Jarin a Pepcastachurcik obléknou dres národního týmu
NHL 20 Článek Jarin a Pepcastachurcik obléknou dres národního týmu

Jarin a Pepcastachurcik obléknou dres národního týmu

Nicolas Heller

Nicolas Heller

20. 5. 2020 08:00

Třinecký rodák Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a gamer Rytířů Kladno Jaroslav „Jarin“ Řehoř zažívají velmi povedenou sezónu. V Esport hokejové lize vystoupali oba na stupně vítězů a odnesli si část z bohaté finanční odměny. Teď díky vítězství v národní kvalifikaci na Esports Fan Championship 2020 budou Českou republiku reprezentovat v hlavním turnaji.

Národní kvalifikace, které probíhají v šestnácti účastnických zemích zrušeného mistrovství světa v ledním hokeji, určily postupující do finálové části Esports Fan Championship 2020, mezinárodního turnaje ve hře EA Sports NHL 20 na konzolích XboxOne a PlayStation 4.

Pepcastachurcik suverénně vyhrál národní kvalifikaci na konzoli Playstation 4, když si připsal všech možných sedm výher. Jarin naopak kraloval na Xboxu, kde mu stačilo k prvenství pět vítězství. V konkurenci 120 gamerů tak postoupili právě dva gameři působící v Esport hokejové lize.

Finálový turnaj Esports Fan Championship proběhne ve dnech 29. května – 7. června 2020 a hrát se bude klasickým vyřazovacím systémem mezi dvaatřiceti postupujícími z šestnácti účastnických zemí mistrovství světa. Vítězové národních kvalifikací v něm budou zastupovat svoji zemi, přičemž výsledky soubojů na obou herních konzolích se budou sčítat a jejich součet určí postupující.