Favorité z Boleslavi a Pardubic nezaváhali v dohrávce 3. kola
NHL 21 Článek Favorité z Boleslavi a Pardubic nezaváhali v dohrávce 3. kola

Favorité z Boleslavi a Pardubic nezaváhali v dohrávce 3. kola

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

4. 1. 2021 20:00

Zúčastněné kluby finále minulé sezony HC Dynamo Pardubice a BK Mladá Boleslav v dohrávce 3. kola smetly své soupeře jednoznačným výsledkem a posunuly se na přední příčky v tabulce.

Gameři Mladé Boleslavi nastupovali do utkání s PSG Berani Zlín s dávkou sebevědomí po nedávné výhře nad Třincem. Proti papírově slabšímu soupeři byly šance na vítězství rozhodně na straně Středočechů. O to víc museli být překvapení houževnatým nasazením Beranů. První dva zápasy sice Boleslav vyhrála, ale po velmi těsných výsledcích 5:4, kdy stav ve svůj prospěch otočila pár vteřin před koncem základní hrací doby a 7:6 po prodloužení. “Po předchozím debaklu s Třincem jsme chtěli překvapit loňské mistry a málem nám to vyšlo,” řekl kapitán Zlína Mikin.

Ve třetím mači ale vyhořel střelec týmu Michaelhetz, kterému se podařilo dostat do brány pouhé 2 góly, zatím co jeho soupeř Pikej mu nasázel 9 branek. “Do zápasu jsem šel s respektem k soupeři, protože vím, že Hetz je velmi kvalitní gamer. Ale od začátku jsem měl zápas pod kontrolou. Po dvou rychlých gólech jsem byl překvapený, jak to má vzadu otevřené, a proto se mi podařilo nastřílet tolik gólů. Bohužel v konečném výsledku byla tahle výhra k ničemu,” vyjádřil se k cennému skalpu Pikej. 

Ve čtyřhře ale už bylo štěstí opět na straně Boleslavi, která vyhrála oba zápasy 4:0 a 5:4. “Soupeř nás trochu zaskočil, ale naštěstí jsme to s Kubiiim zvládli otočit. Ačkoliv Kubiii měl horší podmínky kvůli vysokému pingu soupeře. Bohužel Michaelovi se to nepovedlo, což se stává. Ve 2v2 jsme už nezaváhali, předvedli týmovou souhru a oba zápasy vyhráli,” zhodnotil výsledky JiFi23.

Titul MVP si z utkání odnesl boleslavský Kubiii7. “Pro mě to byl celkem zvláštní zápas proti JohnuLeclairovi. Začal jsem špatně a zaslouženě prohrával. Potom se dostavily problémy s připojením na obou stranách, což nebylo v mé pozici příliš motivační. Nějak se mi ale podařil dát kontaktní gól, následně jsem vyrovnal a v prodloužení urval výhru. Objektivně bych ale neřekl, že jsem byl lepším hráčem,” skromně doplnila mladoboleslavská dvojka.

Dynamo deklasovalo Plzeň

Pardubice nevstoupily do utkání s Plzní zrovna nejlíp. Ze souboje kapitánů vyšel líp Domin ze Škodovky po výhře 4:6. Jenže to byl jediný skalp, který Indiáni získali. Ve druhém zápase zvítězil Jarin87 vysoko 8:2 nad Philem93 a těsnou výhru 6:5 si odnesl CallmePablo. Po další výhře 3:1 ve čtyřhře bylo rozhodnuto, že tři body poputují do Pardubic. V posledním zápase pak Dynamo odkráčelo opět po vysokém rozdílu branek 7:3. “Kluci dokázali vyhrát oba své zápasy, čím pro tým získali dobrou výchozí pozici do čtyřher, které se nám podařilo vyhrát,” řekl kapitán hcpce1996.

Nejužitečnějším gamerem utkání se stal Jarin87: “Osobně jsem rád, že se mi konečně podařilo v lize vyhrát, ale daleko důležitější jsou získané 3 body proti silnému soupeři. Jsem rád, že jdou vidět výsledky z tréninků 2v2, ale stále je ještě co zlepšovat."