Mladá Boleslav vyhrála po páté za sebou, Vítkovice si zajistily výhrou místo v play-off
NHL 24 Článek Mladá Boleslav vyhrála po páté za sebou, Vítkovice si zajistily výhrou místo v play-off

Mladá Boleslav vyhrála po páté za sebou, Vítkovice si zajistily výhrou místo v play-off

Chlebyn

Chlebyn

6. 2. 2024 12:00

Základní část se chýlí ke konci a začíná se vyjasňovat, kdo se zúčastní vyřazovacích bojů. V 10. kole jsme mohli sledovat zápasy mezi HC Energie Karlovy Vary, která padla proti skvěle hrajícím gamerů z Mladé Boleslavi. Poté Vítkovice narazily na HC Škoda Plzeň, které nedali v sérii šanci na úspěch.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav (1:2)

Energii na toto utkání povolala dvojici gamerů Bucis98 a Miky, které vyzvala dvojice mark1988cuf a Fenomen36363, zastupující BK Mladou Boleslav. 

Bucis98 vs mark1988cuf (7:5)

Do zápasu vstoupil lépe mladoboleslavský gamer, který už v 5. minutě vedl 2:0. V 15. minutě navyšoval mark1988cuf na 3:0, ale Bucis98 nechtěl tento zápas dát zadarmo a vzápětí snížil na 1:3. Gamer hrající za Mladou Boleslav ukázal, že vstupy do třetin má určitě lepší on, když znovu odskočil do tříbrankového vedení. V polovině třetiny přišla gólová smršť, když se Bucisovi podařilo vstřelit čtyři góly za 3 herní minuty, čím získal vedení na svojí stranu. Poslední třetina tohoto utkání nabídla vyrovnání skóre, ale hned za 2 minuty si puk vzal karlovarský gamer a vstřelit vítěznou branku na 6:5. 5 sekund před koncem pouze pojistil své vedení na 7:5 a Bucis98 vybojoval z utkání první bod v sérii pro Karlovy Vary. 

Miky vs Fenomen36363 (1:8)

Ani ve druhém utkání jsme nebyli ochuzeni o góly. Zápas rozhodla druhá třetina, kde se Fenomenovi podařilo vstřelit 3 branky. Miky se už do zápasu nedokázal vrátit a celou sérii musel rozhodnout 2v2 zápas. 

Bucis98, Miky vs mark1988cuf, Fenomen36363 (3:6)

V úvodní třetině jsme mohli vidět góly na obou stranách. Do následné druhé třetiny se tedy šlo za vyrovnaného stavu 1:1, ale hned zkraje třetině se podařilo Varům odskočit do jednobrankového vedení. Karlovy Vary dostaly dlouhou přesilovku 5na3, ale nepodařilo se jim tuto šanci využít, a tak se po návratu hráčů na ledovou plochu mohla radovat druhá strana z vyrovnávacího gólu. V poslední části zápasu se Mladá Boleslav dostala poprvé do vedení v zápase. V 55. minutě se mladoboleslavským podařilo využít další z několika šancí a tento gól se ukázal být jako vítězný. Karlovy Vary dokázaly vstřelit ještě jednu branku, když snižovaly na 3:5. Poslední slovo mělo duo z Mladé Boleslavi, kteří vstřelili poslední gól na konečných 6:3. 

Pro Mladou Boleslav to znamená, že si upevňují místo v TOP 4,  ale do konce základní části ještě zbývají 3 zápasy a mnohé se může změnit. Karlovy Vary nečeká jednoduchý úkol na postup do předkola play-off. Drží 10. místě s 12 body a Hradec Králové na 13. pozici je pouze o 6 bodů za nimi. 

HC Vítkovice RIDERA - HC Škoda Plzeň (3:0)

Vítkovice jsou asi největším překvapením této sezóny EHL. Tým, který se vždy prezentoval na nejnižších příčkách tabulky nyní zažívá snovou sezónu. Do tohoto zápasu nastoupila dvojice Aigeu a RK16. Plzeň, která poprvé bodovala až v 9. kole se ještě může přihlásit do souboje o play-off. Z tohoto zápasu si ale dvojice XTom a SwipeCZ body neodnesli. 

Aigeu vs XTom (7:2)

XTom si v tomto zápase poměřil síly s tahounem Vítkovic, gamerem Aigeu. První třetina nabídla hned 4 branky. Do druhé třetiny vstoupil Aigeu s vedením 3:1 a nepolevil ani v ní, když přidal další 3 góly na jeho už tak bohaté gólové konto. Po druhé třetině svítilo na ukazateli skóre 6:1. V posledním třetině padly pouze 2 branky, na každé straně jedna, což znamenalo celkové vítězství Vítkovice 7:2. 

RK16 vs SwipeCZ (3:1)

Nová posila Vítkovice, gamer RK16 vstoupil do zápasu s přehledem, když po první třetině vedl 2:0. SwipeCZ se dostal ke snížení ve 26. minutě, ale byl to jeho první a jediný gól v tomto zápase. RK16 následně zpečetil výsledek na konečných 3:1. Vítkovice berou 3 body z tohoto zápasu, čím si upevňují pozici ve středu tabulky a minimálně předkolo play-off je nemine. 

Aigeu, RK16 vs XTom, SwipeCZ (5:0)

Série byla rozhodnutá a Plzeň si alespoň mohla natrénovat klíčové 2v2 zápasy, které se jim nedaří v této sezóně vyhrávat. Proti silným Vítkovicím si toho bohužel pro ně moc nenatrénovali, když se jim nepodařilo vstřelit ani jednu branku a Vítkovice tak berou čisté vítězsví v zápase 5:0 a sérii uzavírají se skóre 3-0. 

V 11. kole bude k vidění velmi zajímavé utkání mezi HC Dynamo Pardubice a HC Oceláři Třinec. Následovat bude zápas mezi Banes Motor České Budějovice, kteří od 18:30 přivítají HC Vítkovice RIDERA. Oba zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále. 


Výsledky 10. kola

Tabulka