HC Dynamo Pardubice se stává vítězem základní části EHL
Článek HC Dynamo Pardubice se stává vítězem základní části EHL

HC Dynamo Pardubice se stává vítězem základní části EHL

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 2. 2024 10:00

Pardubice už po třetí v řadě ovládli základní část Esport Hokejové ligy. Podobně jako v minulé sezóně i letos prošli základní částí bez ztráty jediného bodu.

Pardubické Dynamo je skutečným fenoménem virtuálního hokeje a neoddiskutovatelnou špičkou lokální esportově hokejové scény. Už třetí sezonu v řadě ovládli hráči Dynama základní část a potřetí se tak stalo s maximálním počtem získatelných bodů.

Trojice Adam Dzouvi Menšík, Michal hcpce1996 Vaněk a Adam CallmePablo Čejka tedy vstoupí do vyřazovacích bojů opět s čistým štítem. Obávaného lídra bude mít ale na mušce hned několik rivalů. Druhé místo si v základní části zajistili Rytíři Kladno a ze třetí pozice bude do bojů o mistrovský pohár vstupovat Mladá Boleslav. Posledním klubem, který se nebude muset účastnit předkola jsou třinečtí Oceláři.

Právě ti jsou posledním přemožitelem Dynama Pardubice. Zápas se však datuje k 7. lednu roku 2021, což znamená, že Dynamo nezaznamenalo prohru už více jak tři roky a všichni vyzyvatelé se tak musí připravit na pořádně těžký úkol.

Z postupu do předkola se může radovat brněnská Kometa, VERVA Litvínov, Banes Motor České Budějovice a pražská Sparta. Druhou čtveřici postupujících do předkola poté tvoří karlovarská Energie, HC Vítkovice RIDERA, Bílí Tygři Liberec a HC Olomouc.

S letošní sezónou se loučí  HC Škoda Plzeň a Mountfield HK, o jehož nepostupu musel rozhodnout až prohraný vzájemný zápas s Olomoucí.