Kladno si výhrou zajistilo druhé místo, Olomouc po prohře nad Kometou bude bojovat o předkolo
NHL 24 Článek Kladno si výhrou zajistilo druhé místo, Olomouc po prohře nad Kometou bude bojovat o předkolo

Kladno si výhrou zajistilo druhé místo, Olomouc po prohře nad Kometou bude bojovat o předkolo

Chlebyn

Chlebyn

14. 2. 2024 12:00

Pondělní stream naznačil, jaké účastníky bychom mohli vidět v předkole play-off. Kladno si připsalo výhru nad Českými Budějovicemi, která jim zajišťuje druhé místo na konci základní části. Olomouc si mohla vítězstvím nad Kometou pojistit poslední postupové místo, ale gameři olomouckého klubu budou ještě muset zabojovat v posledním kole.

Rytíři Kladno - Banes Motor České Budějovice (2:1)

Streamované kolo otevřel zápas mezi Kladnem a Českými Budějovicemi. Duo hajsmi se Shebbym dokázalo porazit dvojici Krchy a Tejkyyy v poměru 2-1 na série. 

hajsmi vs Krchy11 (6:7)

Mnoho gólů i napínavé prodloužení přineslo hned první utkání. V dlouhé přetahované o vedení se za stavu 6:6 muselo jít do prodloužení, kde byl Krchy tím šťastnější. Hajsmi nešťastně rozehrál s gólmanem a přihrál puk na volného virtuálního hráče Českých Budějovic, který se v takové situaci nemýlil a do prázdné branky vstřelil vítězný gól. 

Shebby vs Tejkyyy (7:1)

Druhé utkání mezi Shebbym a Tejkyyym přineslo o trochu klidnější průběh, protože Shebby svou první třetinou rozhodl o výsledku. Dokázal v ní vstřelit hned 4 branky, na které se Tejkyyymu nepodařilo za celý zápas odpovědět. Série byla srovnaná na 1-1 a poslední 2v2 zápas rozhodl o vítězi. 

hajsmi, Shebby vs Krchy11, Tejkyyy (5:3)

Gólový účet otevřeli až ve 12. minutě gameři Kladna. České Budějovice na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat a během minuty bylo srovnáno na 1:1. Druhý gól Kladna přišel až ve 34. minutě, kdy se přihrávka do prostoru brankáře odrazilo jednomu z protihráčů od brusle a po vlastním gólu znovu Kladno odskočilo do jednobrankového vedení. 20 vteřin před koncem druhé sirény se ale povedlo Budějovicím vyrovnat utkání a do kabin se šlo za smírného stavu. Kladenští gameři naskočili do 3. třetiny ve velkém stylu, když vstřelil hned zkraje dvě branky na 4:2. Finální tečka přišla v polovině poslední třetiny, když se Kladnu podařilo odskočit do tříbrankového vedení a zápas byl rozhodnut. Poté se ještě Českým Budějovicím podařilo snížit na konečných 3:5, ale nic to pro zápas neznamenalo. České Budějovice ještě mohou v posledním zápase základní části, ve kterém vyzvou Plzeň hrát o lepší postavení v tabulce pro předkolo play-off. Kladno, které ovládlo tuto sérii má momentálně 30 bodů a setrvají na 2. místě tabulky i po posledním zápase základní části. 

HC Olomouc - HC Kometa Brno (1:2)

Olomouc, která bojuje o postup do předkola play-off si situaci moc nevylepšila prohrou nad brněnskou Kometou. Gameři Patre3sk0 a Shades dělali vše co bylo v jejich silách, ale dvojice JR a Sushiiik předvedla hru nad jejich možnosti. 

Patre3sk0 vs JR (3:2)

Vše vypadalo nadějně pro Olomouc při prvním zápase. V něm se dostal olomoucký gamer do dvoubrankového vedení hned v 1. třetině. Během třetiny druhé se nic významného nestalo, a tak JRovi zbývala jen jedna třetina na zázrak. Během poslední části ale Patre3sk0 přidal třetí gól do jeho sbírky a zápas vypadal jako rozhodnutý. I přes dva góly, které JR dokázal vstřelit, tak mu nezbylo moc času a zápas skončil výsledkem 3:2 pro Olomouc. 

Shades vs Sushiiik (2:6)

Souboj bývalých spoluhráčů z Olomouce se lépe vyvíjel pro Sushiiika. Po první třetině jsme mohli vidět vyrovnané skóre, 1:1. Vše otočila druhé třetina, kde se gamerovi Komety podařilo vstřelit hned 2 branky a odskočil tak svému soupeři. V poslední vteřinách druhé části ještě dokázal Shades snížit na 2:3. Celá třetí třetina ale patřila Kometě, když Sushiiik přidal tři branky na konečných 6:2. I tuto sérii musel rozhodnout 2v2 zápas. 

Patre3sk0, Shades vs JR, Sushiiik (2:4)

První třetina skončila bezbrankovou remízou i přes nespočet šancí na obou stranách. V té druhé se nejprve prosadila Olomouc, ale vzápětí se hned Kometě podařilo srovnat stav utkání. Aby toho nebylo málo, tak se Kometě hned po buly podařilo prosadit znovu a otočit tak zápas na 2:1. Za 3 minuty byla znovu u kotouče brněnská Kometa a navyšovala své vedení už na 3:1. Ve 47. minutě došlo ke snížení, když Olomoucký gamer vymetl pavučinky v bráně soupeře. To byla poslední šance, kterou Olomouc dokázala využít. Kometa ještě na konci zápasu dokázala přidat čtvrtou a poslední branku, čím uzavřela skóre zápasu na 4:2. Kometa Brno má ještě šanci v posledním zápase zabojovat o postup přímo do čtvrtfinále, ale budou muset spoléhat na výsledky jiných zápasů. Na druhou stranu Olomouc si touto prohrou výrazně ztížila situaci ohledně jejich účasti v předkole. Ve 13. kole budou muset uhrát co nejlepší výsledek proti Karlovým Varům a Hradec Králové, který je momentálně na 13. místě musí vyhrát svojí sérii bez ztráty zápasu. 

Poslední kolo ve čtvrtek 15. 2. nám nabídne zápas mezi HC VERVA Litvínov a HC Dynamo Pardubice. Celý stream uzavře souboj mezi HC Sparta Praha, která vyzve klub Rytíři Kladno. Oba zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále od 17:00. 


Výsledky 12. kola

Tabulka