Martin "Tejky" Tejček: „Přípravě na play-off dávám maximum“
NHL 20 Článek Martin "Tejky" Tejček: „Přípravě na play-off dávám maximum“

Martin "Tejky" Tejček: „Přípravě na play-off dávám maximum“

Nicolas Heller

Nicolas Heller

22. 4. 2020 08:00

Deset výher, jedna remíza a pouze dvě prohry. Taková je osobní bilance jednoho z reprezentantů Rytířů Kladno, Martina "Tejky" Tejčka. Společně se svým kolegou Jaroslavem "Jarin87" Řehořem se už tento víkend utkají ve čtvrtfinálovém klání proti třineckým Ocelářům. Celý zápas budete moci sledovat živě na O2 TV Sport a na twitch kanále EHL. V případě postupu do semifinále pak na Rytíře čeká Dynamo Pardubice, které si ve svém čtvrtfinálovém utkání poradilo s Karlovými Vary.

Tejkyho jsme se zeptali, kam by investoval výhru z EHL a jak se těší na zápas vysílaný v televizi.

Ahoj Tejky, ve čtvrtfinále vás čeká Třinec, kde hraje MichaelHetz a Honzicek1992. Třinec jste v základní části porazili, ty jsi ten svůj osobní zápas s Michaelemhetzem ale prohrál. Teď v play-off budeš muset nastoupit proti oboum gamerům, kdo je pro tebe větší hrozba?

V základní částí jsem s MichaelemHetzem prohrál 4:5, takže osobně jako větší hrozbu beru jeho. Honzicek1992 je ale také velmi kvalitní soupeř, vím to, protože jsem se s ním mimo EHL už párkrát utkal.

V rámci každé play-off série dojde na zápas 2vs2, připravovali jste se s Jarinem na tento formát?

Doposud jsme se soustředili spíše na individuální tréning, jelikož i v tomto režimu bude hrát individuální schopnost roli. Před naším čtvrtfinálovým zápasem tomuto módu ale pár hodin určitě věnujeme, ať předvedeme ten nejlepší týmový výkon.

Změnil se postupně nějak tvůj tréningový režim, když ses teď dostal až do samotného play-off? Věnuješ tomu víc času?

Jelikož je specifická doba a já jsem kvůli tomu více doma, tak dávám přípravě na play-off maximum a také nevynechávám žádnou víkendovou ligu v NHL20.

Kromě již tradičního vysílání na twitch kanále EHL si vás budou moci diváci pustit také na O2 TV Sport, jak vnímáš tuhle možnost zahrát si v televizi?

Určitě to bude něco co jsem ještě nezažil a jsem rád, že se takové akce mohu účastnit, když už jsem tolik času věnoval hraní NHL na PS4, které mě právě posunulo na tuto úroveň. Jsem rád, že to bude takto veřejně vysílané, protože to nás hráče a celou ligu posune zase o kousek dál.

Myslíš, že tě to může nějak psychicky ovlivnit?

Bohužel mám takovou vlastnost, že jsem před každým důležitým zápasem více nervozní, ale během zápasu to ze mě vždy postupně spadne, takže věřím, že nakonec budu klidný.

V EHL se kromě titulu šampiona první sezóny hraje také o 150 000 Kč, přičemž vítěznému týmu náleží 80 000 Kč. Jak bys s takovou výhrou naložil?

Rád posiluji, takže moje část z výhry by určitě putovala do fitness vybavení.