Finále je tady! Pardubice vyzvou Budějovice, Třinec si zahraje s Kometou o třetí místo
NHL 23 Článek Finále je tady! Pardubice vyzvou Budějovice, Třinec si zahraje s Kometou o třetí místo

Finále je tady! Pardubice vyzvou Budějovice, Třinec si zahraje s Kometou o třetí místo

Chlebyn

Chlebyn

21. 2. 2023 19:48

Semifinálové duely ENYAQ Hokejové ligy nabídly dva zajímavé zápasy. Budějovice narazily na Třinec a ve druhém utkání se střetla Kometa Brno s Pardubicemi.

První semifinálový zápas nabídl překvapivý debakl pro Třinec. Budějovice se po napínavém čtvrtfinále nechtěly zdržovat dlouho ve studiu a přejely Třinec 3-0 na zápasy. Do prvního utkání nastoupil budějovický Krchy a třinecký Pepcastachurcik. Spoluhráči v tomto ročníku IIHF eWorld Championship, ale soupeři v ENYAQ Hokejové lize. V základní hrací době jsme se nedočkali vítěze, a tak muselo rozhodnout prodloužení, kde Krchy rozhodl o vedení Českých Budějovice v sérii 1-0. Do dalšího zápasu nastoupil Tejky proti DannyZedlovi. Vyrovnané utkání s infarktovým závěrem nakonec skončilo šťastněji pro Tejkyho, který sice 30 vteřin před koncem obdržel gól na 3:3 a vše vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ale hned o 10 sekund později se budějovický gamer dostal do vedení a zápas pro Dannyho byl ztracený. Třinecký gamer uštědřil svému hracímu stolu 3 rány, což pravděpodobně byla predikce výsledku této série, protože hned v dalším utkání se Budějovicím podařilo zpečetit postup do finále ENYAQ Hokejové ligy ročníku 2022/2023. 

Druhé semifinálové utkání mělo nabídnout ještě jasnější výsledek než minulý zápas. Obhajující šampion HC Dynamo Pardubice si dělá zálusk na třetí titul v řadě, mezitím co Kometa Brno měla jen malé šance na postup. Ač to tak v prvním zápase série vůbec nevypadalo. Proti sobě se postavili Dzouvi a kapitán brněnské Komety Blade. Kometa vstřelil v úvodu utkání branku a tento stav vydržel až do poloviny 2. třetiny. Blade sice bojoval, ale Dzouvi prokázal svoje kvality a svého soupeře už do ničeho nepustil. Od 3. třetiny naprosto dominoval a utkání skončilo 3:1 pro Pardubice. Ve druhém zápase bojoval Chuliganis s pardubickým hcpce1996. Přes velkou snahu Chuligana se bohužel pro něj ukázaly nedostatky v obraně a utkání skončilo debaklem 7:3. Pardubicím tak už chybělo pouze jedno utkání, aby se potřetí za sebou podívali až do finále. Zápas “dvojek” se brněnskému celku nepodařilo vyhrát a tak si ve čtvrtek 23.2. v 17:00 zahrají zápas o 3. místo proti Třinci. Naopak Pardubice čeká finále s výborně hrajícím Motorem České Budějovice od 19:00.

 Oba zápasy finálového dne můžete sledovat na našem Twitchi už od 17:00.