasy pátého kola ENYAQ Hockey League nabídly dva protipóly - vyrovnaný zápas Komety s Motorem a destrukci Plzně pardubickým Dynamem.

HC Kometa Brno VS Motor České Budějovice (2:3)

Zápas Komety a Motoru bychom mohli označit za jeden letošních nejnapínavějších soubojů. Těsné vítězství si nakonec připsaly České Budějovice.

Blade vs Tejkyyy (3:2)

Kometa si až do třetí třetiny držela vedení. Motor nakonec dokázal vsítit dva góly, čímž se šlo do prodloužení. To skončilo pozitivně pro Bladea, který vyhrál 3:2. Jak ale shrnul v rozhovoru, celý souboj byl velmi napínavý a s protivníkem jsou oba na stejné úrovni, co se týče schopností.

Sviki vs karabina (2:3)

Jako první vyslal puk do sítě karabina, na odpověď Svikiho ale nečekal dlouho. Rozhodující góly přišly v polovině druhé třetiny. Budějovice se zvládly ještě jednou dostat do vedení, Kometa ale byla schopná stav zápasu opět dorovnat. Rozhodující gól vstřelil karabina ve druhé třetině, kdy strhl vedení na svoji stranu. Během třetí třetiny už ke změně výsledku nedošlo.

Blade + Sviki vs Tejkyyy + karabina (4:2)

Vhazování je něco, v čem Kometa exceluje. Takřka perfektní nahazování Kometě pomohlo skórovat do začátku finálové třetiny hned třikrát a přestože se duo Tejkyyy a karabina snažili o vsítění aspoň nějakých bodů, vítězství 4:2 šlo pro brněnské.

Blade vs karabina (1:3)

Bladovi hry v tomto zápase pravděpodobně nevyšly úplně podle plánu, nejvíce se to projevilo v obraně, která gamera Komety dvakrát nepodržela. Na pováženou byla především situace před prvním gólem karabiny, kde se obránci počínali velmi nejistým způsobem, toho využil karabinův útočník a mírně fotbalovým způsobem získal puk. To vyústilo v prohru v jeho poslední hře, kde přestože se snažil a urval alespoň jeden bod, České Budějovice ukázaly dominanci po vstřelení třech bodů. Druhý gól zase přeletěl hokejky hned čtyř hráčů Komety. Třetí gól naopak nedobře zvládl Bladův brankář, který se snažil gólovou situaci vyřešit pochybným zákrokem. Bladovi se po třech nejistých situacích podařilo pouze snížit na konečných 1:3.

Sviki vs Tejkyyy (3:4)

Vítězství Budějovic pečetil v páté hře Tejkyyy ve hře proti Svikimu. V polovině druhé třetiny skóre ukazovalo 4:1 pro Tejkyyyho. Svikimu se podařilo ještě chytnout druhý dech, na časomíře už ale nezbyl dostatek herního času a tak se Svikimu povedlo pouze snížit na 3:4.

HC Škoda Plzeň VS HC Dynamo Pardubice

Plzeň v letošní sezoně a před tímto zápasem inkasovala 140 gólů, kdežto protivník z Pardubic jich naopak 141 nastřílel. Oba kluby drželi před zápasem ve svojí disciplíně, tedy Plzeň v obdržených gólech a Pardubice ve vstřelených, druhé místo a v utkání Plzně s Pardubicemi jsme se dozvěděli proč.

Reffy vs Dzouvi (1:7)

Na konci první třetiny poměr gólů ukazoval 3:0 pardubickým. Dzouvi je považován za jednoho z nejlepších gamerů ligy, pyšní se také statistikou, kdy od ročníku NHL 21 prohrál v základní části pouze jedno 1v1 utkání. Naopak jich 35 vyhrál. To Reffymu také ukázal v přímém přenosu, když nastřílel 7 gólů. Jakýkoliv odpor Reffyho byl marný.

JR vs hcpce1996 (0:8)

Také druhé utkání mělo do vyrovnaného průběhu daleko. Osm puků. Tolik jich skončilo v brance Plzně, která navíc nedokázala vsítit ani jeden. Na obou gamerech Pardubic bylo v pozápasovém rozhovoru vidět, že hrají v poklidném tempu a soupeř z Plzně je nijak zvlášť nerozhodil.

Reffy + JR vs Dzouvi + hcpce1996 (0:9)

Gameři Plzně v tomto zápase sice bránili těsný výsledek, těsný ale pouze tím způsobem, aby na výsledkové tabuli nesvítilo dvouciferné číslo pro Pardubice. Dzouvi a hcpce1996 znovu ukázali, proč se jejich procentuální vyhrané zápasy pohybují kolem 90% hranice.

Reffy vs hcpce1996 (3:7)

V utkání mezi Reffym a hcpce1996 se Reffymu sice podařilo nastřílet tři branky, na konečné vysoké prohře to bohužel nic nezměnilo.

JR vs Dzouvi (4:6)

Další čtyři góly nastřílel ještě JR, který s Dzouvim dokázal hrát podstatně vyrovnanější partii než jsme mohli sledovat v předešlých utkáních, ani to ale na pardubického kanonýra nestačilo.

Pardubice si tak připisují čistý zářez 5:0.