Kvalifikace jsou minulostí, následuje vstupní draft!
NHL 20 Článek Kvalifikace jsou minulostí, následuje vstupní draft!

Kvalifikace jsou minulostí, následuje vstupní draft!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

29. 1. 2020 15:00

Esport hokejová liga má za sebou první ze čtyř částí, kterou byla kvalifikační kola. Těch se odehrálo celkem pět a zúčastnilo se jich více jak 900 hráčů, což dělá z EHL největší domácí ligu ve hře NHL 20. Hráči po celou dobu kvalifikací sbírali body do kvalifikačního žebříčku. Umístění v něm bylo velmi důležité pro navazující část ligy, kterou je vstupní draft. Do toho se probojovalo nejlepších 45 hráčů právě z kvalifikačního žebříčku.

V první části draftu vyberou týmy Tipsport extraligy užší seznam hráčů, o kterých si myslí, že mají skutečně na to reprezentovat barvy profesionálních hokejových klubů. Hráči z tohoto užšího seznamu budou pozváni na oficiální draft. Ten se uskuteční 8. února v Síni slávy Českého hokeje a sledovat jej bude možné na oficiálním twitch kanále EHL. Každý extraligový klub zde angažuje minimálně dva hráče do své esportové sekce. Pořadí výběru klubů v prvním kole draftu bude určeno dle postavení v tabulce Tipsport extraligy ke dni 28.1. 23:59hod. Pořadí ve druhém kole draftu bude přesně opačné.

Draftovaní hráči tak získají jedinečnou příležitost reprezentovat svůj oblíbený extraligový klub v Esport hokejové lize. Na všechny draftované hráče bude čekat základní část ligy, kde budou společně hájit barvy svého klubu. V základní části se všechny kluby utkají formátem "každý s každým". Dvě vybraná kola základní části se odehrají offline a bude je možné sledovat v živém přenosu. Osmička nejlépe postavených týmů po základní části postoupí do play-off, které bude možné sledovat také na streamu za doprovodu profesionálního komentáře.

Esport hokejová liga tak nabídne celkem tři živá vysílání z nichž jedno bude přímo z finálového offline turnaje. O průběhu základní části vás budeme informovat zde na webu a také na našem facebooku a instagramu.