Kometa před závěrem základní části ztrácí tempo, Ocelářům podlehla
NHL 22 Článek Kometa před závěrem základní části ztrácí tempo, Ocelářům podlehla

Kometa před závěrem základní části ztrácí tempo, Ocelářům podlehla

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

4. 2. 2022 16:16

Letošní sezóna EHL se pomalu blíží ke konci základní části. V předehrávce 12. kola na sebe narazily kluby z Brna a Třince.

Pro oba celky byl bodový zisk důležitý. Třinec si potřebuje udržet bodový náskok, aby zůstal ve čtverce nejlepších týmů z tabulky a mohl rovnou postoupit do čtvrtfinále play off. Brno naopak potřebovalo získat tři body, aby se do konečné čtveřice mohlo posunout.

Jenže Kometě čtvrteční večer nevycházel podle očekávání již od prvního zápasu. Souboj kapitánů byl sice vyrovnaný, ale vítězně za stavu 1:2 z něj nakonec vyšel třinecký Pepcastachurcik. Se stejným výsledkem dopadl i druhý duel mezi DannyZedlem a Dominem. Chlebyn zvládl vrátit Kometu zpět do utkání díky výhře 3:1 nad Jackeym, jenže v prvním 2v2 zápase se rozhodlo o vítězi série. Opět šlo o velice vyrovnaný duel, ze kterého se po výhře 3:4 radovala dvojice Pepcastachurcik a Domin. V pátém zápase pak Třinec potvrdil celkové vítězství výsledkem 1:2.

Třinec se po výhře nachází na 3. místě v tabulce s 27 body. Kometa ale padá, momentálně je na 7. místě s 15 body.

Sledujte další zápasy živě

Již v pondělí 7. února se odehrají další streamovaná utkání. Od 17:00 změří své síly kluby HC VERVA Litvínov a Motor České Budějovice. Následné od 19:30 se odehraje utkání mezi celky HC Oceláři Třinec a BK Mladá Boleslav.