Kometa se pokusí odpoutat ode dna, Liberec atakuje čelo
NHL 21 Článek Kometa se pokusí odpoutat ode dna, Liberec atakuje čelo

Kometa se pokusí odpoutat ode dna, Liberec atakuje čelo

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

18. 2. 2021 14:18

Dva přímé přenosy jsou dnes na programu, když se v rámci 12. kola utká Kometa s Energií, následovat bude souboj Vítkovic s Libercem. Oba duely je možné sledovat na našem Twitch kanále, kde se dočkáte i oblíbené komentátorské dvojice.

První přímý přenos startuje již od 16:00, když se před zraky diváků střetnou gameři brněnské Komety a karlovarské Energie. Brno se v letošní sezoně nedokáže odtrhnout od posledních Vítkovic, a přestože už Kometa tři výhry připsala, stále se drží na předposlední příčce. Povede se gamerům v modrobílém poprvé naskočit mezi adepty o play-off? V cestě jim bude stát Energie, která své místo ještě zdaleka jisté nemá. Co víc, v případě porážky by se na ně dnešní rival dotáhnul a v rozmezí 3 bodů by se nám srovnalo hned 7 týmů. Dost možná klíčové utkání ročníku pro oba celky sledujte v komentovaném přenosu.

Od 18:30 bude následovat druhé streamované utkání, na virtuálním domovském stadionu přivítají Vítkovice soupeře z Liberce. Půjde přitom o souboj dvou celků na opačných koncích tabulky – zatímco Liberec neustále bojuje o průběžné vedení, Vítkovice nemají ani po 11 kolech žádný bod. Dokážou ostravští gameři zlomit svou smůlu a překvapit jasného favorita?

Následovat bude dnešní poslední zápas, kdy se aktuální lídr z Mladé Boleslavi utká s gamery s Motoru. Zatímco Boleslav si z průběžné první příčky piluje formu na play-off, České Budějovice se stále nachází v početném balíku klubů, které na rozmezí několika málo bodů bojují o postup do vyřazovacích bojů. Dokáže si Motor zlepšit pozici do posledního kola, nebo si Mladá Boleslav jen ujistí vedení v lize?

Poslední utkání 12. kola se dohraje 24. 2., kdy se potká Sparta s Dynamem. Půjde o jeden ze závěrečných zápasů celé základní části, dost možná tak bude rozhodovat o pořadí v play-off. Ani Sparta zatím nemá jistou pozici, naopak Dynamo nebude chtít ztratit krok na čelo a s ním i na šanci ideálního soupeře do vyřazovacích bojů.

Hned trojice zápasů byla v rámci 12. kola předehrána, 15. 2. na sebe narazil Litvínov se Zlínem, 16. 2. si to pak rozdala Plzeň s Třince, dnes od 11:30 se proti sobě postavila Olomouc s Hradcem. První jmenovaný zápas dopadl lépe pro domácí Litvínov, když dokázal vyhrát 4:1 a přidal se díky tomu k čelu tabulky. Škodovka naopak utkání proti Třinci nezvládla a po jednoznačné prohře 0:5 se propadala až na 10. místo tabulky. Oceláři naopak drží tempo s nejlepšími v lize.

Zápasy 12. kola: