Mladá Boleslav si poradila s Vítkovicemi, Sparta padla v derby s Kometou
NHL 24 Článek Mladá Boleslav si poradila s Vítkovicemi, Sparta padla v derby s Kometou

Mladá Boleslav si poradila s Vítkovicemi, Sparta padla v derby s Kometou

Chlebyn

Chlebyn

19. 1. 2024 08:00

Na pondělním streamu 4. kola byly k vidění 2 zápasy. Prvním bylo střetnutí mezi BK Mladá Boleslav a HC Vítkovice RIDERA. Celé kolo potom uzavřelo divoká přestřelka mezi HC Sparta Praha a HC Kometa Brno.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice RIDERA (2-1)

Vítkovice se v minulých letech spíše trápily, ani jednou se jim nepodařilo probojovat do vyřazovací části, ale to vše by mohla napravit obměněná soupiska pod vedením kapitána Davida „Chipibear93” Ranochy. V tomto zápase si gameři z Vítkovic na žádné body nesáhli.

 Fenomen36363 vs RK16 (6:3)

Fenomen do zápasu vstoupil brzkým gólem, který mu dodal sebevědomí hned ze startu. Jednička draftu RK16 na svůj gól také nečekal moc dlouho a už v 8. minutě bylo vyrovnáno. V 15. minutě své vedení na svojí stranu strhnul gamer Mladé Boleslavi, který vybruslil po tlaku v útočeném pásmu až před gólmana a lehkou kličkou překonal brankáře. Ještě než se šlo do kabin, tak Fenomen už navyšoval své vedení na 3:1. V polovině zápasu na ukazateli skóre svítilo dokonce 4:1 pro gamera boleslavského klubu, ale nejprve 20 vteřin před koncem sirény si také RK16 připsal druhý gól a 3 vteřiny před koncem se vítkovický gamer dostal na dostřel, když snížil na 3:4. Fenomen vstoupil do třetí třetiny lépe a utekl svému soupeři zase o dvě branky. Do konce zápasu se slovenskému hráči podařilo vstřelit poslední branku, čímž uzavřel skóre na konečných 6:3 z pohledu Mladé Boleslavi. 

mark1988cuf vs Chupibear93 (2:3)

Vyrovnanější utkání jsme mohli vidět mezi gamery mark1988cuf a Chupibear93. Cuf šel zkraje první třetiny do vedení a když boleslavský gamer přidal gól ve vlastním oslabení už na 2:0, tak vše naznačovalo, že si Boleslav vezme 3 body hned z druhého zápasu. Chupibear měl 13 minut na to, aby se vrátil zpět do zápasu. Nejprve využil přesilovku, tím snížil na 1:2 a 3 minuty před koncem třetího dějství se po šťastném odrazu od brusle dostal k vyrovnání na 2:2. Vyhraný zápas ale mark1988cuf ztratil na samotném konci zápasu, kdy 40 vteřin před koncem 3. třetiny inkasoval gól na 2:3. Koncovka zápasu byla pro gamera z Mladé Boleslavi dosti krutá a Chupibear93 po neskutečném comebacku do zápasu mohl slavit výhru a také dorovnání série na 1-1. 

Fenomen36363, mark1988cuf vs RK16, Chupibear93 (7:3)

Oproti předchozím zápasům, tentokrát do vedení šla první Ridera. Vedení trvalo pouhé 3 minuty a remízový stav netrval také příliš dlouho. Po 10 minutách se podařilo bruslařům otočit utkání na 2:1. V polovině utkání svítilo na ukazateli skóre 5:1 pro Mladou Boleslav. Vítkovice se pokusily vrátit do utkání, když po samostatném úniku bylo sníženo na 2:5 a poté ve třetí třetině na 3:5. Mladá Boleslav stihla do konce utkání ještě dvakrát odpovědět a konečný součet skóre byl 7:3 pro mladoboleslavské. Ze série vyšli vítězně gameři Mladé Boleslavi a slaví tak výhru, která se pro závěr základní části a následné předkolo bude určitě hodit. 

HC Sparta Praha vs HC Kometa Brno (1-2)

Souboj velikánů, který mohl vyhrát kdokoliv. Zápasy s maximálním nasazením a také těsnými výsledky. Do zápasu za pražský klub nastoupil Indris a Kubiii7, za Kometu do boje povolal kapitán Roman „Blade” Pilný své svěřence JR a Sushiiik. 

Indris vs JR (3:4)

Indris vybojoval pro Spartu vedení hned ve druhé minutě zápasu, ale JR dorovnal minutu po něm. Vše nasvědčovalo tomu, že se kabin půjdeme za vyrovnaného stavu, ale proti byl JR. Gamerovi Komety Brno se podařilo 27 vteřin před koncem první sirény vstřelit gól, čím otočil zápas ve svůj prospěch. Ve 28. minutě si Indris vybojoval přesilovku 5na3 a jestli se říká, pokud neproměníš přesilovku 5na3, nemůžeš vyhrát zápas, tak Indris si vzal toto tvrzení k srdci a vyrovnal na 2:2. Přesilovku sice využil, ale zápas nevyhrál, protože po gólech na obou stranách všechno nasvědčovalo tomu, že půjdeme do prodloužení. JR ale k překvapení všech vstřelil vítěznou branku pouhých 0,4 sekund před koncem, čímž nedal Indrisovi šanci na vyrovnání a Kometa Brno vstoupila do série s vedením 1-0.

Kubiii7 vs Sushiiik (3:4 po sn.)

Tato dvojice gamerů vstoupila do zápasu opatrněji než v předchozím zápase. V první třetině jsme se gólu nedočkali. Branka přišla až ve 28. minutě, kdy se Kubiii7 dostal ke střele od modré čáry, kterou ještě tečoval jeden z útočících hráčů před gólmanem. Ale jak už to tak v NHL 24 bývá, když vstřelí gól jeden, tak musí i druhý. Sushiiikovi se podařilo srovnat utkání na 1:1. Sparta se dostala k přesilovce, která nebyla využitá, ale Kubiiiho to nemuselo moc trápit, protože hned vzápětí odskočil svému soupeři o jednu branku. Zbývalo 10 minut do konce 3. třetiny, Sushiiik po prohraném vhazování v útočném pásmu vybojoval puk, přihrál před branku, kde si sparťanský hráč nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě. Sushikův neustálý tlak vyústil v gól, kdy do konce zápasu zbývaly pouhé 2 minuty. Kubiii7 si 20 vteřin před koncem vybojoval vhazování v útočeném pásmu a zariskoval odvoláním brankáře. Tento gamble se mu vyplatil, když znovu po tečované střele před gólmanem vyrovnával na 3:3. Prodloužení branku nepřineslo a tak následovaly samostatné nájezdy. Kometa Brno začínala sérii a Sushiiikovi se podařilo vymýchat Kubiiiho, čím dostal Kometu do vedení v nájezdech 1-0. Kubiii neproměnil svůj nájezd, ale vzápětí Sushiiik přidával už druhou branku, čím dostal Spartu pod tlak. Kubiii musel svůj nájezd proměnit nebo by byl konec. Sushiiik zůstal klidným a jako mávnutím hůlkou vychytal vítězství v nájezdech pro svůj klub. Kometa Brno tedy bere velmi důležité 3 body proti svému rivalovi a je vidět, že změna sestavy před tímto ročníkem pomohla k výsledkům. 

Indris, Kubiii vs JR, Sushiiik (7:5)

V zápase, kde už šlo pouze o skóre jsme mohli vidět celkově 12 branek. Kometa Brno po vyhrané BO3 sérii pravděpodobně šla vyzkoušet pouze taktiky a natrénovat „dvojky” na play-off fázi, kde tyhle zápasy mohou rozhodovat. Lépe z utkání vyšla Sparta, která přestřílela Kometu 7:5 a bere si alespoň jedno vyhrané utkání z této série. 


Kompletní výsledky 4. kola