Mladá Boleslav zdemolovala Plzeň, Kometa překvapivě padla s Vary
NHL 24 Článek Mladá Boleslav zdemolovala Plzeň, Kometa překvapivě padla s Vary

Mladá Boleslav zdemolovala Plzeň, Kometa překvapivě padla s Vary

Chlebyn

Chlebyn

24. 1. 2024 11:00

V pondělí jste na vašich obrazovkách mohli sledovat zápasy mezi BK Mladá Boleslav proti HC Škoda Plzeň a HC Kometa Brno vs HC Energie Karlovy Vary.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň (3-0)

Poslední Plzeň chtěla z tohoto zápasu vybojovat maximum, ale proti nim stál nenápadný tým z Mladé Boleslavi. Bruslaři se zdají být tuto sezónu nejistí, když prohráli zápasy proti Olomouci a Hradci Králové, ale také se jim podařilo vyhrát nad celky jako Litvínov a slušně hrajícími Vítkovicemi. Naopak Plzni se vůbec nedaří, s 0 body jsou na posledním místě. 

mark1988cuf vs SwipeCZ (7:2)

Brzký gól otevřel skóre tohoto zápasu, když si gamer mark1988cuf udělal prostor pro svého virtuálního spoluhráče a z mezikruží vypálil nechytatelnou střelu. Následně se tempo hry uklidnilo, ale 6 minut před koncem 1. třetině přidal boleslavský hráč druhou branku. V 17. minutě navyšoval už na 3:0 a zápas měl plně ve svých rukou. SwipeCZ ještě do konce třetiny dokázal snížit. Zbytek zápasu už dokázal mark1988cuf ukontrolovat a přidal k tomu několik branek. Finální skóre zápasu bylo 7:2 a také první bod pro Mladou Boleslav v sérii. 

Fenomen36363 vs XTom (8:1)

Dva slovenští gameři se utkali ve druhém zápase. Pozice slovenské jedničky v tom duelu byla jasná, protože s gólovou smrští od Fenomena nemohl XTom nic moc dělat. Po první třetině svítilo na ukazateli skóre výsledek 3:0 pro mladoboleslavské. V polovině zápasu už to bylo dokonce 5:0. Ve třetí třetině vstřelil Fenomen už sedmý gól. XTom dokázal v 55. minutě vstřelit branku, ale poslední slovo měl Fenomen36363, který uzavřel skóre na konečných 8:1. Série byla rozhodnuta, Mladá Boleslav se touto výhrou posouvá na 8. místo s 9 body. Plzeň zůstává poslední.

mark1988cuf, Fenomen36363 vs SwipeCZ, XTom (5:1)

Pro kompletaci skóre série se ještě odehrál 2v2 zápas, který vypadal v 1. třetině velmi vyrovnaně. V 18. minutě se ale Boleslavi už potřetí podařilo vstřelit první branku. 2 sekundy do konce dostala škodovka gól do šatny a tento gól se nakonec ukázal jako vítězný. Ve 2. třetině se sice Plzni podařilo snížit, ale Boleslav poté skórovala ještě 3 góly a finální skóre nakonec bylo 5:1. 

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary (1-2)

Mnohem vyrovnanější zápas se ukázalo být utkání mezi brněnskou Kometou a karlovarskou Energií. Všechny tři zápasy skončily jednobrankovým rozdílem, ale šťastnější byly Vary. 

JR vs Miky12_ (3:4)

Přetahovaná začala už v prvním zápase mezi jedničkami obou celků. Miky si v první třetině vybudoval jednobrankový náskok, ale ten JR smazal hned na začátku třetiny druhé. Po chybě v útočném pásmu se JR dostal do vedení 2:1. Ještě před koncem druhé třetiny se dostal k úniku právě karlovarský gamer, který touto akcí vyrovnal na 2:2. Do poslední části zápasu lépe vstoupil Miky, kterému se naskytla šance na gól a ten neváhal. Skóre zápasu bylo 3:2 pro Mikyho, ale to trvalo pouze pár vteřin, protože JR hned z první šance znovu vyrovnával. Všechno nasvědčovalo tomu, že se tento zápas podívá do prodloužení, ale Mikymu se 26 vteřin před sirénou povedlo strhnout výsledek na svojí stranu a JR už se nedokázal vrátit do zápasu. První a důležitá výhra v sérii pro Karlovy Vary. 

Sushiiik vs Bucis98 (5:4)

Sushiiik měl před sebou hodně těžkou práci, ale do zápasu vlétl jako na koštěti. Ne nadarmo se mu přezdívá Harry Potter Esport hokejové ligy. Gamer Sushiiik vsítil branku už 4 minuty po úvodním buly. Krátce poté už vedl o 2 branky, ale Bucis se rychle oklepal a snížil na 1:2. To mu nebylo nic platné, protože Sushiiik šel do kabin už za stavu 4:2 a zápas vypadal beznadějně pro Bucise. Utkání se přelévalo ze strany na stranu, ale v druhém dějství jsme branku neviděli. Ve 42. minutě vedla Kometa 5:2, ale Bucis dokázal ihned odpovědět svou vstřelenou brankou. Ve 46. minutě přišla klíčová akce série, když se Bucisovi podařilo dát kontaktní branku na 5:4. V posledních sekundách zápasu napálil Bucis pouze oblouk branky a zápas tím tak skončil. Kometa si vybojovala šanci na 3 body, které měli na dosah posledním zápase. 

JR, Sushiiik vs Miky12_, Bucis98 (3:4)

Bez vstřeleného gólu jsme vydrželi pouze do 13. minuty, protože poté se Karlovým Varům podařilo vstřelit kuriózní gól přihrávkou, která zapadla mezi betony gólmana Komety. Ve 24. minutě se Kometa Brno vrátila do zápasu vstřeleným gólem na 1:1. Do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, ale proti byly právě Vary, které hned 2 minuty po začátku třetiny vstřelily gól. Kometa na sebe nenechala dlouho s gólem čekat a zápas byl znovu vyrovnaný. Hned po buly si vzala dvojice Miky a Bucis puk, který od modré čáry vystřelil jeden z hráčů na branku a po odrazu od bránícího hráče kotouč nešťastně zapadl za záda brankáře. Aby toho nebylo málo, tak Vary hned z další akce vstřelily další šťastnou branku, podobnou jako při jejich prvním gólu. Brno dokázalo snížit 24 sekund před finální sirénou na 3:4, ale skóre už se do konce zápasu nezměnilo. Karlovy Vary tak berou důležitou výhru proti skvěle hrající Kometě Brno a posouvají se tabulkou nahoru na 10. místo s 9 body. Kometa Brno zůstává na 4. pozici s 12 body po 4 výhrách a 2 prohrách. 

Ve čtvrtek 25. 1. se na streamu představí celky Rytíři Kladno a Mountfield HK. Stream uzavře HC Dynamo Pardubice v duelu s HC Sparta Praha. Zmíněné zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále


Kompletní výsledky 6. kola

Tabulka