Přehled přestupů, kdo vyměnil dres?
NHL 21 Článek Přehled přestupů, kdo vyměnil dres?

Přehled přestupů, kdo vyměnil dres?

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

8. 12. 2020 09:20

Možnost udělit takzvanou divokou kartu a celý draft zamíchal se soupiskami klubů, na které jsme byli zvyklí z minulé sezony. Ačkoliv se některým týmům podařilo ulovit zpátky své gamery a do klubů přišlo také spoustu nových tváří, část z nich si pro letošní ročník EHL našla nové angažmá.

Kluby si mohly pro sezonu 2020/2021 nechat pouze jednoho hráče ze soupisky z minulého ročníku. Druhého gamera musely podle pravidel uvolnit na trh s volnými hráči. Na tyhle hráče pak mohly všechny kluby použít divokou kartu, čím se tito gameři vyhnuli kvalifikacím. Ti, kteří nebyli vybráni na divokou kartu si zahráli finále kvalifikací a následně, když se jim podařilo postoupit, je mohly týmy draftovat.

Nejžhavějším zbožím na trhu volných hráčů byl jednoznačně Radek "Kumbik" Kumbera, vítěz a jeden z nejlepších střelců z minulé sezony. Mladá Boleslav si ponechala jeho bývalého týmového kolegu Jiřího "JiFi23" Fencla. Po Kumbikovi tak okamžitě sáhla HC VERVA Litvínov, která je shodou okolností i oblíbeným klubem gamera. Tuhle sezonu tak díky výrazné posile bude patřit mezi favorizované celky.

Zásadní změnu v sestavě mají taky HC Oceláři Třinec. Ti ze svých služeb museli propustit Michaela "Michael Hetz" Hetzendorfera. Místo něj získali reprezentanta českého esport národního týmu a třineckého rodáka Josefa "pepcastachurcik" Stachuru, který v minulé sezoně dovedl spolu s Romanem "Blade" Pilným Kometu Brno k bronzu. Třinecký dres obleče také Jakub "Jackey" Michálek, kterého propustil Mountfield HK.

Na výrazného gamera a nejlepšího střelce základní části minulého ročníku EHL Michaela Hetze žádný z týmů divokou kartu nevyužil, a tak se musel probojovat skrz finále kvalifikací do draftu. V něm si ho vybrala BK Mladá Boleslav jako nasazenou trojku týmu. Do středočeského celku taky zavítal jako dvojka týmu bývalý hráč HC Energie Karlovy Jakub "Kubii7" Bláha.

Z HC Škoda Plzeň zamířila do PSG Berani Zlín známá tvář na české esportové scéně Pavel "Pikej" Kail, který byl minulou sezonu dvojkou celého draftu. Naopak plzeňský dres bude nově oblékat Filip "Phil93" Strnad, kterého jste mohli uplynulý rok vídat za Vítkovice.

Poslední velkou změnou je přestup Jaroslava "Jarin" Řehoře. Ten minulý rok hrával za Kladno. Letos ale bude oblékat dres HC Dynama Pardubice, které má jednu z nejsilnějších trojic v lize.

GamerTým v sezoně 2019/2020->Tým v sezoně 2020/2021
Radek "Kumbik" KumberaBK Mladá Boleslav->HC VERVA Litvínov
Josef "Pepcastachurcik" StachuraHC Kometa Brno->HC Oceláři Třinec
Jakub "Jackey" MichálekMountfield HK->HC Oceláři Třinec
Michael "Michael Hetz" HetzendorferHC Oceláři Třinec->BK Mladá Boleslav
Jakub "Kubii7" BláhaHC Energie Karlovy Vary->BK Mladá Boleslav
Pavel "Píkej" KailHC Škoda Plzeň->PSG Berani Zlín
Filip "Phil93" StrnadHC RIDERA Vítkovice->HC Škoda Plzeň
Jaroslav "Jarin" ŘehořRytíři Kladno->HC Dynamo Pardubice

Související články