Dynamo vyhrálo nad Oceláři, Budějovice vyzrály na Vítkovice v těsné sérii
NHL 24 Článek Dynamo vyhrálo nad Oceláři, Budějovice vyzrály na Vítkovice v těsné sérii

Dynamo vyhrálo nad Oceláři, Budějovice vyzrály na Vítkovice v těsné sérii

Chlebyn

Chlebyn

10. 2. 2024 10:30

Před nadcházejícím play-off je tabulka stále vyrovnaná. Třinec si výhrou nad Pardubicemi mohl pojistit lepší pozici do zbývajících zápasů základní části, ale jednostranné výsledky ukázaly, že Třinec ještě o přímí postup do čtvrtfinále bude muset bojovat. České Budějovice dokázaly vyhrát nad Vítkovicemi, čím se stále drží mezi kandidáty do TOP 4, která se vyhne předkolu play-off.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec (3-0)

Dynamo suverénně vede celou ligu, když se jim podařilo porazit všechny své dosavadní soupeře. Třinec si také nevede špatně, ale na Pardubice to tentokrát nestačilo. Pardubické duo Dzouvi a hcpce1996 si celkem lehce poradilo s dvojicí Ocelářů, gamery Pepcastachurcik a Jackey. 

Dzouvi vs Pepcastachurcik (9:3)

Pravděpodobně nejlepší 2 gameři na CZ/SK scéně si to rozdali v úvodním zápase této série. Kdo čekal vyrovnanou bitvu, kterou rozhodnou až nájezdy, tak musel být hodně překvapený. Dzouvi totiž doslova přejel Pepcustachurcika. Třinecký gamer se sice dostal hned v úvodu zápasu do vedení, ale Dzouvi vzápětí srovnal skóre zápasu na 1:1. Skóre po první třetině bylo 3:2 z pohledu Dynama. Dzouvi přidal další 3 branky během 2. třetiny a navýšil své vedení už na 6:2. Pepča se už do takového zápasu jen horko těžko mohl dostat zpět. V poslední třetině si Pepča připsal třetí branku, ale Dzouvi znovu přidal 3 góly a ukazatel skóre na konci zápasu ukazoval vysokou výhru pro Pardubice, 9:3. 

hcpce1996 vs Jackey (6:1)

Obrovským favoritem tohoto zápasu byla pardubická dvojka Michal „hcpce1996” Vaněk. I přesto dokázal Jackey držet krok do poloviny zápasu. Protože v polovině zápasu bylo skóre pouze 2:1 pro Dynamo. V polovině druhé třetiny vše zlomil na svojí stranu gamer reprezentující Dynamo. Během dvou minut dokázal vstřelit dva slepené góly a Jackey měl velmi obtížný úkol před ním. V polovině třetí třetiny už bylo ale hotovo, protože hcpce1996 vedl už 6:1. Posledních 10 minut se pouze dohrávalo a Pardubice si tímto vítězstvím v sérii připsaly 3 body do tabulky, kde by se muselo stát opravdu něco nečekaného, aby jim Kladno uloupilo první místo na konci základní části. 

Dzouvi, hcpce1996, Pepcastachurcik, Jackey (3:1)

Poslední zápas, který se pouze dohrával kvůli finálnímu výsledku sérii byl vyrovnanější než zbylé zápasy. Až do 54. minuty se Třinci dařilo hrát vyrovnaný hokej, skóre v tu chvíli bylo 1:1, ale Dynamu se poté podařilo vstřelit branku. Na 3:1 zvyšovali hned vzápětí a Třinci zbývalo tak málo času, že se jim nepodařilo ani snížit. Pardubice tak berou plný počet bodů ze série a Třinec ještě bude muset bojovat ve zbývajících dvou utkání o TOP 4, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. 

Motor Banes České Budějovice - HC Vítkovice RIDERA (2-1)

11. kolo nám uzavřel zápas mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi. Z vydřené výhry se mohli radovat gameři Českých Budějovic, kteří stále mají šanci na postup do TOP 4. Dvojice Krchy a Tejkyyy se utkali proti dvojici vítkovických gamerů Chupibear93 a RK16. 

Krchy11 vs Chupibear93 (5:3)

Kapitáni obou týmů se utkali hned v prvním zápase. První třetina nabídla pouze jeden gól z hokejek Českých Budějovic a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0. Ve 2. třetině se Chupibearovi podařilo srovnat stav utkání, ale Krchy hned z další akce znovu odskočil svému soupeři do jednobrankového vedení a minutu před koncem třetině dokonce do vedení dvoubrankového. V posledních sekundách druhé části se Chupibearovi podařilo probruslit až do útočného pásma a alespoň snížit na 2:3. Krchy se v polovině poslední třetiny dostal znovu do dvoubrankového vedení a tato branka se ukázala být jako vítězná. 20 sekund před koncem třetiny si puk vzal Chupibear, který snížil na 3:4, ale Krchy hned z další akce přidal poslední branku na konečných 5:3. Úvodní zápas patřil gamerům z Českých Budějovic, kteří si tak připsali vedení v sérii 1-0. 

Tejkyyy vs RK16 (2:3)

O mnoho vyrovnanější byl druhý zápas, který muselo rozhodnout až prodloužení. Základní hrací doba skončila za stavu 2:2 a v následném prodloužení se hned ve 2. minutě prodloužení prosadil RK16, který vykřesal naději pro Vítkovice do posledního zápasu. Série byla vyrovnaná 1-1 a vše musel rozhodnout 2v2 zápas. 

Krchy11, Tejkyyy vs Chupibear93, RK16 (6:2)

Do zápasu museli vstupovat v lepším rozpoložení gameři reprezentující HC Vítkovice RIDERA, kde se RK16 podařilo ubojovat výhru až v prodloužení. Opak byl ale pravdou. Už v 5. minutě se do vedení 2:0 dostala dvojice Krchy11 a Tejkyyy. Když v 8. minutě odskakovali už soupeři o 3 branky, bylo vše rozhodnuto. Následně se podařilo Vítkovicím vstřelit 2 branky, ale to k úspěchu tentokrát nestačilo. Krchy a Tejkyyy si odnáší z 2v2 zápasu výhru 6:2 a připisují si důležité 3 body do tabulky, kde jsou momentálně na 6. místě s 18 body. 

Nezapomeňte sledovat předposlední, 12. kolo v pondělí od 17:00. Nabídneme vám utkání mezi Rytíři Kladno a Banes Motor České Budějovice, následně celý stream uzavře zápas HC Olomouc, kteří vyzvou tým HC Kometa Brno. Oba zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále. 


Výsledky 11. kola

Tabulka