Duel Komety a Dynama skončil podle očekávání, Energie si poradila s Vítkovicemi
NHL 23 Článek Duel Komety a Dynama skončil podle očekávání, Energie si poradila s Vítkovicemi

Duel Komety a Dynama skončil podle očekávání, Energie si poradila s Vítkovicemi

Chlebyn

Chlebyn

20. 1. 2023 15:41

Zápas, který napověděl, jaký z týmů se podívá do předkola, tak by se dal nazvat duel mezi Energií a Vítkovicemi. Dynamo Pardubice provedlo s Kometou čistou práci.

HC Energie Karlovy Vary VS HC Vítkovice RIDERA (4:1)

doublemaca vs Chupibear93 (5:1)

Doublemaca se dostal do vedení minutu před koncem 1. třetiny. Chupibear sice dotíral na obranu Energie, ale jediný kdo dával góly byl gamer Karlových Varů. 13 sekund před koncem závěrečného hvizdu sice gamer Vítkovické Ridery vstřelil branku. Poslední slovo měl ale měl nakonec doublemaca, který vystřelil Energii vedení v sérii 1-0.

Miky vs horys (1:4)

Miky si na tento duel vzal kšiltovku a možná kvůli tomu neviděl na obrazovku úplně nejlépe, což hrálo do karet horysovi. První gól vsítil horys, který po klasickém objetí branky nedal šanci brankáři Energie. Miky od začátku 2. třetiny tlačil, ale další, kdo vstřelil branku byl Vítkovický střelec. Po nahození na betony gólmana se puk odrazil na holi samotného hráče a ten se nemýlil. Do konce 2. třetiny se už nic nestalo a Miky ještě tak mohl pomýšlet na to, aby s utkáním něco udělal. Bohužel pro něj hned z první šance gamer horys zvyšoval na 3:0 po výborné teči hráče. Každý z hráčů ještě přidal jeden gól do konce zápasu a stav série byl vyrovnaný 1-1. 

doublemaca, Miky vs Chupibear93 + horys (3:2)

Ve hře dva na dva padaly desítky střel. Svůj cíl ale nakonec našlo jen pět střel. Karlovy Vary se ujaly vedení po krásné individuální akci. Na konci úvodní třetiny skóre ukazovalo už 2:0 pro západočeský tým. Ve 22. minutě sice Vítkovice snižovaly na 1:2, ale hned z dalšího útoku poslala Energie jasnou zprávu, že utkání bude v jejich režii po vstřelené brance. Zbytek utkání přinesl pouze několik neproměněných šancí, ale skóre už se změnilo pouze jednou. Vítkovice snížily na 2:3, ale to bylo všechno, co tento tým ukázal v tomto utkání. Pro Karlovy Vary to znamenalo match point, který mohl využít doublemaca v dalším utkání. 

doublemaca vs horys (7:5)

Podle skóre to vypadalo na vyrovnané utkání, ale jak víme, statistiky někdy mohou klamat. Utkání bylo jasně v režii karlovarského gamera, který po dvou třetinách vedl 3:0. Do 45. minuty se skóre vyšplhalo na 5:0. Poté doublemaca pravděpodobně odložil ovladač, aby se trošku napil po vysilujících minutách, ale v tu chvíli zaúřadoval gamer horys, který dvěma slepenými góly snižoval na 2:5. Doublemaca prokázal svoje kvality a vstřelil doplňující 2 góly. Horys ještě nastřílel 3 góly v posledních minutách, ale nic ve finálním výsledku neznamenalo, a tak si Energie připsala důležité 3 body do tabulky v boji o předkolo.

Miky vs Chupibear93 (3:0)

Poslední hra byla spíše jen formálního charakteru, protože Karlovy Vary už měly jasno o tom, kdo sbalí tři body. Miky v utkání nepustil Chupiho k žádné pořádné šanci, která by mohla skončit gólem, a tak bral vítězství 3:0 a pouze upravil stav série na konečných 4-1. 

HC Dynamo Pardubice VS HC Kometa Brno (5:0)

Souboj Davida s Goliášem, tak by se dal nazvat každý zápas pardubického Dynama poslední 3 sezóny. Po příchodu Adama “Dzouviho” Menšíka v minulém ročníku se tento tým zdá být neporazitelný. Kometa tedy před sebou měla nelehký úkol.

Dzouvi vs Chuliganis (8:2)

Toto utkání se dá popsat jedním slovem. Dominance. 1. třetina sice překvapivě skončila 2:2, ale tím utkání pro Chuligána skončil. Poté to byla show jen jednoho gamera a tím byl Dzouvi. Po tomto utkání na kostce svítilo finální skóre 8:2. Chuligan v rozhovoru přiznal, že Dzouviho se nedá porazit, pouze se můžete modlit, aby jste nedostali hrozný kotel. Brněnský gamer ještě nezapomněl zmínit, že Dzouvi má o 2 prsty navíc. Redakci se toto tvrzení ověřit nepodařilo.

Hcpce1996 vs Sviki (7:1)

Nováček brněnské Komety byl postaven do nelehké pozice. Kapitán týmu Roman “Blade” Pilný se rozhodl tohoto zápasu neúčastnit a z důvěrných zdrojů jsme se dozvěděli, že důvod této pauzy je, aby se spoluhráči Blada rozehráli nad nadcházejícím playoff. Bývalý gamer Komety Chlebyn doplnil, že Roman už má proher dost a proto se uchýlil k takto zásadnímu kroku. Sviki držel tempo 15. minut, kdy vedení gamera hcpce1996 bylo pouze 1:0. Pak ale přišly 2 góly, které mladého slovenského gamera poslaly do kolen a pouze dohrával toto utkání. Utkání skončilo 7:1 pro Dynamo a gameři z Pardubic vedli v sérii 2-0. 

Dzouvi + Hcpce1996 vs Chuliganis + Sviki (6:2)

Dvojice Dzouvi a Hcpce je pravděpodobně novodobá verze Maria Lemieuxe a Wayna Gretzkyho, kdyby hráli v jednom týmu. Toto duo dominuje ENYAQ Hokejové lize už druhou sezónu a bude velmi těžké je porazit. Jediní, kterým se to tuto sezónu podařilo byl Pepcastachurcik a DannyZedlo, známá dvojice gamerů z Třince. Kometa po 1. třetině brala malé bezvýznamné plus za remízový výsledek 1:1, ale poté už Pardubice odskočily o několik vstřelených branek a bylo rozhodnuto. Dynamo tak bere 3 body do tabulky a upevňují pozici před Kladnem, které je překvapení letošního ročníku Enyaq hokejové ligy. 

Dzouvi vs Sviki (6:3)

Sviki se v tomto duelu ujal vedení 1:0. Na konci 1. třetiny už skóre ukazovalo remízový stav 1:1. Po začátku 2. třetiny se slovenský hráč hrající v barvách Komety Brno ujal vedení 2:1. Bohužel pro něj, Dzouvi hned z dalšího útoku dokázal skórovat a srovnat na 2:2. Dzouvi po zbytek 2. třetiny moc Svikiho nepouštěl ke kotouči a hrálo se na jednu bránu. Pardubický gamer na konci 2. třetiny vedl už 4:2. Sviki pohrozil ještě na začátku poslední třetiny, kdy snižoval na 3:4, ale víc puků se mu nepodařilo vsítit do brány soupeře. Dzouvi ještě do konce utkání přidal 2 góly a konečné skóre bylo tak 6:3 pro Pardubice. 

Hcpce1996 vs Chuliganis (7:1)

Utkání se odehrávalo jasně v režii pardubického gamera hcpce1996. Skóre po 1. třetině bylo 3:0 a Chuligan v tu dobu měl pouze 1 střelu na branku. Pardubické duo by mělo pravděpodobně hrát se zavřenýma očima, aby ostatní kluby mohly aspoň pomýšlet na vyrovnanou sérii. Vysvobození pro Chuligana přišlo závěrečný odchodem do kabin po stavu 7:1 pro gamera hcpce1996. V 10. kole Pardubice čeká souboj o 1. místo s překvapením ENYAQ Hokejové ligy Kladnem. Kladno je na 2. pozici pouze díky horšímu skóre z jednotlivých duelů. Tento zápas nám pravděpodobně ukáže vítěze základní části Enyaq hokejové ligy pro sezónu 2022/2023.