Kladno potvrdilo dominanci s Olomoucí, Litvínov vyzrál na Motor
NHL 24 Článek Kladno potvrdilo dominanci s Olomoucí, Litvínov vyzrál na Motor

Kladno potvrdilo dominanci s Olomoucí, Litvínov vyzrál na Motor

Chlebyn

Chlebyn

31. 1. 2024 12:00

Kladno, které drží 2. pozici hned za vedoucími Pardubicemi neztratilo body v zápase proti Olomouci. Vše rozhodla po dvou zápasech dvojice gamerů Shebby a Chuliganis. Ve druhém zápase se představil skvěle hrající Litvínov živící naděje na přímý postup do čtvrtfinále po těsné výhře nad Českými Budějovicemi.

HC Olomouc - Rytíři Kladno (0-3)

Kladno už tradičně patří mezi nejlepší celky soutěže. V zápase s Olomoucí se jejich dominance potvrdila, když si bez větších problémů zajistila 3 body. 

Patre3sk0 vs Shebby (4:7)

Do vedení šla překvapivě jako první Olomouc, ale hned vzápětí využil Shebby přesilovku a srovnal skóre na 1:1. Ve 12. minutě odskočil Shebby brankou na 2:1 a později ve třetině šel už do dvoubrankového vedení. Malá naděje pro Patre3ska vysvitla na konci 1. třetiny, když po nahození od modré čáry puk zaputoval za záda kladenského brankáře. Ve 25. minutě olomoucký gamer dokonce srovnal utkání na 3:3, ale z následné akce odskočil znovu Shebby do vedení. 5 minut před konce druhé části Patre3sk0 znovu nahodil puk od modré a po teči před kladenským gólmanem se puk od tyčky odrazil do branky. Do 3. třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, ale vše rozsekl v poslední části Shebby, který vstřelil 3 branky a zajistil Kladnu první bod v sérii. 

Bazii vs Chuliganis (0:6)

Bazii vstoupil do zápasu velmi nešťastně, když inkasoval gól už ve 2. minutě zápasu. V 1. třetině se ještě Chuliganisovi podařilo navýšit vedení na 2:0. Druhá třetina nabídla také dva góly a to z hokejek kladenských, když Chuliganis navyšoval skóre na 4:0. Do konce zápasu diváci mohli vidět ještě poslední dva góly, protože Chuliganis uzavíral poslední dějství se skóre 6:0, a tak si Kladno bere celkem pohodově z tohoto zápasu 3 body. 

Patre3sk0, Bazii vs Shebby, Chuliganis (2:8)

Body byly rozdané, ale jako tradičně uzavíral sérii zápas všech gamerů. V zápase bylo k vidění 10 branek, z toho 8 gólů se podařilo vstřelit Rytířům, a tak si Kladno pojistilo druhou pozici v tabulce. Pokud se Rytířům podaří do konce sezóny neprohrávat zápasy s papírově slabšími soupeři, čtvrtfinále by je nemělo minout. Oproti tomu na druhé straně právě Olomouc musí zapnout motory na 100%. Momentálně jsou na děleném 13. místě se 6 body, protože před nimi Hradec Králové dokázal vyhrát o 2 zápasy v sérii více. 

HC VERVA Litvínov - Banes Motor České Budějovice (2-1)

Velmi překvapivý výsledek se udál ve druhém streamovaném zápase. Litvínov si totiž vyšlápl na vicemistra sezóny 2022/2023. Za Litvínov nastoupila dvojice ZEJDR a Pinci, za České Budějovice to byl Tejkyyy společně se silakem. 

ZEJDR vs Tejkyyy (4:3)

ZEJDR do zápasu vstoupil jako outsider. V zápase se mu podařilo vstřelit rychlou branku, díky které dokázal hrát uvolněně. Tejkyyy přes obrovský tlak nedokázal vstřelit gól, tím dal šanci ZEJDROVI, který ve 35. minutě navyšoval na 2:0. Aby toho pro Tejkyyyho nebylo málo, tak Litvínov za 30 sekund zvyšoval už na 3:0 a vše nasvědčovalo tomu, že si ZEJDR odnese jednoduché vítězství z tohoto zápasu. V 51. minutě přišel zlomový bod zápasu, když Tejkyyy vstřelil první gól, v 55. minutě snižoval už na 2:3 a 2 minuty před koncem třetí třetiny srovnával utkání na 3:3. Zápas nerozhodlo ani prodloužení, tudíž se šlo na samostatné nájezdy. V nich byl nakonec šťastnější ZEJDR a doručil první vítězství v sérii pro svůj klub. 

Pinci vs silak (4:3)

I v tomto zápase šel do vedení jako první Litvínov, ale z rychlého útoku se silakovi podařilo srovnat na 1:1. Ze startu druhé třetiny se Pincimu podařilo odskočit do jednobrankového vedení. Silak musel znovu dotahovat a vstřelit branku se mu podařilo v polovině zápasu. Motoru se povedlo poprvé v sérii jít do vedení. Pinci srovnával utkání pouze 2 minuty před koncem třetí třetiny a zápas šel znovu do prodloužení. To trvalo pouhých 45 vteřin a Pinci tím zpečetil vítězství v sérii pro Českým Budějovicím. Litvínov se tímto vítězstvím zařazuje na 6. místo a důležitou výhrou proti Motoru se hlásí o nejlepší čtyřku, která postupuje přímo do čtvrtfinále. 

ZEJDR, Pinci vs Tejkyyy, silak (2:6)

Jediné vítězství Motoru v sérii přišlo v úplně posledním zápase série, když si ve 2v2 zápase poradili s Litvínovem 6:2. 

V 9. kole se na streamu představí týmy Bílí Tygři Liberec proti HC Oceláři Třinec a živé vysílání uzavře zápas HC Škoda Plzeň vs HC Olomouc. Oba zápasy můžete sledovat živě, ve čtvrtek 1. 2. od 17:00 na našem Twitch kanále.


Výsledky 8. kola

Tabulka