Litvínov a Pardubice si zahrají o titul
NHL 21 Článek Litvínov a Pardubice si zahrají o titul

Litvínov a Pardubice si zahrají o titul

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

10. 3. 2021 18:07

Po napjatých semifinálových utkáních postupují do finále ENYAQ Hockey League Litvínov a Pardubice, které se utkají už tuhle sobotu o titul mistra. V boji o bronz se střetnou České Budějovice a Mladá Boleslav.

První semifinálové utkání proběhlo za nervy drásající atmosféry. HC VERVA Litvínov se utkala s Madeta Motor České Budějovice. Jihočeši rozhodně překvapili svým výkonem v play-off, a tak si nikdo nedokázal tipnout, jak tohle papírově vyrovnané utkání dopadne. Do utkání naletěla lépe VERVA, když v kapitánském souboji uspěl Winci 4:1 proti Tejkymu. Motor se ale nevzdal a dokázal vývoj otočit na svou stranu. Nejdříve jednoho z nejlepších českých gamerů Kumbika vyškolil Karabina 2:4, a poté vysokým rozdílem 1:8 skončil mač mezi Notorikem a Krchym. 

V první čtyřhře se ale Litvínovu podařilo vyrovnat zápasovou sérii, když soupeře zdecimovali 6:0. Poslední zápas tedy rozhodl o všem. Až do poslední sirény se žádný z týmů nechystal polevit, a tak se po 60 minutách prodlužovalo za stavu 4:4. Důvod k oslavám z postupu na konec měl Litvínov, který i celkem se štěstím poslal puk za záda soupeřova brankáře. Nejlepším gamerem zápasu byl vyhlášen litvínovský kapitán Winci, který vzorně dokázal vyhrát ve všech utkáních a předvedl, že je tím pravým člověkem na vedoucí pozici v týmu.

Pardubice senzačně otočily dva zápasy

Ve druhém večerním utkání se střetly HC Dynamo Pardubice s BK Mladou Boleslaví. Oba celky předvedly velmi atraktivní hokej nahoru a dolů. Dynamo získalo důležitý první bod k dobru, když ze souboje týmových lídrů vítězně vybruslil Hcpce1996 3:2. Druhý zápas mezi Jarinem a Kubiiim se nesl ve velmi ofenzivním duchu a rychlé góly padaly na obou stranách. Ještě v poslední minutě byl stav 5:5 a vypadalo to, že se bude prodlužovat. Pár desítek sekund před sirénou ale Kubiii dostal puk do sítě, a Boleslav vyrovnala sérii na 1:1. Třetí utkání přineslo velmi nečekaný výsledek. Mladoboleslavský Michaelhetz dokázal během 2. třetiny získat čtyřbrankový náskok. Jenže v posledních deseti minutách 3. třetiny CallmePablo zabral ze všech sil a dokázal duel vyrovnat na 4:4. Dost mu pomohla i nekázeň mladoboleslavského gamera, který často fauloval a zapříčinil tak trestné střílení před zazněním poslední sirény. Pardubice pak krátce po začátku prodloužení dokázaly vstřelit vítězný gól. 

První utkání ve dvojicích bylo velmi defenzivní a za celých 60 sekund padly jen 2 branky na straně Mladé Boleslavi.  Opět se tedy muselo rozhodnout až v pátém utkání série. Mladá Boleslav otevřela duel kuriózním gólem, ke kterému jim pomohla velká dávka štěstí. Od Pardubic ale přišla rychlá odpověď. Jifi s Michaelhetzem se pak znovu dostali do vedení 2:1, ale hned na to Hcpce1996 a CallmePablo vyrovnali a zbytek mače už byl v jejich režii. Přidali ještě dvě branky, a po výhře 4:2 poslali Dynamo do jejich prvního boje o zlato v ENYAQ Hockey League.

Sledujte finále a boj o třetí místo

Obě finálové utkání se odehrají již tuhle sobotu 13. března od 14:00. Nejdříve se rozhodne, zda si bronz z druhé sezony EHL odnese Mladá Boleslav nebo České Budějovice. Následně se od 16:00 utkají Pardubice a Litvínov o titul mistra EHL, prizemoney ve výši 80 000 Kč a zapůjčení vozu Škoda ENYAQ na 3 měsíce pro vítězné gamery.

Celý hrací den bude možné opět sledovat na streamu EHL. Utkání o bronz pro vás okomentují Richard Tesař a Koozy, finále EHL pak doprovodí Richard Tesař a Lelek. Hostem po celý den bude Blade.