Litvínov utekl Tygrům, Oceláři zdolali Spartu
NHL 23 Článek Litvínov utekl Tygrům, Oceláři zdolali Spartu

Litvínov utekl Tygrům, Oceláři zdolali Spartu

Adam Král

Adam Král

6. 1. 2023 15:05

Páté kolo přineslo zápas Litvínova a Bílých Tygrů, který byl zajímavý také z pohledu tabulky, jelikož oba kluby na tom byly téměř totožně. Ve druhém zápase byl zrak upnutý především na Spartu, které se v této sezoně nedaří a zatím jí patří poslední příčka.

HC VERVA Litvínov VS Bílí Tygři Liberec (4:1)

Zápas mezi Litvínovem a Libercem byl ve většině her velmi vyrovnaný a až do čtvrté hry se nevědělo, kdo z týmů bude vítězem.

Kumbik vs Jelen (2:3)

V prvním zápase to byl Kumbik, kdo vsítil branku hned dvakrát a dostal Litvínov do vedení. To ale Bílé Tygry nezaskočilo a Jelen dokázal koncem druhé třetiny vstřelit kontaktní gól. Ten zúročil ve třetí třetině, když dorovnával na 2:2 tři minuty před koncem třetí třetiny a ani ne o půl minuty (herního času) už byl dokonce ve vedení.  To se mu podařilo udržet a první utkání končilo výsledkem 3:2 pro Liberec.

JiFi vs Asgardiiik (2:1)

Na první gól jsme si museli počkat až do druhé půlky druhé třetiny, když se jako první prosadil JiFi. Asgardiiikovi se sice podařilo snížit v úvodu třetí třetiny, smrtící úder ale zasadil Litvínov a to necelou minutu před koncem zápasu. Litvínov tak dorovnal skóre série na 1:1.

Kumbik + JiFi vs Jelen + Asgardiiik (5:2)

Série, které nebyly přány góly v první třetině. I tak by se dal popsat zápas mezi Litvínovem a Libercem. Litvínov rozjel kanonádu až v třetině druhé, než se totiž Liberec vzpamatoval prohrával o tři branky. Dvěma úspěšnými střelami výsledek “čtyřhry” sice usměrnil, Litvínov ale přidal ještě dva góly a o vítězi tohoto dílčího utkání bylo rozhodnuto.

Kumbik vs Asgardiiik (6:5)

Ve čtvrté hře měl Kumbik možnost potvrdit zisk tří bodů pro Litvínov a to se mu také úspěšně povedlo. Přestřelku v živém přenosu započal Kumbik, který Tygrům nasázel rychlé dva úvodní góly. Liberecký Asgardiiik ale ještě do konce první třetiny chytl druhý dech a otočil utkání ve svůj prospěch a odskočil Kumbikovi na rozdíl dvou gólů. Jednostranné představení začalo za stavu 5:3 pro Liberec, hlavní role ale patřila Kumbikovi. Následující tři góly v brance Tygrů znamenaly další vítězství Litvínova a zisk tří bodů do tabulky.

JiFi vs Jelen (3:1)

Ani Jelen nedokázal ze série vykřesat alespoň lépe vypadající poměr skóre, když podlehl JiFimu 1:3.

Litvínov utekl Tygrům, Oceláři zdolali Spartu

HC Oceláři Třinec VS HC Sparta Praha

Páté kolo a na kontě Sparty stále nula bodů. Čisté peklo na zemi se pokusili gameři Sparty v utkání s Třincem zažehnat, ani tentokrát však Spartě hvězdy, respektive Oceláři, nepřáli.

Jackey vs Kubiii7 (2:1)

Že tohle nebude utkání, ve kterém si Sparta své první body letos připíše naznačil Jackey Kubiiimu už v prvním duelu. Na první gól se čekalo dlouho, nakonec otevřel skóre ke konci druhé třetiny právě Jackey. Jak už je v NHL zvykem, vyrovnávací gól Sparťanů přišel v závěrečné minutě, která není narozdíl od zbytku utkání zrychlená, ale probíhá skutečně minutu reálného času, tvoří tedy významnou část každé třetiny. Duel se tak rozhodoval až v prodloužení, kde byl šťastnějším gamerem Jackey.

DannyZedlo vs Kubiii7 (5:4)

Naděje pro Spartu přišla v druhém utkání, hned v první třetině Kubiii7 skóroval dvakrát a přestože to chvíli vypadalo na vítězství Sparty, dostal se celý duel do prodloužení. Tam už Sparta tahala za kratší konec a sen o prvních třech bodech se pomalu rozplýval.

Jackey + DannyZedlo vs Kubiii7 + Arcade (1:4)

Namotivovaní a naštvaní gameři Sparty ukázali sílu poprvé až v duelu dva na dva. V tom mohli diváci sledovat úplně jiný průběh hry než v předchozích utkáních. Sparta zcela jednoznačně kontrolovala hru a duel dovedlo do sebevědomého vítězství 4:1.

DannyZedlo vs Arcade (3:2)

Když se série vrátila k duelům jeden na jednoho, vrátilo se vše do starých kolejí. Další prodloužení a další vítězství Třince už tak nebylo pro diváky žádným překvapením. DannyZedlo dokázal Arcada udolat 3:2.

Jackey vs Arcade (2:1)

Také v posledním utkání rozhodoval jediný gól, vyjímečně však nepadl až v prodloužení. Jackey toto vedení držel víceméně celou třetí třetinu a pečetil tak skóre celé série 4:1 pro Třinec.